Witaj na forum erotycznym SexForum.pl
Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.
Po zastrzyku miałam przez 3 miesiące plamienia i przytyłam aż 3 rozmiary! Pigułki na początku wszystko ok, potem spadek libido do prawie zera i na dodatek byłam zawsze sucha... Zmieniłam na inne i zaczęły się kłopoty z sercem, kardiolog zalecił mi odstawić pigułki i wszystko powoli wróciło do normy
Ale przecież cały okres to nie tylko dni niepłodne. Jeżeli ma się wiedze na temat kalendarzyka to się wie kiedy one są a kiedy nie. Trzeba obserwować swoje ciało.
Metod antykoncepcji jest tak dużo, że z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie, tylko trzeba je dobrze dostosować do potrzeb i, nie czarujmy się, stanu zdrowia, bo nie każdy może brać hormony, a uczulenia na lateks też nie należą wcale do rzadkości.
życzę powodzenia z kalendarzykiem hehehehehehehheh no ciemnogród ! w dobie stresu i pędu do nie wiadomo czego gospodarka hormonalna kobiety jest podporządkowana temu,obserwacja swoją drogą ale czasem tak sie popierniczy że życzę miłej ciąży !!!! trudno jeśli chcemy sie pieprzyć ze spokojną głową i kobieta i mężczyzna musimy zaakceptować hormony,wkładki i spirale lub zastrzyki.pozdrawiam
Jeżeli bez żadnego zabezpieczenia,to lepiej przed wytryskiem po prostu wyjść i nie będzie obawy o ciąże. Pytanie tyko czy każdy facet zdąży bo tutaj różnie bywa,więc prezerwatywa jest bezpieczniejsza.
Moze to zabrzmi dziwnie ale ja mam swoja metode ktora stosuje od dwóch lat... Przed seksem "oczyszczam sie" dokladnie, a potem to juz dalej.. (z prezerwatywa) ;-) Nie wazne, dni plodne czy nie - dla mnie to działa i jest niezawodna metoda
dla mnie najlepszą antykoncepcją są tabletki tylko pod warunkiem , że bierzesz je regularnie i o stałej porze ,
mimo iż 0,2-0,5% szansy na zapłodnienie rocznie ale moja dziewczyna póki co bierze je 3 lata i nie zaszła
według mnie są najbezpieczniejsze
Jak już pisałam w innym wątku ja mam wkładkę hormonalną levosert. Każdy ma swoją metodę zabezpieczania i a jak sami wiecie jest ich sporo. Ja ze swojej jestem zadowolona. Z takich ciekawostek dodam, ze taka wkładka ma skuteczność porównywalną ze sterylizacją mężczyzny
Gumki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły - i nie wiem co ludzie z nimi robią, że pękają.
Myślałem także o wazektomii, ale nie pali mi się do tego... a i, co ciekawe, protestują również moje partnerki...
Nie dziwię się, że protestują. Mi aż dreszcze na myśl o wazektomii przechodzą. Biedny mój mąż Po co w ogóle posuwać się do tak inwazyjnych metod? Ja dla przykładu mam wkladkę wewnątrzmaciczną levosert, ona jest na 3 lata. Przez ten czas zabezpieczenie działa cały czas, a w razie jak sie dzieci nam zachce, to ją po prostu wyciągnie i tyle. A tak gdyby mąż był po zabiegu, to musiałby przejść rekonstrukcje, w dodatku ona wcale taka pewna nie jest.... nie, kiepski pomysł jak dla mnie
Dokladnie tak, przede wszystkim antykoncepcja powinna byc odpowiednio dobrana do organizmu na podstawie badan. Nie wyobrazam sobie lykac albo stosowac cos, co mogloby mi narobic wiecej szkody niz pozytku. Ja obecnie stosuje tabletki antykoncepcyjne Belara i jestem z nich bardzo zadowolona. Dobrze sie czuje, nie mam skutkow ubocznych, a dodatkowo zauwazylam, ze poprawila mi sie cera. Pamietajcie jednak, ze przed stosowaniem czegokolwiek powinnysmy miec zrobione badania hormonalne!
Ja dostałam tabletki vines bez badań ale to nie jest moja pierwsza antykoncepcja hormonalna, planową wizytę na której mam zwykle robione badania mam w listopadzie
ja zdecydowalam sie na antykoncepcje dluzszoterminowa i zalozylam sobie wkladke levosert.. to duzo wygodniejsza metoda niz wczesniejsze gumki bo nie musze sie martwic ze spanie czy peknie
ja zdecydowalam sie na antykoncepcje dluzszoterminowa i zalozylam sobie wkladke levosert.. to duzo wygodniejsza metoda niz wczesniejsze gumki bo nie musze sie martwic ze spanie czy peknie
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.