• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Problem przy seksie od tylu

Mężczyzna

Yeshin

Cichy Podglądacz
Cześć, borykam się z partnerką z takim problemem. Podczas seksu od tyłu, nawet po wcześniej penetracji i 'rozciagnieciu' jej trochę w ten sposób kobieta odczuwa dyskomfort i ból, jakby mój penis zbyt mocno napierał na ściankę - przynajmniej tak mi to tłumaczy. Nie do końca wiem w czym może leżeć problem, wielkość, zakrzywienie penisa, czy może jakaś specyficzna budowa ciała partnerki, gdyż wcześniej z innymi partnerkami nie miałem tego problemu. Może ktoś wie jak zabrać się do tematu, żeby trochę ten jej dyskomfort zniwelować? Lubię tę pozycję a z wyżej wymienionego powodu partnerka jednak nie jest chętna na seks w tej pozycji. Nie mówię o seksie analnym

Mężczyzna

Dantes

Cichy Podglądacz
Może spróbujcie powoli i na spokojnie, w różnych "formach" pozycji od tyłu, przykładowo tak, że klęczycie na podłodze, partnerka jest oparta tułowiem i rękami na łóżku a ty delikatnie ja penetrujesz, jeśli tutaj będzie ból to może klasycznie na łóżku ale z różnym nachyleniem tułowia partnerki do łóżka (opiera się na rękach / opiera się na łokciach / całkowicie się wypina głową oparta o łóżko), jeśli tak nie to może spróbujcie na stojąco, co najważniejsze zawsze zaczynaj powoli, patrz i słuchaj jak Twoja partnerka reaguje, dopiero gdy będzie bezboleśnie i dobrze dla Was obojga, możesz próbować robić bardziej zdecydowane ruchy :) i najważniejsze to na spokojnie niby pozycja od tyłu jest tylko jedna ale tak naprawdę ma bardzo dużo wariantów z różnym ułożeniem ciała, czasem mała zmiana kąta nachylenia potrafi nie tylko usunąć ból, ale mocno zastymulować dziewczynę, na pewno coś znajdziecie, ale bez pośpiechu 😃

Mężczyzna

Yeshin

Cichy Podglądacz
Próbowaliśmy wielokrotnie w różnych 'wariantach' tej pozycji i niestety żadna z nich nie okazała się komfortowa dla partnerki... Może pora odpuścić i cieszyć się innymi doznaniami 😅

Kobieta

GoldenWing

Cichy Podglądacz
@Yeshin A czy Twoja partnerka jest wystarczająco podniecona? Informacja z internetu:
„…w wyniku podniecenia seksualnego dochodzi do rozszerzania i wydłużania się kanału pochwy, stąd tak duża rozbieżność w długościach.”
Zawsze również warto iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego żeby sprawdził czy mięśnie dna miednicy nie są niekorzystnie napięte.

Kobieta

Aisog01

Erotoman
Cześć, borykam się z partnerką z takim problemem. Podczas seksu od tyłu, nawet po wcześniej penetracji i 'rozciagnieciu' jej trochę w ten sposób kobieta odczuwa dyskomfort i ból, jakby mój penis zbyt mocno napierał na ściankę - przynajmniej tak mi to tłumaczy. Nie do końca wiem w czym może leżeć problem, wielkość, zakrzywienie penisa, czy może jakaś specyficzna budowa ciała partnerki, gdyż wcześniej z innymi partnerkami nie miałem tego problemu. Może ktoś wie jak zabrać się do tematu, żeby trochę ten jej dyskomfort zniwelować? Lubię tę pozycję a z wyżej wymienionego powodu partnerka jednak nie jest chętna na seks w tej pozycji. Nie mówię o seksie analnym
Myślę, że Ty jesteś wyższy od swojej partnerki i po prostu penis za wysoko przychodzi. Proponuję, żeby partnerka była na jakimś podwyższeniu

S

some14one

Guest
Popieram Pania wyzej. Jak ona kleczy i jest tylem to jak napierasz na "górną" ścianke to moze byc problem i pewnie o to chodzi.

Mężczyzna

saul86

Nowicjusz
Możecie też spróbować czegoś innego: odwróconego jeźdźca. Jest w podobnej wtedy pozycji, ale sama może kontrolować kąt nachylenia i głębokość wejścia i testować, co jej pasuje, a co nie.
Poza tym może warto sprawdzić pod kątem psychologicznym - może odczuwa głębiej (mówię o psychice, nie pochwie) dyskomfort, gdy Ci się "wypina", przez co jest bardziej spięta, a to rodzi napięcia i w konsekwencji ból.

Mężczyzna

LukaszLu

Cichy Podglądacz
Próbowaliśmy wielokrotnie w różnych 'wariantach' tej pozycji i niestety żadna z nich nie okazała się komfortowa dla partnerki... Może pora odpuścić i cieszyć się innymi doznaniami 😅
Moja ma podobny problem i dotycz to w szczególności pozycji na pieska. Jak się okazuje problemem jest tyłozgięcie macicy. W sumie jak się dobierze odpowiedni kąt wejścia, to nie ma żadnego problemu i mogę się porządnie wyszaleć😁