• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Wykształcenie vs temperament

Mężczyzna

Zboczeniec41

Cichy Podglądacz
Z doświadczenia widzę zależność między perwersją a wykształceniem/statusem społecznym. Jeszcze nie spotkałem nimfomanki z tytułem doktora. Za to u kolegów owszem, seksoholizm się zdarza.

Macie jakieś swoje obserwacje w tym zakresie?

Mężczyzna

Greg...

Dominujący
Tak, akurat dwie panie z tytułem doktora, cudowne dziewczyny.
Czy nimfomanki?
Z definicjami bądżmy ostrożni, ale wiedziały co brać i dawać, aby strony były zadowolone ☺️
Ich status społeczny jest high level;)
BTW nie widzę związku między wykształceniem a perwersją. Wydaje mi się, że inteligentne kobiety mają po prostu większą wyobraznię i przez to fantazjowanie z nim na przykład jest o wiele łatwiejsze

Ostatnia edycja:
Kobieta

D'Arc

Dominujący
Jak ze wszystkim we wszechświecie, także i tu rządzi rozkład normalny. Najbardziej perwersyjne są doły i góry społeczne.
Załączam wykres 😝

images

Mężczyzna

Greg...

Dominujący
Nie twierdzę, że wykształcone kobiety są zakonnicami. Chodzi mi o otwartość na perwersje, libido, ilość partnerów itp..
Hm...mogę mówić tylko o tym co znam, nie chcę tu lać nafty.
W przypadku poznanych: libido wysokie, spora ilość partnerów w dorobku i perwersje ograniczone do granic rozsądku
Co do reszty, mogę snuć domysły, ale po co?;)
Pozbieraj wypowiedzi innych i będziesz miał jakiś obraz nie zanieczyszczony naftą domysłów czy opiniami "mundrali", którzy zawsze wszystko wiedzą najlepiej:ROFLMAO:i lubia to pokazać

Ostatnia edycja:
Kobieta

Saanvi

Instruktor seksu
Z doświadczenia widzę zależność między perwersją a wykształceniem/statusem społecznym. Jeszcze nie spotkałem nimfomanki z tytułem doktora. Za to u kolegów owszem, seksoholizm się zdarza.

Macie jakieś swoje obserwacje w tym zakresie?
A jak wiele znasz nimfomanek?

Moje obserwacje są takie, że nie określisz tak patrząc z boku na kogoś co w kim siedzi. Znam wiele bardzo wykształconych i bardzo otwartych seksualnie osób. Jeśli miałabym robić taką prowizoryczną statystykę z moich własnych obserwacji, to bardzo często cicha woda brzegi rwie i seks dla osób zajmujących wysokie stanowiska czy bardzo odpowiedziane zawody, jest rodzajem psychicznej odskoczni, gdzie potrafią sobie na wiele pozwolić. Ale ze względu np. na stanowisko czy zajęcie, nie afiszują się z tym na prawo i lewo.

A nimfomania jest zaburzeniem seksualnym, które nie dotyczy konkretnej warstwy społecznej.

Kobieta

Nieśmiała

Biegły Uwodziciel
Temperament jest wrodzony lub wykształca się w bardzo wczesnym wieku (praktycznie w pierwszym roku życia). Najbardziej popularny podział to podział na cztery typy, czyli choleryk, sangwinik, melancholik i flegmatyk.
Czy istnieje jakaś zależność między wykształceniem, a temperamentem? Moim zdaniem nie.
Osoby z tzw. wysokim temperamentem podobno podejmują więcej ryzykownych i decyzji albo takich pod wpływem impulsu. A o co się z tym wiąże są mniej powściągliwe w sprawach seksu. Ale życie już mnie nauczyło, że nie należy oceniać książki po okładce.
Czasem po prostu trzeba poznać taką osobę, która wyzwoli nasze fantazje i ukryte pragnienia.

Mężczyzna

dario_a_z

Dominujący
W sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale jak tak spojrzę wstecz... Hmmm, myślę, że te wykształcone i sytuowane były lepsze w łóżku.
Może to wynika z tego, że miały wysoką samoocenę i nie bały się wyzwań?

Mężczyzna

Zboczeniec41

Cichy Podglądacz
A jak wiele znasz nimfomanek?

