• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Przedłużanie wytrysku czy może być niebezpieczne?

Mężczyzna

ddddd

Cichy Podglądacz
Witam! Czasami podczas masturbacji zdarza mi się „zatykać” na krótką chwilę palcem penisa co blokuje wytrysk , a zwiększa przyjemność i stąd moje pytanie: czy ktoś jeszcze tak robi i czy może to być niebezpieczne?? Pozdrawiam

Mężczyzna

Jubet

Cichy Podglądacz
Pewnie trochę szkodliwe jest bo jednak sperma może cofać się do tylu.Zastanawia mnie czemu tak robisz? Nie lepiej jest wypróbować innych sposobów na powstrzymanie wytrysku? Jak chusteczki orgasm control albo prezerwatywa?
poza tym jak chce się dłużej to możńa wcześniej zwalić sobie konia i masz potem wiekszą kontrolę.

Kobieta

Krystyna.X

Podrywacz
Nie jest niebezpieczne dla zdrowia, ale może powodować nieprzyjemne doznania, o ile takie one są dla niego - Powstrzymywanie się i świadome niedoprowadzanie do wytrysku mimo stanu podniecenia może powodować zwiększone napięcie w obrębie miednicy, prostaty, pęcherzyków nasiennych i jąder.

Kobieta

Krystyna.X

Podrywacz
W poprzednim komentarzu starałam się w prostych słowach odpowiedzieć na postawione pytanie. Nie potrafię się jednak powstrzymać przed skomentowaniem pod innym kątem.
Rozumiałabym pytania: czy jeszcze ktoś tak robi? czy komuś jeszcze daje to przyjemność?
Nie wiem, ile autorze pytania masz lat, ale pytanie czy powstrzymywanie się (w dowolny sposób) jest bezpieczne dla zdrowia, nasuwa list do redakcji: ,,Droga redakcjo! Całowaliśmy się z moim chłopakiem, czy mogę od tego zajść w ciążę? Gdyby to był zwyczajny pocałunek, to pewnie nie, ale... podczas tego pocałunku mój chłopak wkładał mi język w usta. Bardzo się boję, że zaszłam. Kochana redakcjo, pomóż!"

Mężczyzna

Barczys

Cichy Podglądacz
Chusteczki orgasm control są fajne aczkolwiek polecałbym raczej żel z tej samej serii. Jak dla mnie bardziej się opłaca bo opakowanie jest większe a chusteczki nie są tanie i taka chusteczka wystarczy na raz.

Mężczyzna

Jubet

Cichy Podglądacz
Zależy ile Ci potrzeba.Bo sam czasami biorę pól chusteczki a resztę zachowuje na potem. Na początku schodziła cała, aktualnie już nie mam takiej potrzeby bo się trochę bardziej wyćwiczyłem. Obstawiałbym jednak za chusteczkami bo nie wiesz czy mu się chusteczki sprawdzą. A jedna chusteczka jest tania. Na dłuższa metę będzie mógł sobie kupić spray.