• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Czy feromony rzeczywiście działają?

Mężczyzna

matpat

Cichy Podglądacz
Mam znajomego, który ostatnio mi powiedział, że regularnie używa feromonów. .Bardzo dużo rozmawia,znajdzie odpowiedź na wiele pytań,dokładnie układa zdania itp.jestem ogólnie pod wrażeniem jaka to elokwentna i pewna siebie osoba.. Ma też w sobie dużo energi ,nie boi się podejść do ludzi i z nimi rozmawiać,NIGDY nie powie coś głupiego,nie ma żadnych "barier" które wiele osób ma. I zastanawiam się czy jest to zasługa jego charakteru czy moze feromonów? Czy ogólnie feromony mogą mieć takie dzialanie?

Mężczyzna

Katmar

Cichy Podglądacz
Jeśli chcesz spróbować to spróbuj. Ogólnie fermony same w sobie nie są w stanie zmienić charakteru Nie sprawią, ze nagle introwertyk stanie się ekstrawertykiem ale są w stanie na pewno w pewnym stopniu poporawić pewność siebie oraz kontakty z innymi Szczególnie nawiązywanie znajomości.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Mam znajomego, który ostatnio mi powiedział, że regularnie używa feromonów. .Bardzo dużo rozmawia,znajdzie odpowiedź na wiele pytań,dokładnie układa zdania itp.jestem ogólnie pod wrażeniem jaka to elokwentna i pewna siebie osoba.. Ma też w sobie dużo energi ,nie boi się podejść do ludzi i z nimi rozmawiać,NIGDY nie powie coś głupiego,nie ma żadnych "barier" które wiele osób ma. I zastanawiam się czy jest to zasługa jego charakteru czy moze feromonów? Czy ogólnie feromony mogą mieć takie dzialanie?
Jak już wyżej piszą,feromony nie mają nic wspólnego z charakterem i pewnością siebie.

Kobieta

Karotka

Biegły Uwodziciel
Jeśli chcesz spróbować to spróbuj. Ogólnie fermony same w sobie nie są w stanie zmienić charakteru Nie sprawią, ze nagle introwertyk stanie się ekstrawertykiem ale są w stanie na pewno w pewnym stopniu poporawić pewność siebie oraz kontakty z innymi Szczególnie nawiązywanie znajomości.
Eee nic nie dają:(

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
A niby w jaki sposób mają poprawić pewność siebie i nawiązywanie kontaktów?

Mężczyzna

Krzes

Cichy Podglądacz
Nie wiem czy dobrze do tego podchodzisz. Po prostu więcej wychodź do ludzi i zagaduj. Oswój się z nimi. Naucz własnych atutów. A kiedy już nauczysz się swobodnie rozmawiać, uśmiechać i flirtować zacznij jako dopełnienia używać feromonów. Inaczej po niepowodzeniach dojdziesz do wniosku, że feromony nie działają. Tak jak pisałem feromony mogą pomóc ale nie rozwiążą wszystkich problemów w kontaktach z innymi. Feromony działają, ale nie oczekuj po nich cudów, że nagle staniesz się duszą towarzystwa. Na początek polecam love desire.

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
Na początek polecam love desire.
Na co, i co?
Zamiast dawać kasę cwaniakom, lepiej po oszczędzać i kupić porządny męski zapach, w porządnej perfumerii.
Całe to gadanie o właściwościach feromonów, to taka sama marketingowa ściema jak "cudowne brzmienie płyt winylowych", ale na feromony pewnie się da nabić więcej frajerów.

Mężczyzna

matpat

Cichy Podglądacz
Wiem wiem, po prostu chciałbym sie dzięki nim podkręcić w kontaktach z innymi. Czytałem o love desire ale zastanawiałem sie bardziej nad pheromone essence. Co o nich sądzicie?

