• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Co stosujecie na łuszczycę skóry głowy w codziennej pielęgnacji?

anks

Cichy Podglądacz
Mam w domu już chyba całą półkę kosmetyków na łuszczycę skóry głowy, ale nic nie działa na dłużej. Po czasie skóra znów swędzi, łuszczy się i wracamy do punktu wyjścia. Czego używacie w codziennej pielęgnacji, żeby utrzymać stan skóry?

rozzz

Seks Praktykant
Renew – balsam na bazie naturalnej. Fajnie nawilża i trochę wycisza skórę, ale nie działa długo. Dlatego po kilku tygodniach przeszłam na płyn i szampon Psorisel. U mnie największa poprawa była właśnie po tym zestawie – skóra przestała swędzieć i wygląda znacznie lepiej.
489543149-2851285888396472-560702448342471197-n.jpg

Mężczyzna

Krzes

Cichy Podglądacz
Zależy, bo mam tego dużo. Głównie Squamax na włosy, a na czoło maść dziegciowa. Szampon też dziegciowy, taki z łagodnym składem, zielone opakowanie – nie pamiętam marki. Olejki testuję różne, czasem oliwa z oliwek. Aloesu nie używam, mam uczulenie, ale wiem, że innym działa. Największy problem to moment, kiedy przestaje działać to, co działało. Teraz wspomagam się też emulsją Psorisel na noc – stabilizuje skórę.

Mężczyzna

Katmar

Cichy Podglądacz
Pharmaceris – linia dla skóry łuszczycowej. Miałem obawy, ale działa łagodnie i regularnie go stosuję. Nie zawsze wystarcza sam, dlatego dorzucam płyn Psorisel – dobrze współgrają i nie podrażniają skóry. Z takiego połączenia jestem najbardziej zadowolony