• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy kobiety lubią bebzony?

Kobieta

Aya

Podrywacz
Zaciekawiło mnie to co napisałyście o swoich wyborach, ponieważ ja to chyba zawsze odbierałem inaczej:

- do samego seksu (np. friends with benefits), miałem mniejsze oczekiwania co do wyglądu, ważniejsza dla mnie była otwartość na to jakie fantazje seksualne możemy zrealizować,

- do długotrwałego związku, miałem na ogół większe oczekiwania co do wyglądu, ale liczyłem się też, że będę potrzebował dopasować się do preferencji drugiej osoby i nie wszystkie fantazje będę mógł realizować.
Jak mam się z nim tylko bawić to niech już wygląda jak chodzące bóstwo. W związku długoterminowym oczywiście nikt nie chce brzydala, ale to jaki jest z charakteru nadrobi całą resztę więc nie musi być modelem.

Mężczyzna

MiśKoralgol

Cichy Podglądacz
Z jakich przyczyn mamy problem z nadwagą jako społeczeństwo?
A skracając.
W dostępnych dzisiaj w masowym obrocie produktach żywnościowych, zawartość niezbędnych mikro i makroelementów jest abstrakcyjnie odbiegająca od czasów kiedy uprawy czy hodowla były mniej przemysłowe i sztucznie modyfikowane.
Dlatego rozregulowany organizm domaga się większej ilości pokarmów żeby starać się je uzupełnić.
Uzupełniamy kolejną porcją wątpliwej jakości produktów gdzie kaloryczność jest spora (b. często posiłkując się jedzeniem "śmieciowym"), i Tak kółko się zamyka.
Zawartość cukru w produktach żywnościowych i napojach z roku na rok wzrastała i jest aktualnie na poziomie absurdalnym.
Siedzący tryb pracy, brak właściwej ilości aktywności fizycznej, zaburzenia snu i poziomu hormonów.
To chyba te najważniejsze.

Kobieta

Saanvi

Dominujący
Zaciekawiło mnie to co napisałyście o swoich wyborach, ponieważ ja to chyba zawsze odbierałem inaczej:

- do samego seksu (np. friends with benefits), miałem mniejsze oczekiwania co do wyglądu, ważniejsza dla mnie była otwartość na to jakie fantazje seksualne możemy zrealizować,

- do długotrwałego związku, miałem na ogół większe oczekiwania co do wyglądu, ale liczyłem się też, że będę potrzebował dopasować się do preferencji drugiej osoby i nie wszystkie fantazje będę mógł realizować.
Pierwsza prawda - kobiety i mężczyźni do większości rzeczy mają inne podejście.

W temacie fuck friendów czy friends with benefits też jest inaczej. Jak szukałam samego seksu to weszłam na datezone, zgłosiły się setki facetów i można było przebierać jak w truskawkach w trakcie sezonu. A skoro i tak z góry zakładaliśmy, że nic więcej nas nie będzie łączyło to oczywiście, że poproszę wersję Apollo ++.

Jeśli za to do związku szukalibyśmy naszego Prince Charming, to z całym szacunkiem dla mężczyzn, nie jest lekko. Musi spełnić tak długą listę kryteriów, że aż szkoda zaczynać, kto widział temat tinderowy by @Nieśmiała ten wie o czym mówię.
Dlatego tu można lekko zejść z kryteriów wyglądowych kiedy cała reszta jest spełnieniem marzeń, bo wygląd to nie wszystko.

Mężczyzna

lubliniak

Cichy Podglądacz
W temacie fuck friendów czy friends with benefits też jest inaczej. Jak szukałam samego seksu to weszłam na datezone, zgłosiły się setki facetów i można było przebierać jak w truskawkach w trakcie sezonu. A skoro i tak z góry zakładaliśmy, że nic więcej nas nie będzie łączyło to oczywiście, że poproszę wersję Apollo ++.
Moje wybory mogą po części wynikać z preferencji seksualnych. Choćby nie wiem jak ładna była dla mnie dziewczyna, to nic mi po niej (w sensie seksu), jeżeli kategorycznie nie lubi w pupę albo brzydzi się spermy. Czyli moje zadowolenie z seksu zdecydowanie bardziej zależy od tego co robimy, a mniej od samego wyglądu.

Z kolei przy długofalowym związku liczę się z tym, że muszę trochę urealnić oczekiwania (jest mała szansa, że znajdę osobę, która będzie ochoczo akceptowała wszystkie moje fantazje), ale też trochę większą rolę gra, na ile ktoś wzbudza moją sympatię z wyglądu.

Kobieta

Saanvi

Dominujący
Moje wybory mogą po części wynikać z preferencji seksualnych. Choćby nie wiem jak ładna była dla mnie dziewczyna, to nic mi po niej (w sensie seksu), jeżeli kategorycznie nie lubi w pupę albo brzydzi się spermy. Czyli moje zadowolenie z seksu zdecydowanie bardziej zależy od tego co robimy, a mniej od samego wyglądu.
Tu chyba ponownie jest ta różnica, że skoro ja miałam do wyboru większą pulę zainteresowanych to można było sobie wybrać praktycznie jak w katalogu, co tylko się podoba. I nie trzeba rezygnować z niczego.

