• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Rzeczywistość vs poprawność polityczna

Mężczyzna

wronskjan

Erotoman
Natomiast ograniczenia, jakie nakładano na tzw. rynek matrymonialny (kary za cudzołóstwo, wyłączenie dzieci nieślubnych od dziedziczenia), w zasadzie zniknęły.
No i porównanie rynku gospodarczego z matrymonialnym jest błędne. Bo jeden jest grą o sumie zerowej - mamy mniej więcej po równo kobiet i mężczyzn, to jeśli ktoś ma kilkoro partnerów, To dla kogoś brakuje. Podczas gdy gospodarka jest grą o sumie niezerowej, duży stan posiadania podmiotu nie powoduje automatycznie niedoboru u innych.
Tak więc porównanie jest od podstaw błędne.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
@Sialalalala chciałby pewnie powtórki z "Wesela", gdzie Lucjan Rydel ożenił się z chłopką. Było modne, skończyło się słabo.
Ewentualnie może jeszcze powtórki z przełomu lat '40 i '50, gdzie dla wykształconych panienek z dobrych rodzin zabrakło chłopaków (zginęli na wojnie), i panny brały sobie rozgarniętych mężów z trochę niższych sfer, z "awansu społecznego".

Ja skończyłam trudne studia, potem podyplomówkę, posługuję się 3 językami obcymi, nie jadłam słodyczy od 12 roku życia, żeby mieć fajna figurę, jeździłam na rowerze, a nie autobusem, żeby mieć zajebiste nogi.

I to wszystko czekało na mojego męża, który nie chodził na kurwy, tylko organizował obozy harcerskie i rajdy w góry. Nauczył się języka migowego, tylko po to żeby pomagać swojej samotnej starszej ciotce. Wszedł na Mont Blanc, bo w Tatrach był wszędzie. Skończył z wyróżnieniem studia techniczne na dwóch uczelniach. I czekał na mnie.

Tak, zapewne mam wywalone ego, bo wybrałam Jego, a nie jakąś ciamciaramcię jąkającą się na forum.

Tyle na dziś, zachowajcie dobry humor!

A ty, @Sialalalala, pierdol się.
Szanuję.
😉

Mężczyzna

wronskjan

Erotoman
Ja skończyłam trudne studia, potem podyplomówkę, posługuję się 3 językami obcymi, nie jadłam słodyczy od 12 roku życia, żeby mieć fajna figurę, jeździłam na rowerze, a nie autobusem, żeby mieć zajebiste nogi
Tyle wyrzeczeń, ale jeśli masz paskudny charakter, to wszystko psu w dupę... no chyba że facet jest pusty i patrzy tylko czy masz zgrabny tyłek i płaski brzuch.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
No i porównanie rynku gospodarczego z matrymonialnym jest błędne. Bo jeden jest grą o sumie zerowej - mamy mniej więcej po równo kobiet i mężczyzn, to jeśli ktoś ma kilkoro partnerów, To dla kogoś brakuje.
No właśnie na polskim "rynku matrymonialnym" mamy dwa razy więcej singli niż singielek w wielu reprodukcyjnym. Liczba samotników rośnie i to pomimo depopulacji ludności polskojęzycznej.
To dla mnie bardzo dobra informacja, zresztą nie tylko dla mnie. Samotnicy i inni single są bardziej ambitni, skłonni do ryzyka od żonatych. Nie tracą motywacji do stawiania się najlepszą wersja samego siebie. W przeciwieństwie do przegrywów żonatych i rozwiedzionych. Jako człowiek juz świadomy zbliżania się do kresu życia, nie mam też nic przeciwko szerokiego otwarcia rynku dla młodych cudzoziemców. Z większej konkurencji o kobiety skorzysta społeczeństwo.
.
A że są absolutnie przegrani na tym rynku, to też niektórym się podoba, bo mogą się dowartościować po polsku, tj. porównując do innego Polaka. 😁

Mężczyzna

Mafestus

Seks Praktykant
No właśnie na polskim "rynku matrymonialnym" mamy dwa razy więcej singli niż singielek w wielu reprodukcyjnym. Liczba samotników rośnie i to pomimo depopulacji ludności polskojęzycznej.
To dla mnie bardzo dobra informacja, zresztą nie tylko dla mnie. Samotnicy i inni single są bardziej ambitni, skłonni do ryzyka od żonatych. Nie tracą motywacji do stawiania się najlepszą wersja samego siebie. W przeciwieństwie do przegrywów żonatych i rozwiedzionych. Jako człowiek juz świadomy zbliżania się do kresu życia, nie mam też nic przeciwko szerokiego otwarcia rynku dla młodych cudzoziemców. Z większej konkurencji o kobiety skorzysta społeczeństwo.
.
A że są absolutnie przegrani na tym rynku, to też niektórym się podoba, bo mogą się dowartościować po polsku, tj. porównując do innego Polaka. 😁
Właściwie więcej samotnych panów jest tylko w małych miejscowościach i miastach. W dużym mieście kobiet jest więcej średnio 110 na 100 mężczyzn. To zresztą jest ostatnio główny temat reportaży - kobiety wyjeżdzają do większych ośrodków, a mężczyźni zostają na wsiach i małych miasteczkach.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Właściwie więcej samotnych panów jest tylko w małych miejscowościach i miastach. W dużym mieście kobiet jest więcej średnio 110 na 100 mężczyzn. To zresztą jest ostatnio główny temat reportaży - kobiety wyjeżdzają do większych ośrodków, a mężczyźni zostają na wsiach i małych miasteczkach.
Tylko w jednym mieście wojewódzkim jest w wieku reprodukcyjnym więcej Polek niż Polaków. Tym miastem jest Warszawa. W pozostałych miastach wojewódzkich nadwyżka jest wśród osób starszych.

