• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Mężczyźni na SF. Dlaczego jest tak źle?

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Dominujący
A jak napisze Userowi, że się z nim nie spotkam, bo jest za niski?
To wtedy on przynajmniej będzie wiedział, że nic nie napisał źle, tylko po prostu nie przypadł dziewczynie do gustu z powodu cech fizycznych, których nie przeskoczy, więc że nie ma co rozmyślać i opracowywać planu poprawionej strategii rozmowy.
Rozmowa jest trudną sztuką, w której łatwo o błąd. Ogólnie, kontakt z innymi jest trudną dziedziną życia.

Mężczyzna

PrzemoHarp

Biegły Uwodziciel
To wtedy on przynajmniej będzie wiedział, że nic nie napisał źle, tylko po prostu nie przypadł dziewczynie do gustu z powodu cech fizycznych, których nie przeskoczy, więc że nie ma co rozmyślać i opracowywać planu poprawionej strategii rozmowy.
Rozmowa jest trudną sztuką, w której łatwo o błąd. Ogólnie, kontakt z innymi jest trudną dziedziną życia.
To są właśnie te trudne wybory. Bo czy @Nieśmiała nie będzie nic odczuwać gdy kogoś odrzuci...? Będzie na bank. Jest kobietą, ma uczucia. Ale z drugiej strony - ma zaakceptować zaloty tego karzeł.... mhm... znaczy tego kolegi z uwagi na to, że w innym przypadku - "będzie mu przykro"? Jej odczucia i komfort psychiczny też są bardzo ważne. I nic nie musi.

Mężczyzna

Swiezak

Erotoman
To są właśnie te trudne wybory. Bo czy @Nieśmiała nie będzie nic odczuwać gdy kogoś odrzuci...? Będzie na bank. Jest kobietą, ma uczucia. Ale z drugiej strony - ma zaakceptować zaloty tego karzeł.... mhm... znaczy tego kolegi z uwagi na to, że w innym przypadku - "będzie mu przykro"? Jej odczucia i komfort psychiczny też są bardzo ważne. I nic nie musi.
Zabrzmiało to trochę jak ważniejsze jest skłamać, niż pokazać, że jest się powierzchowną osobę, skreślając kogoś za wzrost.
Ale nie wierzę, że tak jest 😱

Kobieta

Holly

Nowicjusz
Łatwiej powiedzieć, niż zrobić.

Zabrzmiało to trochę jak ważniejsze jest skłamać, niż pokazać, że jest się powierzchowną osobę, skreślając kogoś za wzrost.
Ale nie wierzę, że tak jest 😱
Przecież to jasne, że staramy się dobierać sobie partnerów, kochanków zgodnie z jakimiś wytycznymi. Już nie róbmy z siebie altruistów.

Mężczyzna

Swiezak

Erotoman

Przecież to jasne, że staramy się dobierać sobie partnerów, kochanków zgodnie z jakimiś wytycznymi. Już nie róbmy z siebie altruistów.
Ale polemika zaczęła się od spotkania na przysłowiową kawę i relacjach koleżeńskich, a nie łączenia w pary.
Może to nie jest dla wszystkich zrozumiałe, ale nie każdy facet na tym forum jest po to, żeby znaleźć kogoś do seksu 😉

Mężczyzna

Kinky_Guy

Cichy Podglądacz
Uczucia obu osób są istotne, dlatego prawidłowa komunikacja jest bardzo ważna.
Jak wyrazić siebie w szczery sposób, tak żeby przekazać swoje odczucia ale jednocześnie nie umniejszyć komuś nie jest łatwe, pewnie dlatego wiele osób wybiera "białe" kłamstwa pomimo tego że nie jest to najlepsze rozwiązanie.
W tym wypadku wydaje mi się że można po prostu powiedzieć "wybacz ale lubię trochę wyższych facetów". Wszyscy mamy gusta i jest jak jest, facet niski też jest świadomy tego że jest niski i nie możne niestety nic z tym zrobić. Są dziewczyny którym to nie przeszkadza, trzeba szukać dalej.

Z drugiej strony można wybrać Twoje podejście i po prostu wykorzystać pierwszą lepszą okazję żeby wyśmiać kogoś za jego cechę fizyczną nad którą nie ma wpływu.

Ostatnia edycja:
Kobieta

Holly

Nowicjusz
Ale polemika zaczęła się od spotkania na przysłowiową kawę i relacjach koleżeńskich, a nie łączenia w pary.
Może to nie jest dla wszystkich zrozumiałe, ale nie każdy facet na tym forum jest po to, żeby znaleźć kogoś do seksu 😉
Nie, polemika zaczęła się wcześniej. Od spotkań w różnych celach, matrymonialnych, romansowych, kawowych, ornitologicznych, dla każdego coś miłego.