Mężczyzna

łukowianin40

Podrywacz
Ja tak właśnie myślałam:/
Damskie mi śmierdzą i leżą w szafce bo nie mogę znieść ich zapachu
To prawda niektóre kobiety mają bardzo wyczulony zmysł węchu i trzeba dobierać bardzo delikatne feromony. Z definicji są bez zapachu ale firma zawsze chce zeby klient czuł jakiś zapach. Kilka znajomych ma tak samo jak ty. Pokazałem im swoje feromony. Miałem dwoe fiolki. Jedna im śmierdziała moczem ( jak poznacie technologię produkcji to zrozumiecie ) droga była ok

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
@matpat @łukowianin40
Panowie.
Nie dajcie się robić w balona.
Bez względu na to czy motyle lub inne zwierzęta wydzielają zapachy mające przyciągać potencjalnych partnerów, to nie ma czegoś takiego jak naturalny ludzki zapach, który miałby to robić. Do stwierdzenia tego nie potrzeba żadnych badań naukowych, a wystarczy obserwacja i logiczne wyciąganie wniosków. Obserwacja jest taka, że ludzkość, od zarania wymyśla różnego rodzaju pachnidła i inne substancje, których celem jest eliminacja lub maskowanie jakiegokolwiek, naturalnego ludzkiego zapachu.

' Logiczny wniosek jest taki, że każdy ludzki zapach, nie ma funkcji przyciągających potencjalnych partnerów, a odstraszający i ostrzegający ....
Uwaga! Osobnik chory, lub upośledzony umysłowo/kulturowo - niedomyty.

" Logiczny wniosek drugi jest taki, że nawet gdyby istniały "feromony" związane lub nie związane z naturalnym ludzkim zapachem, n.p. wyciąg z motyla, co to ma być atrakcyjny dla ludzkiej samicy i poprawiać zdolności komunikacyjne samca, to wszystkie wiodące marki perfumiarskie, miały by je w ofercie, a w kampaniach reklamowych były by hasła:
"Experience the Power of Pheromones", lub podobne. Problem w tym, że szanujące się i wiodące firmy perfumiarskie, nie mogą w swoich kampaniach i na etykietach pisać głupot, i ryzykować ośmieszeniem się. Za to takie głupoty mogą pisać różni cwaniaczkowie, którzy stawiają swoje wyroby między "najlepszymi" sztucznymi fiutami i pochwami oraz innymi "genialnymi" specyfikami na powiększenie kutasa o 5cm w 2 dni.
Będziesz musiał wypróbować kilka różnych az znajdziesz " swój zapach"
Idź do perfumerii, i w cenie kilku różnych, kup 1 porządny zapach.

Mężczyzna

Hakuzery

Podrywacz
To chat gpt pisał?
Czasem korzystam , ale to akurat efekt procesu myślenia samodzielnego.

EDIT: Chat GPT, ma inne zdanie niż moje wnioski.

🧴 Perfumy z „feromonami”​

• Komercyjne produkty zawierające syntetyczny androstadienon czy „pheromone oil” nie mają mocnych, powtarzalnych badań potwierdzających, że zwiększają powodzenie u kobiet.
  • Jeśli coś działa, to zwykle przez ładny zapach i efekt placebo – użytkownik czuje się pewniej, a pewność siebie sama w sobie jest atrakcyjna.

💡 Podsumowanie praktyczne​

• Naturalny zapach może subtelnie wpływać na to, czy ktoś wydaje się bardziej kompatybilny biologicznie.
  • Sztuczne „feromony” w perfumach nie mają udowodnionej, silnej mocy zwiększania atrakcyjności.
  • Największe znaczenie w odbiorze atrakcyjności mają: higiena, styl, komunikacja, pewność siebie i ogólna chemia między ludźmi.

Mężczyzna

blusar

Cichy Podglądacz
Też są dobre, bezzapachowe ale w połączeniu z ładnym zapachem Pheromone essence również da dobre efekty.