Mam łuszczycę skóry głowy i szukam dobrego sposobu na codzienną pielęgnację. Nie chodzi mi o leczenie sterydami, ale o coś, co pomoże nawilżyć, wyciszyć skórę i nie pogarszać stanu. Macie swoje sprawdzone triki lub produkty?
Jako fryzjerka mogę polecić szampon i odżywkę z naturalnym składem, bez zbędnej chemii – osobiście dodaję do odżywki olejek rozmarynowy, a raz na jakiś czas robię olejowanie, żeby nawilżyć skórę głowy. Ale przy łuszczycy warto działać kompleksowo – oczyszczenie jelit, dobry błonnik, probiotyki i witaminy o wysokiej wchłanialności.
Wspomagająco dobrze działał u mnie zestaw Psorisel – łagodzi objawy i można go używać na co dzień.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.