• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Łuszczyca skóry głowy suplementy, dieta czy leki?

Mężczyzna

Parawan

Cichy Podglądacz
Zmagam się z łuszczycą skóry głowy, dermatolog zapisał sterydy, ale chciałabym też wspomóc organizm od środka — dietą, suplementami itp. Czy ktoś z Was miał rzeczywistą poprawę po takich zmianach? Jakie suplementy warto brać?

Mężczyzna

czuly_kochanek

Biegły Uwodziciel
Nie jest to forum medyczne, więc odpowiedzi mogą być na tym samym poziomie jakości co zapytanie w Google.
Druga kwestia - nie ten dział.
Trzecia - było już kilka wątków na temat łuszczycy. Użyj szukajki.

Mężczyzna

beros

Cichy Podglądacz
Nie zaszkodzi sprawdzić poziomu witaminy D3 — to naprawdę kluczowe przy łuszczycy. Ja długo walczyłem metodami miejscowymi, m.in. szamponami (u mnie działał Vichy Dercos Psolution, ale te z dziegciem nic nie dawały). Z nawilżania pomagał mi olejek Cerave do kąpieli, czasem coś łagodnego z apteki.
Dopiero jak trafiłem do dobrego dermatologa i zaczalem leczenie biologiczne — wszystko się zmieniło. Życie jest o wiele łatwiejsze.
Zanim jednak dostałem kwalifikację, pomagał mi też zestaw Psorisel — szampon i emulsja na noc. Warto spróbować, szczególnie przy łuszczycy głowy. Tu masz link:

Mężczyzna

chelon

Cichy Podglądacz
Z maści bez recepty polecam Sorion. Ale trzeba uważać — sterydy mogą pogorszyć sprawę po odstawieniu. Najwięcej dała mi zmiana stylu życia: wysoka witamina D3, dieta bez cukru, przetworzonych produktów, zero alkoholu. Jelita, detoks, stan psychiczny — to wszystko ma wpływ.
Ja aktualnie stosuję też Psorisel i widzę poprawę, szczególnie na granicy owłosienia. To nie jest cud, ale bardzo dobry element codziennej pielęgnacji.
485084007-958548436452832-8406329937933312679-n-1.jpg

rozzz

Seks Praktykant
Bezstresowego życia się nie da mieć. Praca sama w sobie potrafi podnieść ciśnienie, a gdzie jeszcze dom, rachunki, dzieci… Czasem mam wrażenie, że stres robi mi więcej szkody niż dieta. Ale jakoś trzeba żyć i szukać równowagi. U mnie najwięcej daje regularność i nieprzekombinowywanie z produktami.