• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Guma do żucia wpływa na apetyt

Status
Zamknięty.

Blancik87

Seks Praktykant
czy to prawda ze zucie gumy(do zucia) pobudza soki trawienne i szybciej chce sie jesc?? moje pytanie zwiazane jest z moja dieta :lol: bo sie odchudzam i no zeby sobie nie utrudniac to sie pytam :wink:

sii

Biegły Uwodziciel
pobudzac to chyba pobudza do organizm niby mysli ze cos jesz - dlatego bardziej produkuje sline to pewne ...ale czy ja wiem czy sie chce jesc bardziej ? nie lepiej sie wody napic :F ? tka sie robi jak sie jest na diecie :) zreszta guma nie jest zla - zreszta nawet jak sie chce jesc to do diety nic lepszego niz silna wola...ja tam preferuje diete odpowiednia i trening :p

Blancik87

Seks Praktykant
ja tam sprawdzam teraz nowa diete podobno skuteczna...moj men znalazł ja w gazecie jak czytał artukuł o filmie "mechanik" facet dla fillmu schudł ok 30 kilo w 1,5 miecha w własnie w tym artukule była poana dieta :puszka tunczyka i jabko dziennie (oprocz tego woda) jak narazie idzie mi niezle (jak na mnie) :lol: i zobacze czy to działa mam zamiar stosowac ta niby"cudowna"diete przez 2 tyg :cry: ehh.. ale dam rade bo sie wakacje zbizaja i musze sie pozbierac :lol:

sii

Biegły Uwodziciel
no nie moze mi ktos opowie o tych dietach cud :D ? dla mnie to jest smieszne nic tak nie wyciaga kcal jak trening areobowy lub fiziczny ( albo najlepiej obydwa naraz ) poniewaz niedosc ze chudniesz to twoja sylwetka wyglada lepiej...................ograniczenie tylko kcal do -500 w stosunku do zapotrzebowania dziennego i czekamy na efekty....nic prostrzego - tylko troszke ambicji :D

sii

Biegły Uwodziciel
ciekawy post ale nie wiem czy wy wiecie pare rzeczy :
- organizm potrzebuje wszystkicxh skladnikow do normlanego funkcjonowanie glodowka wcale nie jest zdrowotna
- organizm nie pali tylko tluszuczu samego ale rowniez bialko poniewazne nie potrafi syntetyzowac wsazystkich potrzebnych mu skladnikow z tluszczy
- jezeli orgaznim nie dostaje pozywienia przez dluzszy czas to odklada dodatkowa tkank tluszczu !

to tak zgrubsza bo cos nie mam sily mysklec...ale jaki z tego wniosek ?

tracisz kg ? jasne ze tak ale co z tego ? glownie tracisz wode - waga to nie wszystko chodzi raczej o stosunek tkanki tluszcowej do miesniowej ....... porownanie jest proste masz sam tluszcz jak wygladasz ? chodbus wazyl 10kg mniej to i tak wygladasz paskudnie bo masz brzydkie ksztaty....jezeli masz niski procent tkanki tluszocwej to nawet przy wyzszej wadze wygladasz lepiej .......

zrerszta co do tego to polecam http://www.sfd.pl ; ) np dzial o odzywaniu i zawsze mozna jakis trenig odszukac dla siebie
ja jednak uwazam ze samemu najlepiej jest sobie wsaystko poukladac....

Blancik87

Seks Praktykant
ja tylko chce sprawdzic czy ona działa bo podobno zajebiscie i nie zastanawiałam sie jaki bedzie stosunek mojej tkanki tłuszcczowej do tkanki miesniowej 8) koles niezle zepsuł sobie organizm ta dieta bo stosował ja tak długo...a ja mam zamiar tylko 2 tyg i chyba zaczne brac witaminki

sii

Biegły Uwodziciel
2 tyg ? tosh ty nic tej tkanki tluszcowej nie stracisz prawie :D przez 10 dni to sama wode sie traci :/ zreszta naprawde nie warto bo to na stale nie bedzie tylko szybko w gore poleci znowu zapewne.........

