• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Masturbacja w małżeństwie

Mężczyzna

Juhas

Nowicjusz
Wczoraj siedzieliśmy na kanapie, w pewnym momencie wzięła moją dłoń i włożyła sobie w majtki od razu mi bryknął :) zacząłem paluszkiem masować cipke a ona przez spodnie pocierać kutasa. Zdjąłem spodnie, ona zsunęła majtki. Mastrubowalismy się wzajemnie, ja paluszkami ona dłonią waliła konia. Zapytała possać Ci :), zdjęła bluzkę, nie miała stanika. Włożyłem w usta, waliła i zssala przemiennie po chwili spuściłem się na cycki. Wtedy powiedziała dokończ mnie. Palcami doprowadziłem ją do orgazmu. Było miło :)
Dziś rano gdy przechodziła obok łóżka powiedziałem sutki Ci stoją, pokaż cycki, podniosła bluzkę a ja przy niej zacząłem walić konia:) tylko przez chwilę, czujemy się swobodnie przy sobie i to jest fajne :)
Super 💪

Mężczyzna

Maciej31

Seks Praktykant
Nie uważam tego jako oznakę nieudanego związku. Jak miałam partnera to często się masturbowałam i nie oznaczało to od razu, że go nie kocham albo że mnie nie zadowala. Ale czasem miałam ochotę na orgazm jak go akurat nie było albo po prostu bez żadnej przyczyny - lubię się masturbować po prostu. Nie ma w tym nic złego.
Natomiast jeśli w związku nie ma seksu i bliskości, a zamiast tego ktoś woli walić konia czy kobieta się sama zadowalać no to już jest problem.
W tym komentarzy, jest zawarte jedno, bardzo istotne stwierdzenie. "Po prostu lubię się masturbować". Ludzie tego nie rozumieją, że można po prostu lubić samemu sobie dogodzić. To nie jest seks.

Mężczyzna

Maciej31

Seks Praktykant
To zależy. Jak czasem razem, jak w towarzystwie, jak pomagając sobie - jak najbardziej seks.
W takim kontekście tak, ale często masturbacja, jest rozładowaniem emocji, odprężeniem, uspokojeniem. I można stwierdzić, że nawet nie ma podtekstu erotycznego, tak z dużym przymrużeniem oka.

Mężczyzna

Erien343

Podrywacz
Jako grę wstępną, uzupełnienie do seksu, czasem jako zamiennik ( po co się prosić jak nie trzeba) samopoznanie stref erogennych, czasem jako poprawka po średniej jakości stosunku... Różnie bywało...
Masturbują się ludzie przed małżeństwem, w małżeństwie i często już po... Myślę, że to w jakimś sensie naturalną potrzeba i nie ma co robić dramy z powodu, że ktoś to praktykuje. Niezależnie jakiej jest płci powiem nawet, że to czasem jest nawet bardzo wskazane i zdrowe 🤔
Dokladnie, zgadzam sie w pelni to po prostu normalne a pobudki moga byc rozne, nawet gdy jest idealnie miedzy partnerami to nadal nic zlego