• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Sauny beztekstylne

Mężczyzna

Swiezak

Erotoman
Napisałem 110. 90 stopni to zimno.
Z tych których ja korzystam w suchej temp maks do 100 stopni dochodziła. 90 możliwe że zimno, ale dla morsa wystarczy 😉
Byłem w takiej saunie w Szwecji w 1975 roku i żadnych sensacji nie przeżyłem. Nawet szatnia była koedukacyjna, szedłeś do szafki, ściągałeś ciuchy, brałeś ręczniki, którymi mogłeś się zakryć, albo wziąć pod pachę, nikogo to nie obchodziło. Wielkie mi co.
Tak z ciekawości bo ile masz lat? 🤔

Kobieta

Psiotka

Cichy Podglądacz
Dostałam bon na sauny beztekstylne, nigdy wczesniej na takich nie bylam. Jak polecacie o siebie zadbać tam na dole? Ogolić na zero, zostawić wlosy, czy coś innego. Moze macie jakieś doświadczenia z takich saun i coś o czym warto wiedzieć

Hej! Sauny polecam z całego serca! Poprawne saunowanie jest bardzo ważne! Do łaźni parowej tylko nago. Do suchej (fińskiej) nago lub w ręczniku lub pareo (ciało nie może dotykać desek!), dlatego lepiej mieć drugi ręcznik.

Polecam iść z dobrym i pozytywnym nastawieniem, a nasz wygląd zależy od naszej akceptacji własnego ciała.

Jedna osoba woli być gładka na całym ciele bo tak lubi i czuję się pewnie siebie, a inna osoba może mieć niegolone włosy łonowe i jest jej z tym bardzo dobrze.

Odkąd w pełni zaakceptowałam swoje ciało i pozbyłam się kompleksów jestem dużo bardziej szczęśliwszą osobą i dużo dużo bardziej pewna siebie. Od siebie dodam, że byłam w saunie i raz miałam wszystko ogolone na zero (oprócz głowy! 😝), innym razem piękny kilkumiesięczny zarost między nogami (nogi ogolone), a innym razem doszły do tego włosy pod pachami (tylko nie taki meszek, prawdziwe długie włosy 😝). I za każdym razem czułam się bardzo swobodnie.

Co do komentarzy innych podczas saunowania to nie było takich. Rozmowy były normalne niczym różniące się od innych.

Najważniejsze to żyć w zgodzie z harmonią własnego ciała, słuchać głosu serca.

Idź i korzystaj z życia.

Jeśli czujesz wstyd i idziesz sama, możesz przyzwyczajać się do nagości stopniowo. Wybieraj sauny gdzie jest mniej osób, owiń same biodra na początek w saunie fińskiej itd. itd., aż w końcu pójdziesz pewnego dnia do sauny i z automatu zrzucisz z siebie ręcznik, będzie to dla Ciebie normalne.

Mężczyzna

Franzol

Seks Praktykant
Z tych których ja korzystam w suchej temp maks do 100 stopni dochodziła. 90 możliwe że zimno, ale dla morsa wystarczy 😉

Tak z ciekawości bo ile masz lat? 🤔
Było to 51 lat temu, żeby pójść do sauny dla dorosłych musiałem być dorosły, więc łatwo policzyć. Od siebie dodam, że zdecydowanie za wiele.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
Byłem w takiej saunie w Szwecji w 1975 roku i żadnych sensacji nie przeżyłem. Nawet szatnia była koedukacyjna, szedłeś do szafki, ściągałeś ciuchy, brałeś ręczniki, którymi mogłeś się zakryć, albo wziąć pod pachę, nikogo to nie obchodziło. Wielkie mi co.
Może dla ciebie wielkie mi co, ale dla kogoś innego może to być dużym zaskoczeniem i trochę krępujące zobaczyć tyle ludzi jednocześnie nago.
Dla nie których potrzeba się przyzwyczaić i nauczyć otoczenia.

Znam ludzi którzy poszli pierwszy raz i stwierdzili że to jednak nie dla nich.

Mężczyzna

Franzol

Seks Praktykant
Może dla ciebie wielkie mi co, ale dla kogoś innego może to być dużym zaskoczeniem i trochę krępujące zobaczyć tyle ludzi jednocześnie nago.
Dla nie których potrzeba się przyzwyczaić i nauczyć otoczenia.

Znam ludzi którzy poszli pierwszy raz i stwierdzili że to jednak nie dla nich.
A Ty myślisz, że ile osób wchodzi do takiej sauny? Kompania wojska? Poza tym nie musisz być nago jak nie chcesz, przymusu nie ma.
To w wieku 70 lat już pamięć nie ta 😉
Pamięć mam słoniową. Poza tym sądząc po Twoich postach, też nie jesteś młodzieniaszkiem.

Mężczyzna

Sex&Orgasm

Biegły Uwodziciel
A Ty myślisz, że ile osób wchodzi do takiej sauny? Kompania wojska? Poza tym nie musisz być nago jak nie chcesz, przymusu nie ma.

Pamięć mam słoniową. Poza tym sądząc po Twoich postach, też nie jesteś młodzieniaszkiem.
Jp. Zaczynasz irytować, jak idziesz pod prysznic to czasem masz dużo osób, ludzie chodzą nago nie tylko w saunach, zdążą się często że chodzą w usług korytarza już nago. Więc tak to może być dla kogoś szok na pierwszy raz.

Do tego jest duzo w twoim wieku ,gdzie sylwetka fizyczna jest w nie najlepszej formie.

Ps. Taki mały pstryczek w nos ,za Twój rok myślenia w tym podeszłym wieku.

Mężczyzna

Franzol

Seks Praktykant
Jp. Zaczynasz irytować, jak idziesz pod prysznic to czasem masz dużo osób, ludzie chodzą nago nie tylko w saunach, zdążą się często że chodzą w usług korytarza już nago. Więc tak to może być dla kogoś szok na pierwszy raz.

Do tego jest duzo w twoim wieku ,gdzie sylwetka fizyczna jest w nie najlepszej formie.

Ps. Taki mały pstryczek w nos ,za Twój rok myślenia w tym podeszłym wieku.
Jesteś chamowaty koleś. Dyskusja skończona.

Mężczyzna

Agar

Cichy Podglądacz
Dostałam bon na sauny beztekstylne, nigdy wczesniej na takich nie bylam. Jak polecacie o siebie zadbać tam na dole? Ogolić na zero, zostawić wlosy, czy coś innego. Moze macie jakieś doświadczenia z takich saun i coś o czym warto wiedzieć
Otwarta głowa. Nagość w tym miejscu jest dla nikogo czymś wyjątkowym. Nie ma niestosownych zachowań. Trzeba próbować się wychillować. Nie za pierwszym, ale za którymś razem beztekstylna swoboda podświadomie będzie ci się łączyć z relaksem.