• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Łuszczyca skóry głowy suplementy, dieta czy leki?

Mężczyzna

Parawan

Cichy Podglądacz
Zmagam się z łuszczycą skóry głowy, dermatolog zapisał sterydy, ale chciałabym też wspomóc organizm od środka — dietą, suplementami itp. Czy ktoś z Was miał rzeczywistą poprawę po takich zmianach? Jakie suplementy warto brać?

Mężczyzna

czuly_kochanek

Biegły Uwodziciel
Nie jest to forum medyczne, więc odpowiedzi mogą być na tym samym poziomie jakości co zapytanie w Google.
Druga kwestia - nie ten dział.
Trzecia - było już kilka wątków na temat łuszczycy. Użyj szukajki.

Mężczyzna

beros

Cichy Podglądacz
Nie zaszkodzi sprawdzić poziomu witaminy D3 — to naprawdę kluczowe przy łuszczycy. Ja długo walczyłem metodami miejscowymi, m.in. szamponami (u mnie działał Vichy Dercos Psolution, ale te z dziegciem nic nie dawały). Z nawilżania pomagał mi olejek Cerave do kąpieli, czasem coś łagodnego z apteki.
Dopiero jak trafiłem do dobrego dermatologa i zaczalem leczenie biologiczne — wszystko się zmieniło. Życie jest o wiele łatwiejsze.
Zanim jednak dostałem kwalifikację, pomagał mi też zestaw Psorisel — szampon i emulsja na noc. Warto spróbować, szczególnie przy łuszczycy głowy. Tu masz link:

Mężczyzna

chelon

Cichy Podglądacz
Z maści bez recepty polecam Sorion. Ale trzeba uważać — sterydy mogą pogorszyć sprawę po odstawieniu. Najwięcej dała mi zmiana stylu życia: wysoka witamina D3, dieta bez cukru, przetworzonych produktów, zero alkoholu. Jelita, detoks, stan psychiczny — to wszystko ma wpływ.
Ja aktualnie stosuję też Psorisel i widzę poprawę, szczególnie na granicy owłosienia. To nie jest cud, ale bardzo dobry element codziennej pielęgnacji.
485084007-958548436452832-8406329937933312679-n-1.jpg

rozzz

Seks Praktykant
Bezstresowego życia się nie da mieć. Praca sama w sobie potrafi podnieść ciśnienie, a gdzie jeszcze dom, rachunki, dzieci… Czasem mam wrażenie, że stres robi mi więcej szkody niż dieta. Ale jakoś trzeba żyć i szukać równowagi. U mnie najwięcej daje regularność i nieprzekombinowywanie z produktami.