• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy pigułki działają od pierwszego dnia?

Status
Zamknięty.

Mayol

Cichy Podglądacz
Witam

Jak to jest z tymi pigulkami?

Moja dziewczyna byla u ginekologa i ten jej zapisal. Sa to jej pierwsze piguly. Na ulotce leku pisze, ze dzialaja od 1 dnia ale ona upiera sie, ze trzeba odczekac 3 tygodnie (skad ona wziela ten poglad?). Jest 15dzien, a ja mam juz dosc prezerwatyw.

rose

Biegły Uwodziciel
pigułki działają od pierwszego dnia stosowania.. skoro była u ginekologa ten powinien jej to powiedzeć.

donna

Cichy Podglądacz
niby dzialają od 1 dnia ale kazdy organizm jest inny i stąd sie wziął ten pogląd, nie zawsze tabletka moze zadzialac tak jak trzeba i konieczne jest odczekanie pewnego czasu dla stabilizacji dzialania

rose

Biegły Uwodziciel
tak naprawde to zawsze mogą zaistnieć czynniki, które spowodują, że tabletka się nie wchłonie..nie tylko 1 dnia..ale po co się dołować.. :p to są skrajności, które niestety czasami też mają miejsce :?

gonia

Erotoman
wszystko powinno byc dokałdnie opisane na ulotce i lekarz powinien jej to powiedziec działaja w pierwszym dniu :)

I

imported_admin

Guest
Re: pigulki antykoncepcyjne

Mayol napisał:
Witam:)

Jak to jest z tymi pigulkami?

Moja dziewczyna byla u ginekologa i ten jej zapisal. Sa to jej pierwsze piguly. Na ulotce leku pisze, ze dzialaja od 1 dnia ale ona upiera sie, ze trzeba odczekac 3 tygodnie (skad ona wziela ten poglad?). Jest 15dzien, a ja mam juz dosc prezerwatyw.

bedziesz mial dosc... jak zapylisz...

SETH

Podrywacz
Przezorny zawsze zabezpieczony ;) A poza tym co ja mam powiedzieć :?: Od początku postu postuje a końca nie widać.. Jeszcze tylko 27 dni.. :roll: i koniec powstrzymywania się od 'przyjemności' 8)

ted

Biegły Uwodziciel
Hehe no coz warto odczekac to pierwsze opakowanie a potem juz kochac sie bez przeciwksazan :)

Mayol

Cichy Podglądacz
Dzieki za odpowiedzi. Bylem troszeczke zdezorientowany cala ta sprawa. Zwlaszcza, ze z poprzednia (pierwsza) moja kobietka temat byl prosty. Na pytanie: zabezpieczylas sie. Odpowiadala: tak. I koniec.

madzia

Podrywacz
Ginekolog powiedziala mi ze zabezpieczenie wystepuje po wzieciu 1 tabletki... jakby tak nie bylo mialabym paromiesiecznego bobaska :)

kramber

Cichy Podglądacz
madzia napisał:
Ginekolog powiedziala mi ze zabezpieczenie wystepuje po wzieciu 1 tabletki

No ja słyszałem ,że to wcale tak nie jest,że podczas pierwszego opakowania ryzyko jest większe:),a potem jeśli wszytko jest brane według zaleceń to niech się cieszy i raduje dusza:)

Wojtek

Cichy Podglądacz
Jak moja dziewczyna poszla do ginekologa to on jej powiedzial aby przeczekac pierwsze 2 tygodnie no i niekochalismy sie te 2 tygodnie... a prezerwatyw ja poprostu nieczaje i tyle, wole niemiec sexu niz miec z prezerwatywa...

gonia

Erotoman
Wojtek napisał:
Jak moja dziewczyna poszla do ginekologa to on jej powiedzial aby przeczekac pierwsze 2 tygodnie no i niekochalismy sie te 2 tygodnie... a prezerwatyw ja poprostu nieczaje i tyle, wole niemiec sexu niz miec z prezerwatywa...
bla bla bla wszyscy qrna faceci chcieliby sexu bez prezerwatywy ja to w ogole nie wiem w czym ona wam przeszkadza przynajmniej jest bezpieczniej :p

Koszałek Opałek

Biegły Uwodziciel
Niektóre prezerwatywy są naprawdę dupne, np. te Unimile pakowane po 7. Makabra. Po pewnym czasie środek nawilżający się kończy i zaczyna nieźle obcierać nie tylko mnie ale i partnerkę a do tego po wyjęciu malucha z niej wygląda jak upchnięta w jelito parówka.

Edeq

Podrywacz
Mi przynajmniej one przedłużają stosunek :)
Co do nawilżania, to... hmmm... my nie mamy z tym raczej problemu, bo "wewnętrzne płyny" Jej i moje powodują wystarczające nawilżenie. Mnie wkurza tylko zapach tej gumy, nawet jak jest zapachowa, to po pewnym czasie i tak czuć samą gumę :?

P.S. Koszałek: Durexy są szersze od Unimilów :) kupuj więc te pierwsze ;)

Status
Zamknięty.