• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Konsystencja spermy

Mężczyzna

kamilllo931

Cichy Podglądacz
Witam!
Zauważyłem ostatnio że moja sperma czasem jest rzadsza gdy poprzedni wytrysk byl niedawno , a czasem gestsza. Czy to jest normalne czy są czynniki które na to wpływają jak dieta, ilosc spożywanej wody itp.?

Mężczyzna

husarAli123

Seks Praktykant
Normalne. Jasne że to ile pijesz i co jesz ma wpływ, jak za mało pijesz no to siłą rzeczy organizm wodę którą jeszcze ma wykorzysta na to, żebyś przeżył a nie skieruje jej do robienia spermy

Mężczyzna

husarAli123

Seks Praktykant
To nie jest takie 1:1 że jak więcej będziesz pił to więcej będzie nasienia. Pytałeś czy to normalne więc Ci odpowiadam, że tak no i wiadomo że sperma ma wodę - ogólnie warto dbać o to żeby odpowiednio dużo pić i dobrze jeść :) Wtedy ta sperma będzie git i się nada do tego żeby dziewczyna ją połknęła, albo żeby zrobić zdrowe dziecko

Mężczyzna

dario_a_z

Dominujący
Ja nie zauważyłem konkretnego związku z tym co jem a konsystencją spermy. Czasem jest rzadka a czasem gęsta jak gluty :)
Również nie widzę związku między ilością spermy a wypitej wody.

Mężczyzna

elomelo1

Nowicjusz
Zmiennych jest wiele. Na pewno częstość stosunków będzie wpływała na ilość i gęstość spermy w trakcie finiszu i tu nie ma zasady ile trzeba odczekać żeby mieć jak największy spust - u jednego to będzie 2-3 dni, u drugiego tydzień-dwa - mocno indywidualne kwestie na które nie do końca masz wpływ.
Na pewno dieta i aktywność fizyczna - produkty bogate w cynk na pewno będą tutaj dość znaczące. Aktywność fizyczna jest wskazana, natomiast nie można sie przeforsowywać, bo będzie miało to z kolei odwrotny skutek.
Kwestie stresu, otyłości, używek, wieku będą wpływały na niższą produkcje spermy (zarówno ilościowo jak i jakościowo).
U mnie duży wpływ ma długość zabawy (im dłuższa, tym większy finisz), no i sam stopień podniecenia - im większy tym więcej.