Yossarian

Biegły Uwodziciel
He he he a ja jestem genetycznie szczupły i choćbym nie wiem jak się starał to nie moge przytyć więcej niż 1, 2 kg...i to wcale nie jest takie fajne.

kasiulla

Biegły Uwodziciel
Blancik, jak źle sie czujesz w swojej skórze, to nie stosuj żadnych beznadziejnych diet- bo stracisz 3 kilo a potem przytyjesz 5 kilo- to sie nie opłaca. Zacznij uprawiać jakiś sport- biegaj z psem albo koleżanką wieczorkiem czy rano, wsiadź na rower (np. dojeżdżaj do szkoły na rowerze- ja tak robię), zacznij chodzić na basen (świetna sprawa dla utraty zbędnych kg!) albo na aerobic czy sztuki walki... No i oczywiście zasada ŻM--> żryj mniej :) nie objadaj się- najlepsza dieta to małe posiłki, ale często- np. 5 razy dziennie. Poszukaj w internecie fajnych diet dla młodzieży- bo ty nie możesz stosować diety, którą stosował jakiś facet. A poza tym 30 kg w 1,5 miecha to cholernie niezdrowooo! Dziwię się, że on żyje... :? Blancik- przede wszystkim sport, a dopiero potem dieta- a raczej nie dieta- tylko zmiana nawyków żywieniowych- ale na stałe a nie na miesiac!

Tzn. zrezygnuj np. z białego chleba i zastąp go razowym,
jedz tylko chude mięso,
często jedz rybki,
zrezygnuj z cukru w herbacie- zastąp np. miodem,
gotuj na parze,
jedz jak najwięcej warzyw i owoców,

Powodzenia :) Wiem, że jest ciężko!

sii

Biegły Uwodziciel
no ja polecam szynke z indyka i piers kurczaka - prawie samo bialko - slodycze i uzywki jakies piwko czy cos zawsze mozna ale np raz na tydzien cos czekolady albo i mniej czesto ... ja tam prawie wogole nie jem takowych ale do dlatego ze jeszcze pracuje nad sylwetka ... jak skoncze to wtedy bede trenowal tylko na utrzymanie i bede mogl sobie czsciej pozwolic :D

co do sportu yto jednak chyba bieganie jest najlepsze- robie sie cieplo i ja to biegam zaraz po maturce o 6 rano :) i skakanka tesh nie najgorsza - co do basenu to chyba plywanie to najlepsze aeroby polecam :D

gonia

Erotoman
ehh tak tak ja tesh musze popracowac nad swoja sylfetką bo psheciesh zblishga sie lato jak tak moshna...
sii soryy ale drazni mnie to i za kazdym razem bede to cytowac i zwracac uwage az F koncu nauczyc sie pisac po Polsku :/

sii

Biegły Uwodziciel
juz napisalem w innym poscie - ciezko tak :D ale mi twoja pisowania nie sprawia problemow w odczytaniu :D ^^^^^^

gonia

Erotoman
nie dziwie sie skoro pisze Twoim slangiem prostackim i beznadziejnym to nie ma problemow zebys go odczytał gorzej jak bym zaczełapisac po Polsku :/

Blancik87

Seks Praktykant
ja tu mam probem... a wy przejmujecie sie pisownia wielkie dzieki za wsparcie :lol: w sumie ja sie nie przejmuje jak pisze jak mam czas to sprawdze jak i czy dobrze cos napisałam ale jak jestem w cos wkrecona to mi tam "rybka" :wink:

sii

Biegły Uwodziciel
hmm nie dostalas odpowiedzi na pytanie :( ? co do gumy to nie jestem pewien bardzo mozliwe ze powduje zwiekszenie ilosci sokow trawiennych. ale z kolei czy to zwiekszenie sokow trawiennych spowoduje nagly glod ? tego nie wiem ... glod to uczucie spowodowane czczeniem - jest taki nerw w jelicie czczym ( dlatego taka nazwa :D ) i jezeli nie jest wyplenione czyms to jego scianki sie chyba spotykaja , badz w inny sposob ten nerw jest drazniony - dlatego takie uczucie..niewiem jakie sa inne typu ,,glodu" ale jezeli chce sie jesc a nie mozna sobie na to pozwolic to najlepsze jest picie wody - to naprawde pomaga...tylko niegazowanej :) dobre jest tez zwiekszyc ilosc posilkow na dzien ( mniej a czesciej ) co zwieksza metabolizm - to takie podstawowe czynnosci ale napewno jakis efekt jest

Status
Zamknięty.
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry