Gówno to przez Ciebie przemawia nie chcialem Ci tego pisac wczesniej bo liczylem na to ze sie uspokoisz.
Nakręciłes sie od początku i probujesz mnie kąsać , a ja mam na to wysrane. Gdzie były grupowe ataki gwałtów
na kobietach w Polsce nie wskazałeś tylko od początku sugerujesz że wszelkie narzędzia obrony nie mają sensu.
Te Paralizatory są nieskuteczne ale jakos dziwnie policja wyznaczyła wytyczne ze w razie zakupu sprzetu sprzedawcy
ewidencjonuja numery PESEL. Gaz polecałbym zapewne żelowy( dobrze sie niesie , klei) i te twoje podejscie czy stosowales
na sobie nizej chooja takie pytania (kup sobie pistolet i strzel sobie w leb) ok?
jak kupujesz piekarnik to wskakujesz do niego zeby zobaczyc czy sie ladnie przypieczesz nieźle. Ataki seksualne
w Polsce mają wymiar podstępny (tabletki gwałtu, szantaz,)oraz najepany i nacpany OLO ktory nie rozumie ze Nie! oznacza NIE!
tak jak czytam w literaturze z tego wynika. Jezeli miales taka wiedze, badz masz na temat sprzetu mogłes napisac a ty w swoim uporze od poczatku twierdzisz ze sie nie da nie zadziala, ale to nie bedzie jeden tylko 10 wyskocza bezszelestnie spod trwanika i wezma Cie z zaskoczenia
to sie poloz nic nie rob i sie bój. Nie wiem, a czy beda potrafiły uzyc pazurow zebow jezeli masz takie obawy mogles napisac
ze uwazam ze ok ale wydaje mi sie ze warto byloby to przecwiczyc jako twoja opinie bo uwazasz ze kobiety nie sa na tyle inteligentne bo tak wynika z twoich wypowiedzi . Mozna roznie prowadzic konwersacje , ale twoj sposob nie przypadl mi do gustu ewidentnie, wiec powiem tak
Chooj mnie obchodzi co powiedzial Swiezak i nie mam zamiaru Ci juz odpowiadac nawet na Dzien dobry bo nie bedzie mi sie to wydawalo
miłe z twojej strony.
Oczywiscie ze nic nie tlumaczy gwaltu, ale linia obrony wykorzysta wszystko w swojej lini . Dlatego zawsze powinien zadzialac taki naturalny sposob obrony wlasnej zeby nie bylo pozniej zadnych watpliwosci ze ktos tego nie chcial i prowokowal delikwenta.
Zeby nie było juz zadnych watpliwosci do Gwałcicieli mam unikalne swoiste pozdrowienia "Żeby wam zdechlo co najdrozsze" Oni umia czytac ?
Naucz się czytać ze zrozumieniem to będziemy dyskutować, Ty nawet najprostszego przekazu nie jesteś w stanie przeczytać ze zrozumieniem.
Ale nie wymagam już od Ciebie zbyt wiele patrząc po tym jak piszesz.
I proszę Cię nie przekręcaj moich wypowiedzi oraz nie przytaczaj wymyślonych moich tekstów.
Poraz kolejny zadam pytania, choć nie musisz odpowiadać, bo znam odpowiedź. Czy testowałes kiedyś paralizator lub gaz, albo widziałeś na żywo jak to wygląda?
Uwierz mi paralizator nie działa tak jak na filmiku na którym się wzorujesz ( nie mówię o teaserze).
Gaz używałeś?? Żeby pokazać jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to nigdzie nie pisałem że jest nieskuteczny, tylko że trzeba poćwiczyć go używanie ( tak taki znawca jak Ty powie co w tym trudnego) . Żelowy mówisz? Jak agresorów będzie więcej np dwóch czy trzech też będzie lepszy??
Wiesz czym się różni praktyk od teoretyka?

Ty napiszesz, że co w tym trudnego, a ja że w sytuacji kryzysowej, gdzie dochodzi strach, panika, adrenalina, nikt nie wie jak jego organizm zachowa się przy sytuacji gdzie jest zagrożone jego życie . Twardzieli potrafi sparaliżować, " mięczaków" natomiast zrobić twardzielami walczącymi o życie.
Myślisz, że w takiej sytuacji będzie łatwe użycie jego? Gdzie kobiety trzymają często? W torebkach, z których ciężko coś wyjąć. W sytuacji kryzysowej myślisz, gdzie ktoś wcześniej nie ćwiczył łatwo sobie poradzi z zabezpieczeniem ( rzeczy prosta tylko jak na spokojnie to robimy) , bez ćwiczenia będziesz widział jak działa na jaką odległość leci jakim strumieniem???
Czekam na Twoje odpowiedzi.
Teoretyk powie kup gaz i wszytkich rozj ... Ich.
Praktyk powie kup dwa, na jednym poćwiczyć szybkie wyciągnie z miejsca w którym trzymasz, jak działa zabezpieczenie,jak się zachowuje z jakiej odległości można pryskać.
I że obrona jest ostatecznością, a podstawą jest prewencja, bycie świadomym zagrożenia, unikanie go i w ostateczności walka.
Przytocz mi gdzie napisałem, że kobiet nie są inteligentne? Nie pisz swoich poglądów
Kobiety są bardzo inteligentne i dobrze radzą sobie w stresowych sytuacjach, często lepiej niż faceci ( można przytoczyć ilość samobójstw , faceci szybciej się poddają) . Prawda jest taka, że kobiety są słabsze fizycznie i żeby miały szansę obrony się muszą wykorzystać spryt, brudne sztuczki, czy różne narzędzia.
Żeby nie było temat zszedł na kobiety, ale to nie ma różnicy faceci też muszą ćwiczyć.
Czekam na rzeczowe argumenty z Twojej strony, poparte praktyką lub doświadczeniem, a nie że gdzieś na YouTube widziałeś teoretyku.