• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Co skutecznego zamiast sildenafilu

Mężczyzna

xavis

Cichy Podglądacz
Panowie czy orientujecie się czy jest cos skutecznego ale bez recepty dla sildenafilu? ;/ Z różnych powodów pomimo tego, że sildenafil na mnie działał nie jestem w stanie go przyjmować ;/

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Dominujący
Problemy z potencją najczęściej są oznaką innych problemów zdrowotnych, np. układu krążenia. Albo niedoboru witamin czy minerałów - które też mają na to wpływ. Polecam zrobić badania i dowiedzieć się, co ogólnie jest nie tak, zamiast skupiać się na tej jednej kwestii.

Mężczyzna

dario_a_z

Dominujący
Jak pisze kolega wyżej, najpierw zmiana trybu życia, sport, relaks, zdrowe jedzonko i lekarz. Potem tabsy (niektórzy nie mają innego wyjścia).

Jak nie syldenafil to może być tadalafil, np. Tadalafil Maxigra.
Ale jeśli nie po drodze Ci z syldenafilem to i to też może być problematyczne.

Mężczyzna

kilowat

Cichy Podglądacz
28 lat i problemy z takimi sprawami. Zacząłbym się raczej martwić... Powinieneś być w sile wieku. No chyba, że jesteś aktorem w filmach (wiadomo jakich) :d

grzybs

Cichy Podglądacz
Chlopie, wybierz się do swojego lek. rodzinnego i zacznij diagnostykę (przynajmniej kilku specjalistów będziesz musiał odwiedzić).

Nie ma substancji podobnie działającej do sildenafilu, dostępnej bez recepty.

I zastosuj poradę ze ścianą- poszukiwanie porady medycznej w internecie zdecydowanie nie zalicza się do najlepszych pomysłów.

Mężczyzna

kilowat

Cichy Podglądacz
Sildenafil (czyli słynna niebieska tabletka na v) został odkryty lata temu. Jest dobrze przebadany, dlaczego wiec z niego rezygnować?
Ewentualnie środki oparte na arginina one też podobno pozytywnie wpływają na pukanie

Mężczyzna

xavis

Cichy Podglądacz
No właśnie wiem ;/

A ten sildenafil czy ten drugi na a.. to one przypadkiem nie powodują jakiś efektów ubocznych?
Jest jeszcze permen - ale sam nie wiem czy to nie lipa jest

Mężczyzna

kilowat

Cichy Podglądacz
Dorzuciłbym jeszcze od siebie środki na bazie Aganina znane jako L-Arganina. Na wikipedii jest nawet artykuł na jej temat. Jest to substancja coś jak sildenafil, tyle że słabsza. Wypróbuj sobie na erekcję Penis complete, ma bardzo dobre opinie w sieci.