W sumie w temacie związku też z niczego nie musiałam rezygnować, ja to chyba jestem w czepku urodzona :unsure:

Mężczyzna

lubliniak

Cichy Podglądacz
Tu chyba ponownie jest ta różnica, że skoro ja miałam do wyboru większą pulę zainteresowanych to można było sobie wybrać praktycznie jak w katalogu, co tylko się podoba. I nie trzeba rezygnować z niczego.

W sumie w temacie związku też z niczego nie musiałam rezygnować, ja to chyba jestem w czepku urodzona :unsure:
Już chyba rozumiem co miałaś na myśli. W takim wypadku - tak, jest to sytuacja dla mnie zupełnie nieznana. Potrzebowałem urealnić oczekiwania w zasadzie od kiedy podejmowałem pierwsze kontakty z kobietami, czyli w okresie nastoletnim.

Kobieta

Saanvi

Dominujący
Już chyba rozumiem co miałaś na myśli. W takim wypadku - tak, jest to sytuacja dla mnie zupełnie nieznana. Potrzebowałem urealnić oczekiwania w zasadzie od kiedy podejmowałem pierwsze kontakty z kobietami, czyli w okresie nastoletnim.
To jest w sumie brutalna prawda, ale kobiety zainteresowane przygodnym seksem mają niesamowicie duży wybór chętnych, gorzej jest jak facet szuka kobiety. Po prostu jest nas mniej.

Mężczyzna

lubliniak

Cichy Podglądacz
W dostępnych dzisiaj w masowym obrocie produktach żywnościowych, zawartość niezbędnych mikro i makroelementów jest abstrakcyjnie odbiegająca od czasów kiedy uprawy czy hodowla były mniej przemysłowe i sztucznie modyfikowane.
Rozumiem Twój niepokój, ale jestem nieco większym optymistą w tej kwestii. W zwykłych marketach można znaleźć też wartościowe produkty: zwykły biały ser, jogurt naturalny, zwyczajne warzywa i owoce (niekoniecznie bio, te mrożone również są wartościowe), mleko, pełnoziarniste pieczywo, ryby czy po prostu kawałek surowego mięsa itd.

To prawda, że na półkach leży też wiele wysokoprzetworzonej żywności, ale to nie znaczy, że musimy ją wybierać. Ze zwyczajnej żywności (niekoniecznie z dopiskiem "eko", "bio" itd.) można jak najbardziej skomponować zbilansowaną dietę.

Kobieta

Nieśmiała

Podrywacz
To jest w sumie brutalna prawda, ale kobiety zainteresowane przygodnym seksem mają niesamowicie duży wybór chętnych, gorzej jest jak facet szuka kobiety. Po prostu jest nas mniej.
To prawda. Wystarczy właściwie zaproponować seks i jest 90% szans, że facet się zgodzi.

Do łóżka tak bez zobowiązań to mogę iść tylko z kimś, kto z wyglądu mi się zajebiście podoba. Bo jak inaczej mam stwierdzić, że chcę z nim iść do łóżka? Jak widzę kogoś i myślę sobie, że jest brzydki to raczej nie odczuwam podniecenia i chęci nawiązania relacji. Skoro go i tak nie znam i pewnie po tym seksie już się więcej nie spotkamy, to chociaż sobie popatrzę na ładną buźkę i umięśnione ciało.

Natomiast jeżeli chodzi o związek to wiadomo, że ktoś musi nam się spodobać, bo inaczej byśmy na tą osobę nie zwrócili uwagi ale później się krystalizuje czy nadajemy na tych samych falach itp. Poza tym zakochany człowiek widzi swoją drugą połowę jako najpiękniejszą osobę na świecie.

Kobieta

Zalotka

Biegły Uwodziciel
Do łóżka tak bez zobowiązań to mogę iść tylko z kimś, kto z wyglądu mi się zajebiście podoba. Bo jak inaczej mam stwierdzić, że chcę z nim iść do łóżka? Jak widzę kogoś i myślę sobie, że jest brzydki to raczej nie odczuwam podniecenia i chęci nawiązania relacji. Skoro go i tak nie znam i pewnie po tym seksie już się więcej nie spotkamy, to chociaż sobie popatrzę na ładną buźkę i umięśnione ciało.
i pochwalić się psiapsi upolowanym ciastkiem 🤓 to bardzo ważny element procesu

Mężczyzna

lubliniak

Cichy Podglądacz
Do łóżka tak bez zobowiązań to mogę iść tylko z kimś, kto z wyglądu mi się zajebiście podoba. Bo jak inaczej mam stwierdzić, że chcę z nim iść do łóżka?
A jak duże ma dla Ciebie znaczenie co będziecie robić, kiedy już się spotkacie?
Jak widzę kogoś i myślę sobie, że jest brzydki to raczej nie odczuwam podniecenia i chęci nawiązania relacji.
To co piszesz jest zrozumiałe, ale nie wiem czy nie zaczynamy porównywać dwóch skrajności. Jest jeszcze coś pomiędzy "zajebiście mi się podoba" a "brzydki" ?

Kobieta

Nieśmiała

Podrywacz
A jak duże ma dla Ciebie znaczenie co będziecie robić, kiedy już się spotkacie?
Jak ktoś mi się bardzo podoba i jestem na niego napalona to będzie zajebisty seks.
To co piszesz jest zrozumiałe, ale nie wiem czy nie zaczynamy porównywać dwóch skrajności. Jest jeszcze coś pomiędzy "zajebiście mi się podoba" a "brzydki" ?
Nie ma nic pomiędzy u mnie.