• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy wiek inicjacji wpływa na przyszły rozwój

Status
Zamknięty.

gonia

Erotoman
Młody18 napisał:
I nie jest też powiedziane, że to tylko facet ma dbać o zabezpieczenie, powinna to być wspólna sprawa, a nie tylko jednej osoby.

ja wychodze z załozenia ze gumki kupuje facet
a pigułki kobieta
no chyba ze sobie ustalicie ze sie skladacie na gumki ale uważam jednak ze o to powinien zadbac facet

Młody18

Biegły Uwodziciel
Nie chodziło mi o kupowanie, ale o to, że o antykoncepcję powinni oboje zadbać, w senie zdecydować co kupić, a kwestia pieniędzy to już inna sprawa i zależy od każdej pary. Napewno nie powinno ciągle jedno z partnerów płacić.

gonia

Erotoman
Młody18 napisał:
Nie chodziło mi o kupowanie, ale o to, że o antykoncepcję powinni oboje zadbać, w senie zdecydować co kupić, a kwestia pieniędzy to już inna sprawa i zależy od każdej pary. Napewno nie powinno ciągle jedno z partnerów płacić.
no wiesz ciagle to nie ale za gumki to płaci facet :p
a kwestia zadbania o jakiekolwiek zabezpieczenie powinna byc oczywiscie ustalona przez oboje partnerow

młoda

Podrywacz
Wiesz Młody18... trochę mnie poniosło, za co przepraszam, ale naprawdę mam uczulenie na takie zdania...
Goniu, piszesz o płaceniu, że facet - gumki, kobieta - tabletki. Z tym się zgadzam, ale jednak ja jestem we wszystkich kwestiach za pełną sprawiedliwością :p i uważam, że powinno być tak: raz jedna osoba kupuje a raz druga (obojętne jaki środek anty stosują).
Chociaż u mnie w związku jest tak, że ja płacę za tabletki, a jak jest jakiś tydzień "ochrony dodatkowej", to facet martwi się o gumki.

gonia

Erotoman
No wiesz to sprawa indywidualna kazdej pary ale takie jest moje zdanie ja zawsze kupowałam pigulki moze z raz bylo tak ze nie mialam za co i mi chłopak kupił ale gumek nigdy nie kupowałam

poison-flower

Seks Praktykant
a u mnie jest tak że to moje tabletki i ja je mam kupować, hmmm... tak czytam was drogie Panie i zainspirowałyście mnie nad zmianą tej zasady u siebie :D bo z gumkami to bylo tak, że nie pamiętam :), ale ostatnio jakieś ze 2 pudełeczka walały się po mojej szafeczce, i jak się skończyły to luby nie kwapi się uzupełnic zapasu :] chyba mu się spodobało bez :p

Młody18

Biegły Uwodziciel
młoda napisał:
Wiesz Młody18... trochę mnie poniosło, za co przepraszam

Spoko ja się nie gniewam :wink: Chodziło mi o to, że w damskiej torebce gumki i globulki są bezpieczniejsze niż np. w kieszeniu, a czemu to są to już napisałem.

młoda

Podrywacz
Młody18 napisał:
[quote="młoda":et81bo47]Wiesz Młody18... trochę mnie poniosło, za co przepraszam

Spoko ja się nie gniewam :wink: Chodziło mi o to, że w damskiej torebce gumki i globulki są bezpieczniejsze niż np. w kieszeniu, a czemu to są to już napisałem.[/quote:et81bo47]
Też pomyślałam, że tam dużo bezpieczniej ;) Poza tym nie raz już czytałam, że nie powinno się nosić w kieszeni, ani w portfelu, bo tam za ciepło :roll:

DeltaFoxis

Cichy Podglądacz
OK, po wszystkich sporach trzeba wszystko podsumować. No to tak, sytuacja przedstawia sie następująco. Dzisiaj moja partnerka wyraziła i przypomiała mi o chęci odbycia pierwszego razu, wiec teraz to już napewno nie spasuję. Strategia odnośnie zabezpieczenia jest taka: dni nie płodne u dziewczyny(to około jeszcze 2 tygodnie czekania)+prezerwatywa (firmowa oczywiście, chyba nawet Durex: Extra Safe, nazwa mówi sama za siebie ale nie wiem jak jest w praktyce), no i jakaś globuka.Może środki te są troche przesadzone ale, chyba każdy rozumie. Napewno nie gwarantują tych 100%, ale już na 99% to chyba tak, chyba musiałbym mieć jakiegoś pecha żeby coś poszło nie tak. Dzieki wam za wszystkie rady, jeżeli macie jakieś sugestie odnoścnie tego co napisałem to prosiłbym o ich wyrażenie.Te dwa tygodnie dadzą mi czas na ostateczną batalię z niepewnością,wachaniem i przygotowaniem. Jak już będzie po, to napiszę jak było:)

Mere

Seks Praktykant
Ja jeszcze odnośnie kupowania. Tak się u nas złozyło, że jak brałam tabletki, to nie stosowaliśmy żadnych dodatkowych zabezepieczeń i z początku to ja płaciłam za ochronę, a potem mój narzeczony. Teraz używamy tylko prezerwatyw i nawet nie wiem kiedy on je kupuje :roll: A miejsce przechowania? Jego plecak i moja torebka :)
jakieś rady na pierwszy raz? Dużo miłości, czułości, zaufania i roztropności, ale tego widzę u Was nie brakuje. Będzie dobrze, tylko faktycznie bezpieczny...spontan chyba jest najlepszym wyjściem. Pozdrawiam :wink:

Status
Zamknięty.