No ja się tak czuję czasem, że tak wierzę innym (niektórym), że są dobrzy i nic mi nie zrobią i nic się nie stanie - nie wiem jak oceniam daną osobę - w sensie że z tamtym jakoś (nadzwyczajnie) czułam się jak bym go znała ileś lat (znaczy pisaliśmy 2 tyg., to w sumie nie taki nieznajomy), w aucie nie miałam zaciśniętych zębów jak z poprzednim
Zaciśnięte zęby? Jak nie słuchasz rozsądku to chociaż posłuchaj swojego ciała. Wszelkie napięcia świadczą o stresie, a to już źle świadczy o nowej znajomości. 2 tygodnie pisania i nie nieznajomy? Mam wrażenie, ze nie jesteś świadoma jakie historie potrafią ludzie odwalać pisząc miesiącami, byle by osiągnąć cel... Nie mówię, abyś każdego traktowała jak potencjalnego kłamcę, ale warto byłoby budować znajomości na żywo, a online prowadzić bardziej luźne rozmowy, by wyczuć klimat drugiej osoby.
Tutaj masz kilka zasad, którymi możesz się kierować przy poznawaniu nowych facetów:
1. Jeśli mężczyzna zmienia wersje wydarzeń lub jego historie wydają się niespójne, to sygnał ostrzegawczy.
2. Jeśli ktoś bardzo szybko mówi o miłości, zaangażowaniu czy wspólnej przyszłości – może to być manipulacja (tzw. love bombing).
3. Pierwsze spotkania planuj w miejscach publicznych, informuj kogoś bliskiego o spotkaniu i nie wsiadaj z nim do samochodu.
4. Jeśli mężczyzna wywiera na Tobie presję dotyczącą spotkania, zdjęć, pieniędzy czy innych spraw – to czerwona flaga.
5. Unikaj mężczyzn, którzy nie podają podstawowych informacji o sobie. Anonimowość lub tajemniczość może świadczyć o złych intencjach.
6. Jeśli coś wydaje Ci się dziwne lub niepokojące, nie ignoruj tego uczucia.
7. To, że ktoś jest miły przez internet, nie znaczy, że jest dobrym człowiekiem w rzeczywistości.
8. Twoje uczucia są ważne. Jeśli boisz się lub nie jesteś pewna – nie spotykaj się.
(dla jasności, nie jestem autorem, jako, że godzina jest późna, GPT podpowiedział mi dużą ilość punktów, a ja wybrałem te najbardziej przydatne)