Moje obserwacje są takie, że nie określisz tak patrząc z boku na kogoś co w kim siedzi. Znam wiele bardzo wykształconych i bardzo otwartych seksualnie osób. Jeśli miałabym robić taką prowizoryczną statystykę z moich własnych obserwacji, to bardzo często cicha woda brzegi rwie i seks dla osób zajmujących wysokie stanowiska czy bardzo odpowiedziane zawody, jest rodzajem psychicznej odskoczni, gdzie potrafią sobie na wiele pozwolić. Ale ze względu np. na stanowisko czy zajęcie, nie afiszują się z tym na prawo i lewo.

A nimfomania jest zaburzeniem seksualnym, które nie dotyczy konkretnej warstwy społecznej.
Może nie dotyczy konkretnej warstwy społecznej, ale pewne warstwy społeczne są na nią bardziej podatne. W złych domach dzieją się złe rzeczy, a to sprzyja powstawaniu zaburzeń...

Miałem w szkole średniej kolegę z patologicznej rodziny. Bywając u niego w domu byłem świadkiem, a potem też uczestnikiem bardzo krzywych historii. Poznałem tam też sporo dziewczyn i kobiet... To nie były wstydliwe damy delikatnie mówiąc.

Z czasem kontakty się poucinały, wyjechałem z rodzinnego miasta. Nadal szukałem wrażeń i je znajdowałem, ale to był zupełnie inny klimat if you know what I mean...

Kobieta

Saanvi

Instruktor seksu
Może nie dotyczy konkretnej warstwy społecznej, ale pewne warstwy społeczne są na nią bardziej podatne. W złych domach dzieją się złe rzeczy, a to sprzyja powstawaniu zaburzeń...

Miałem w szkole średniej kolegę z patologicznej rodziny. Bywając u niego w domu byłem świadkiem, a potem też uczestnikiem bardzo krzywych historii. Poznałem tam też sporo dziewczyn i kobiet... To nie były wstydliwe damy delikatnie mówiąc.

Z czasem kontakty się poucinały, wyjechałem z rodzinnego miasta. Nadal szukałem wrażeń i je znajdowałem, ale to był zupełnie inny klimat if you know what I mean...
No właśnie nie rozumiem. Piszesz ogólnikami i nie wiem co traktujesz jako zaburzenie, o jakich akcjach łóżkowych tu mówimy. Bo otwartość seksualna, a zaburzenia czy "krzywe historie", to nie jest to samo.

Kobieta

Saanvi

Instruktor seksu
Rzeczywiście lecę ogólnikami, ale przekaz jest chyba zrozumiały.

Przykłady mogę podać, ale to już będzie off topic. Nie o to chodzi.
Jednak o to chodzi. Bo nie wiemy czy rozmawiamy o otwartości seksualnej osób wykształconych czy o zachowaniach patologicznych "złych domów", jak to określiłeś.

Mężczyzna

Zboczeniec41

Cichy Podglądacz
Jednak o to chodzi. Bo nie wiemy czy rozmawiamy o otwartości seksualnej osób wykształconych czy o zachowaniach patologicznych "złych domów", jak to określiłeś.
Bez wchodzenia na głębokie wody kilka przykładów:

utrata kontroli nad własnym popędem;

puszczenie się z zupełnie obcym facetem

masturbacja w miejscu pracy etc.

stosunek do spermy (połykanie, spust na twarz itp.)

fetysze wszelakie, zwłaszcza związane z poniżeniem, upokorzeniem

To taki soft wierzchołek góry lodowej. W szczegóły wolę nie wnikać

Kobieta

Marysia1998

Nowicjusz
Bez wchodzenia na głębokie wody kilka przykładów:

utrata kontroli nad własnym popędem;

puszczenie się z zupełnie obcym facetem

masturbacja w miejscu pracy etc.

stosunek do spermy (połykanie, spust na twarz itp.)

fetysze wszelakie, zwłaszcza związane z poniżeniem, upokorzeniem

To taki soft wierzchołek góry lodowej. W szczegóły wolę nie wnikać
Przepraszam bardzo, ale to według Ciebie są zaburzenia?

Jeśli tak, chyba czas na specjalistę dla mnie.