• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Mózg - seksowny czy nieistotny?

Kobieta

Sailor Moon

Erotoman
Ponieważ wątek o bebzolach rozrósł się do gigantycznych rozmiarów, to liczę, że dyskusja o mózgu jako elemencie naszej atrakcyjności seksualnej (bądź nie 😝), zyska równie szerokie grono dyskutantów.
Czy intelekt jest seksowny, czy to bez znaczenia? Czy inteligencję stawiacie wyżej w hierarchii wymagań, niż wygląd zewnętrzny?
Który z rodzajów inteligencji jest dla Was szczególnie istotny? - poniżej wyjaśnienie.

"Psycholog Howard Gardner na podstawie badań udowodnił, że człowiek „jest wyposażony” w przynajmniej kilka, zupełnie oddzielnych i niezależnych od siebie zdolności umysłowych. Zjawisko to nazwał inteligencjami wielorakimi. Tak powstał najbardziej popularny podział inteligencji na różne jej rodzaje. Są to:

1. Inteligencja językowa (lingwistyczna, werbalna)
  2. Inteligencja logiczno-matematyczna.
  3. Inteligencja muzyczna (słuchowa, rytmiczna).
  4. Inteligencja przestrzenna.
  5. Inteligencja kinestetyczna (ruchowa).
  6. Inteligencja intrapersonalna (intuicyjna).
  7. Inteligencja interpersonalna (społeczna).
  8. Inteligencja przyrodnicza (naturalistyczna, środowiskowa).

Kobieta

Sailor Moon

Erotoman
Poza tym, mój drogi, to są kwestie na które mamy ogromny wpływ. Penis i wzrost są niezależne od nas i często są wytłumaczeniem bycia seksualnym przegrywem. A ja chcę rozpromować tu czynnik, który jest w wielu dyskusjach o atrakcyjności pomijany.

Mężczyzna

Greg.

Erotoman
Ponieważ wątek o bebzolach rozrósł się do gigantycznych rozmiarów, to liczę, że dyskusja o mózgu jako elemencie naszej atrakcyjności seksualnej (bądź nie 😝), zyska równie szerokie grono dyskutantów.
Czy intelekt jest seksowny, czy to bez znaczenia? Czy inteligencję stawiacie wyżej w hierarchii wymagań, niż wygląd zewnętrzny?
Który z rodzajów inteligencji jest dla Was szczególnie istotny? - poniżej wyjaśnienie.

"Psycholog Howard Gardner na podstawie badań udowodnił, że człowiek „jest wyposażony” w przynajmniej kilka, zupełnie oddzielnych i niezależnych od siebie zdolności umysłowych. Zjawisko to nazwał inteligencjami wielorakimi. Tak powstał najbardziej popularny podział inteligencji na różne jej rodzaje. Są to:
  1. Inteligencja językowa (lingwistyczna, werbalna)
  2. Inteligencja logiczno-matematyczna.
  3. Inteligencja muzyczna (słuchowa, rytmiczna).
  4. Inteligencja przestrzenna.
  5. Inteligencja kinestetyczna (ruchowa).
  6. Inteligencja intrapersonalna (intuicyjna).
  7. Inteligencja interpersonalna (społeczna).
  8. Inteligencja przyrodnicza (naturalistyczna, środowiskowa).
Szkoda, że uczuciowej nie ma😢😂

Kobieta

Saanvi

Dominujący
Może nie wszystkie z wymienionych „inteligencji” są mi potrzebne u partnera. Ale bez inteligencji nie byłoby mowy o jakimkolwiek partnerstwie.
Mózg, charakter, poczucie humoru to to co facet ma najseksowniejszego. Dopiero później jest ten zawadiacki uśmiech, spojrzenie mówiące wszystko, magiczny kutas i fizyczność 🫠

Kobieta

Aya

Seks Praktykant
Może nie wszystkie z wymienionych „inteligencji” są mi potrzebne u partnera. Ale bez inteligencji nie byłoby mowy o jakimkolwiek partnerstwie.
Mózg, charakter, poczucie humoru to to co facet ma najseksowniejszego. Dopiero później jest ten zawadiacki uśmiech, spojrzenie mówiące wszystko, magiczny kutas i fizyczność 🫠
Ale przyciągnął Cię ośmiopak, czytałam :p

Bez dobrze nastrojonego mózgu nie ma szans jakakolwiek rozmowa. Bo czujesz, że rozmawiasz z „dzieciakiem” lub po prostu niedojrzałym gościem. Powiedziałabym, ze to jest taka podstawa aby ktoś był seksowny, ze dlatego się o tym nawet nie wspomina.