Natomiast rzeczywiście w mniejszych miastach kobiet w wieku reprodukcyjnym jest spory "niedobór". I bardzo dobrze, to zachęca młodzieńców do wysiłku.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Jak to możliwe? Mamy bigamię?
Nie, absolutnie.
1. Dziewczynek rodziło się mniej niż chłopców (ok. 100:105);
2. Część Polek jest od wielu lat na emigracji i tam wyszły za nie-Polaków albo żyją w niesformalizowanych związkach z nie-Polakami;
3. Polki w Polsce też wychodzą za cudzoziemców. 😍

Mężczyzna

Mafestus

Seks Praktykant
Nie, absolutnie.
1. Dziewczynek rodziło się mniej niż chłopców (ok. 100:105);
2. Część Polek jest od wielu lat na emigracji i tam wyszły za nie-Polaków albo żyją w niesformalizowanych związkach z nie-Polakami;
3. Polki w Polsce też wychodzą za cudzoziemców. 😍
Wybacz unikaj tych sformułowań "nie-Polaków", jakbym czytał naszego el-presidente z tymi "mundruściami" w rodzaju: "mam nadzieję, ze Polską szkołę będą kończyć Polacy":)

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Wybacz unikaj tych sformułowań "nie-Polaków", jakbym czytał naszego el-presidente z tymi "mundruściami" w rodzaju: "mam nadzieję, ze Polską szkołę będą kończyć Polacy"
Dlaczego użyłem tego sformułowania "nie-Polaków"? Już wyjaśniam.
Nie mogłem użyć pojęcia "cudzoziemiec".
Załóżmy, że są dwie Polki w Holandii. Jedna wychodzi za poddanego holenderskiego, a druga wychodzi za obywatela Ghany. Żaden z nich nie jest Polakiem, ale ten pierwszy nie jest cudzoziemcem w swoim kraju.

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

wronskjan

Erotoman
Polki w Polsce też wychodzą za cudzoziemców
Muszę sprawdzić. Ale jakoś mi się nie chce wierzyć, że na taką skalę. Bo Polacy też się żenią z Ukrainkami.

Żaden z nich nie jest Polakiem, ale ten pierwszy nie jest cudzoziemcem w swoim kraju
Ale piszesz z perspektywy Polski, więc każdy z nich jest cudzoziemcem.

mam nadzieję, ze Polską szkołę będą kończyć Polacy
Czemu z tego drwisz? To akurat sensowne

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Bo Polacy też się żenią z Ukrainkami.
W Polsce Ukrainki mają szeroki wybór partnerów, także rosyjskojęzycznych i Ukraińców. Samotnicy ze wsi i samotni Polacy ze zmaskulinizowanych miast na południu i wschodzie nie są dla nich konkurencją. 😁
Słyszałem już w Warszawie trochę, jak przedsiębiorczy cudzoziemcy zza wschodniej granicy potrafią rozmawiać z kobietami. Nie tylko z obszaru postsowieckiego, ale także z Afryki. Polscy samotnicy musieliby osiągnąć poziom ww. cudzoziemców, ale to mało prawdopodobne. Nie ma w tych Polakach potencjału.

Mężczyzna

Sialalalala

Podrywacz
Niezależnie od tego zazwyczaj się z nią nie zgadzam, dlatego po zdaniu jednej osoby nie wyciągajmy wniosków dotyczących całego zbioru.
Ja akurat częściowo tutaj się (o dziwo i o zgrozo) zgodzę z @Lady Agatha. Jeśli dana osoba reprezentuje sobą coś, coś osiągnęła, to nie jest dziwne, że celuje w podobny poziom. Podany przez nią przykład z jej mężem jest ok.

Ale mi ogólnie chodzi o to, że dziewczyny zwykle nie celują w podobny do siebie poziom, tylko znacznie wyżej. Przez co masa normalnych, ale przeciętnych facetów jest bez szans. Przez przeciętny mam na myśli dobrą pracę, studia, zainteresowania, itp. Tylko że wygląd nie pasuje do aktualnych trendów, że dziewczyny chcą modeli.

No i skoro te studia, zainteresowania, itp., zostały tak podkreślone, to czemu np. mi na każdym kroku dziewczyny mówią, że to nie ma żadnego znaczenia?

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
@Sialalalala
Piękne Polki nie muszą wiązać się z przeciętnymi Polakami. A tym bardziej piękne Ukrainki i Białorusinki, które mają jeszcze więcej kobiecości od Polek.
Nie muszą zadowalać się byle kim, gdy do wyboru mają mężczyzn z całego świata na poziomie.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Jak czytam w kółko o tym że Polki to , Polki tamto, że facet z zagranicy lepszy itd. Czy w Polsce mężczyźni mają kompleks bycia Polakiem?