Mężczyzna

forg

Biegły Uwodziciel
A w temacie, to chętnie bym się dowiedziała, kto jest tu z opcją poznania ludzi w realu (już nie wgłębiając się w cel nawet bo to można ustalić na priv).
Ja. Ale totalnie zero we mnie desperacji. I absolutnie nie będę się przymilał czy machał ogonkiem. Albo albo. Jak przed śmiercią się nie uda to też nic straconego :)

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Dominujący
Jej odczucia i komfort psychiczny też są bardzo ważne. I nic nie musi.
Nie mówię, że musi. Mówię tylko, że szczerość jest ważna, a poza tym, że jest pierwotna i wrodzona, oraz że skazywanie kogoś na domysły jest okrutne.
Jedne kobiety za "karzełka" uznają mężczyznę mającego poniżej 150 cm, a inne mającego poniżej 170 cm. Nigdy się nie wie, z jaką kobietą ma się do czynienia pod względem tej preferencji, dopóki ona sama tego wprost nie powie.
Możesz rozwinąć tę wypowiedź? Czy chodzi o to, że dla części osób bycie szczerymi jest trudne?

W ogóle to wpisałem w Google frazę "czy szczerość jest wrodzona a nieszczerość nabyta i wyuczona" i otrzymałem taką oto odpowiedź od AI:

"To stwierdzenie jest w dużej mierze prawdziwe i znajduje potwierdzenie w psychologii rozwojowej oraz naukach o zachowaniu. Szczerość (autentyczność) jest postrzegana jako nasza naturalna, pierwotna postawa, natomiast nieszczerość (kłamstwo, manipulacja) to umiejętność wyuczona w procesie socjalizacji
.
Oto szczegółowe rozbicie tego zagadnienia:
1. Szczerość jako cecha wrodzona (naturalna)
  • Dziecięca otwartość: Małe dzieci są naturalnie szczere. Wyrażają swoje emocje, potrzeby i spostrzeżenia wprost, bez filtra społecznego.
  • Intrinsyczna szczerość: Badania sugerują, że ludzie mają wrodzoną skłonność do bycia szczerym, a kłamstwo wiąże się z wewnętrznym kosztem psychologicznym.
  • Brak filtra: Szczerość wynika z braku rozwiniętych umiejętności manipulowania wizerunkiem, co cechuje dzieci w bardzo wczesnym wieku.
2. Nieszczerość jako cecha nabyta (wyuczona)
  • Socjalizacja i adaptacja: Nieszczerość jest umiejętnością społeczną, którą dzieci zdobywają wraz z rozwojem (zwykle około 3-4 roku życia), ucząc się, że nie zawsze warto mówić prawdę.
  • Unikanie kar: Dzieci uczą się kłamać, aby uniknąć konsekwencji (kary) lub uzyskać korzyści.
  • Kłamstwa prospołeczne: Uczymy się nieszczerości, aby funkcjonować w społeczeństwie (np. "powiedzieć babci, że podoba się prezent, mimo że się nie podoba") – jest to wyuczona uprzejmość, mająca na celu ochronę uczuć innych.
  • Presja otoczenia: Nieszczerość staje się "mechanizmem przetrwania" w sytuacjach społecznych, w których szczerość jest źle widziana lub zagrażająca.
Podsumowanie
Szczerość to domyślne ustawienie człowieka, podczas gdy nieszczerość jest narzędziem wyuczonym, które rozwijamy, aby zarządzać relacjami społecznymi, unikać bólu lub osiągać cele. Choć bywamy nieszczerzy, w większości przypadków kłamstwo wymaga od nas świadomego wysiłku poznawczego, a nie jest naturalnym odruchem"

Mężczyzna

PrzemoHarp

Biegły Uwodziciel
A w temacie, to chętnie bym się dowiedziała, kto jest tu z opcją poznania ludzi w realu (już nie wgłębiając się w cel nawet bo to można ustalić na priv).
Ja nie wykluczam takiej ewentualności, byłoby z pewnością fajnie i miło - aczkolwiek tak samo jak kolega wcześniej - jak nic nie wyjdzie to się na kawałki nie porozrywam z rozpaczy... 😆

Ostatnia edycja:
Kobieta

PaniTrycholog

Podrywacz
Wiele osób w życiu poznałam w ten sposób (przez internet), więc nie wykluczałabym takiej ewentualności także na tym forum. Zważywszy na fakt że statystyczny Polak uprawia sex 2-3 x w tyg. po 10-15 minut to zakładam, że ludzie ci normalnie żyją i mają coś więcej do zaoferowania prócz tylko tego erotycznego aspektu 😉 Więc podchodzę do spotkań w realu totalnie na luzie.

Kobieta

Blackswan

Podrywacz
Niektórzy umieją być tacy bezpośredni i nie przejmują się uczuciami drugiej strony. A później nazywają to „szczerością”. Bo istnieje też różnica między powiedzeniem komuś prawdy, a byciem po prostu chamskim.
Ja np. nie lubię sprawiać ludziom przykrości, sama też jestem wrażliwa i bardzo przeżywam jak ktoś jest na mnie obrażony. Później bardzo dużo analizuję i myślę o tym, co takiego powiedziałam i żałuję, że nie ugryzłam się w język.
Jeżeli ktoś miałby mi powiedzieć, że się ze mną nie umówi, bo jestem brzydka albo gruba czy cokolwiek to już wolałabym zostać zghostowana xd