Dużo było w ostatnim czasie o ryzykach związanych ze związkami i wszelkiego rodzaju red flagów.
Dla odmiany proponuję, abyśmy stworzyli listę green flagów, czyli oznak, że z kobietą lub mężczyzną warto wejść w związek.
Dorzucajcie swoją listę lub choćby pojedyncze flagi. Panie piszą o flagach u panów, panowie u pań.
Pamiętajmy jednak, że green flagi nie są grą w BINGO.
Kobieta czy mężczyzna nie musi u nas zebrać kompletu by wejść w związek, a jedynie im więcej ich ma tym lepiej.
Oto moja lista:
1. Potrafi jasno przekazywać swoje potrzeby
2. Szanuje przestrzeń partnera - daje czas na moje hobby i czas z przyjaciółmi. Miło jeśli dołączy, chyba że jest to typowo męskie spotkanie
3. Używa social media z rozsądkiem (nie epatuje nagością w necie, nie zbiera followersów jaki i nie chłonie każdej viralowej rolki)
4. Jest sobą, nie gra ról
5. Mówi, co myśli, nawet jeśli jest to trudny temat. Rzecz jasna zachowując nieatakującą formę wypowiedzi
7. Ma pasję i rozwija się
8. Potrafi powiedzieć „nie” i uszanować moje „nie”
9. Jest zdolna do kompromisów - rzecz jasna działa to w obie strony
10. Dostrzega małe gesty
Dla odmiany proponuję, abyśmy stworzyli listę green flagów, czyli oznak, że z kobietą lub mężczyzną warto wejść w związek.
Dorzucajcie swoją listę lub choćby pojedyncze flagi. Panie piszą o flagach u panów, panowie u pań.
Pamiętajmy jednak, że green flagi nie są grą w BINGO.
Kobieta czy mężczyzna nie musi u nas zebrać kompletu by wejść w związek, a jedynie im więcej ich ma tym lepiej.
Oto moja lista:
1. Potrafi jasno przekazywać swoje potrzeby
2. Szanuje przestrzeń partnera - daje czas na moje hobby i czas z przyjaciółmi. Miło jeśli dołączy, chyba że jest to typowo męskie spotkanie
3. Używa social media z rozsądkiem (nie epatuje nagością w necie, nie zbiera followersów jaki i nie chłonie każdej viralowej rolki)
4. Jest sobą, nie gra ról
5. Mówi, co myśli, nawet jeśli jest to trudny temat. Rzecz jasna zachowując nieatakującą formę wypowiedzi
7. Ma pasję i rozwija się
8. Potrafi powiedzieć „nie” i uszanować moje „nie”
9. Jest zdolna do kompromisów - rzecz jasna działa to w obie strony
10. Dostrzega małe gesty