Mężczyzna

Kratos

Seks Praktykant
Ale przyciągnął Cię ośmiopak, czytałam :p

Bez dobrze nastrojonego mózgu nie ma szans jakakolwiek rozmowa. Bo czujesz, że rozmawiasz z „dzieciakiem” lub po prostu niedojrzałym gościem. Powiedziałabym, ze to jest taka podstawa aby ktoś był seksowny, ze dlatego się o tym nawet nie wspomina.
Jest taki znany cytat "Wygląd tylko przyciąga, to charakter zatrzymuje"

Mężczyzna

maxis

Podrywacz
Nie wiem czy ważne czy nie, ale powiem, że moja Pani ostatnio mi powiedziała, że jestem inny, a przecież wielu klientów przyjmuję, pewnie kłamię, ale co mi tam, ale takie stwierdzenie padło z jej ust, a przecież zawsze też ze sobą coś tam rozmawiamy po.

Mężczyzna

czuly_kochanek

Podrywacz
Zdecydowanie inteligencja jest ważna, to ona (przynajmniej mnie) najbardziej nakręca. Umiejętność dyskusji, dokuczania sobie z wyczuciem, gierek słownych, uwodzenia (akurat w te ostatnie jestem dość słaby), jak również później do życia inteligencja jest niezbędna by móc tworzyć kompletny związek, nie tylko oparty na doczesnych łóżkowych przyjemnościach. Kiedyś pisałem, że partnerka powinna być min. 7/10, lecz w połączeniu z konkretną inteligencją nagle jej ocena w moich oczach rośnie do 9/10 lub nawet 10/10.

1. Inteligencja językowa (lingwistyczna, werbalna) - zdecydowanie najbardziej seksowna
  2. Inteligencja logiczno-matematyczna - przydatna, choć wystarczy gdy jedna osoba w związku ogarnia
  3. Inteligencja kinestetyczna (ruchowa) - przydatna do wspólnego np. uprawiania sportów
  4. Inteligencja intrapersonalna (intuicyjna) - nie zawsze jesteśmy w stanie podjąć decyzję na faktach. Przeczucie nie raz pomogło mi podjąć lepszą decyzję, niż obiektywne fakty by sugerowały.

Kobieta

Aya

Seks Praktykant
Nie wiem czy ważne czy nie, ale powiem, że moja Pani ostatnio mi powiedziała, że jestem inny, a przecież wielu klientów przyjmuję, pewnie kłamię, ale co mi tam, ale takie stwierdzenie padło z jej ust, a przecież też ze sobą coś tam rozmawiamy po.
Pewnie każdy jest inny.

Kiedyś po seksie wywiązała się rozmowa o tym, że lądowanie na księżycu to przekręt i że wszędzie nas oszukują. Ale było za późno na ucieczkę.

Mężczyzna

maxis

Podrywacz
Pewnie każdy jest inny.

Kiedyś po seksie wywiązała się rozmowa o tym, że lądowanie na księżycu to przekręt i że wszędzie nas oszukują. Ale było za późno na ucieczkę.
No pewnie tak z tą innością, ale miło jednak jest, że na tylu klientów pamięta moje imię, a przecież by nie musiała, prawda?

Mężczyzna

maxis

Podrywacz
Jej interes w tym aby pamiętać. Nie rób sobie nadziei, tu nie ma happyendu 😔
To wiem, że happyendu nie ma, ale jednak miłe to dla mnie jest, zwłaszcza ,że żadna normalna dziewczyna mnie nie chcę i nie będzie chciała to wiem i jednak podtrzymuję mnie na duchu, to co do mnie mówi, bo chociaż czuję się bardziej męski i uznawany. Przecież za pieniądze nie musiała by tego robić, a jednak mówi, prawda?

Kobieta

Sailor Moon

Erotoman
To wiem, że happyendu nie ma, ale jednak miłe to dla mnie jest, zwłaszcza ,że żadna normalna dziewczyna mnie nie chcę i nie będzie chciała to wiem i jednak podtrzymuję mnie na duchu, bo chociaż czuję się bardziej męski i uznawany. Przecież za pieniądze nie musiała by tego robić, prawda?
Raaany, musisz ją reklamować nawet w moim własnym wątku? 😂 dawaj już namiary na nią, bo miałam sie przejść sama do tej gwiazdy 😝