• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Sex friend

Mężczyzna

Marco85

Nowicjusz
Moja partnerka powiedziała kiedyś że była w takim układzie zanim byliśmy razem. Ja miałem tylko długie stałe związki, a w krótkich przerwach bycia singlem zdarzał się przygodny sex. Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat to chyba musi być fascynujące umawiać się tylko na sex i wgl znaljomosc oparta na samej przyjemności

Mężczyzna

ŁukMat98

Cichy Podglądacz
Wszystko zależy od konkretnych osób i ich oczekiwań. Dla niektórych może to być dobre rozwiązanie, dla innych już niekoniecznie.

Wiele też zależy od tego, jak osoby się dogadają w takiej relacji, bo wszystko można sobie dogadać, ustawić tak, aby to pasowało obu stronom. Też nie wiem, jak to było u twojej partnerki, ale znam przykłady gdzie to byli faktycznie przyjaciele, którzy poza normalnymi spotkaniami przyjacielskimi, kończyli czasem w łóżku.

Znałem taki przykład, gdzie taki układ trwał około 3-4 lata. Obie strony miały swoje potrzeby, ale nie wychodziło im w związkach. Znali się już długo, pogadali i zaczęli ze sobą sypiać. Ustalili, że będą spotykać się raz na tydzień/dwa głównie dla seksu. Poza tym utrzymywali normalną, przyjacielską relację. Do tego ustalili, że mają się na wyłączność, takim sposobem żadna ze stron nie przyniesie czegoś z zewnątrz i nie zarazi drugiej. Ktoś może powiedzieć, że to już praktycznie związek, ale nie było tam randek, rocznic, spotkań z rodzicami, planowania przyszłości. Nic takiego tam nie było. Zakończyło się tylko dlatego, że jedna ze stron musiała się przeprowadzić do innego miasta ze względu na pracę.

Też w przypadku hetero to chyba nie takie częste, ale zauważyłem, że w przypadku gejów czy bi, układ FWB (friends with benefits) to bardzo częsty układ.

Mężczyzna

Janekbrodacz20

Cichy Podglądacz
Nie wypowiem się z perspektywy, bo takiego układu nie miałem, ale zakończyłem takowy :p Myślę że to kwestia po prostu konkretnych potrzeb i braku emocji wkładanych w sex. Tak ludzie mogą się ruchać bo lubią i mają ochotę (dla mnie i tak czarna magia). Chociaż jak to mówią że frends with benefits trwa dopóki któreś się nie zaangażuje :D

Mężczyzna

SubtelnyKR

Cichy Podglądacz
Moja partnerka powiedziała kiedyś że była w takim układzie zanim byliśmy razem. Ja miałem tylko długie stałe związki, a w krótkich przerwach bycia singlem zdarzał się przygodny sex. Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat to chyba musi być fascynujące umawiać się tylko na sex i wgl znaljomosc oparta na samej przyjemności
Oczywiście. Najzupełniej normalny układ, tak jak wiele innych. Jedni lubią wspólnie posłuchać muzyki, inni mają podobne potrzeby seksualne i sposób ich realizacji. Najlepiej jednak jeśli jest to nie tylko seks, ale także wspólne zainteresowania, podobny poziom intelektualny. Mam taką Przyjaciółkę już ponad 10 lat, więc to niekoniecznie musi się znudzić. 🤫

Kobieta

Saanvi

Instruktor seksu
Miałam kilka takich układów i przyznaję – bardzo wygodne rozwiązanie. Jednak nie tak fascynujące jak w przypadku, gdy poza pożądaniem czuje się głębsze uczucia do tej drugiej strony. Wtedy dopiero jest kosmos 🔥

Kobieta

Magia2000

Erotoman
Byłam w takim układzie.. z dobrym kolegą doszliśmy do wniosku że czemu nie.... póki jesteśmy singlami to możemy sobie dawać dużo przyjemności i bardzo sobie chwaliłam taki układ.