• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

"Polki są łatwe"- taka jest opinia o polskich kobietach za granicą. Co wy na to?

Kobieta

DamaPik

Podrywacz
Nie lubię określania że "Polki są łatwe" uważam że są kobietami wyzwolonymi i pewnymi siebie chcącymi zaszaleć i spełnić swoje potrzeby czy fantazje, mają do tego prawo tak jak i mężczyźni, plus mam wrażenie że to głównie polscy mężczyźni nadali naszym paniom status łatwych zapewne z powodu frustracji albo kompleksów
Brawo za szczerość.

Kobieta

niezrozumiana

Erotoman
@Pawko @Monsz to teraz pytanie. Jak postępować ma kobieta która nie jest gościnna w kroku dla każdego ale lubi seks. I ktoś nagle się dowiaduje ze była w takiej relacji. Jest atakowana przez matkę, ojca, społeczeństwo. Takich sytuacji w Polsce jest dużo.
Jest wyzywana od szonów, pomiatana. Jeszcze inne idiotki ją atakują, obrażają. Co ma robić? Mieć to w dupie? Hah. Łatwo tak mówić. Ja byłam świadkiem gdzie dziewczyna była wytykana palcami bo ktoś udostępnił jej zdjęcie z samymi cyckami. Pol szkoły się śmiało, wyzywalo, tępiło. I to nie jest tak że Polska jest tolerancyjna jeśli chodzi o życie seksualne. Tutaj jest wąskie grono ludzi a nie duża część społeczeństwa. Dlatego atakuje NIEKTÓRYCH FACETÓW i mam do nich awersję. Bo to niesprawiedliwie i chore żeby tak traktować kobiety. Nie zasługują na to.

Kobieta

DamaPik

Podrywacz
@Pawko @Monsz to teraz pytanie. Jak postępować ma kobieta która nie jest gościnna w kroku dla każdego ale lubi seks. I ktoś nagle się dowiaduje ze była w takiej relacji. Jest atakowana przez matkę, ojca, społeczeństwo. Takich sytuacji w Polsce jest dużo.
Jest wyzywana od szonów, pomiatana. Jeszcze inne idiotki ją atakują, obrażają. Co ma robić? Mieć to w dupie? Hah. Łatwo tak mówić. Ja byłam świadkiem gdzie dziewczyna była wytykana palcami bo ktoś udostępnił jej zdjęcie z samymi cyckami. Pol szkoły się śmiało, wyzywalo, tępiło. I to nie jest tak że Polska jest tolerancyjna jeśli chodzi o życie seksualne. Tutaj jest wąskie grono ludzi a nie duża część społeczeństwa. Dlatego atakuje NIEKTÓRYCH FACETÓW i mam do nich awersję. Bo to niesprawiedliwie i chore żeby tak traktować kobiety. Nie zasługują na to.
I dlatego nie utrzymuje kontaktów z rodziną. Wyszło mi to na zdrowie.

Mężczyzna

Pawko

Nowicjusz
Niestety dochodzi do takich sytuacji i wiem że nie każda kobieta/dziewczyna będzie w stanie mieć w dupie opinie innych czy się im przeciwstawić, samo to że inne kobiety potrafią zgotować innej kobiecie z tego powodu piekło jest dosyć smutne, niestety nie znam magicznego rozwiązania na to póki społeczeństwo samo nie przejdzie dużych zmian, ale zawsze starałem się sprzeciwiać wszelkim takim linczom przeprowadzanych na dziewczynach/kobietach jeśli takowe występowały w moim otoczeniu

Mężczyzna

Greg.

Biegły Uwodziciel
Moim zdaniem pojęcie "Polek łatwych za granicą" powoli zdycha w świadomości społecznej, wraz z otwieraniem się naszej nacji na świat.
Nawet pompowanie tego przy pomocy "pudelkopodobnych"mediów nie hamuje tego zjawiska, gdyż motywy twórców "de facto" nie maja na celu szerzenie moralności tylko kompromitację określonych osób.
Natomiast cywilizowana "zagranica" ma w nosie taki nasz problem:D

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Erotoman
Masa obrazliwych komentarzy
A po co w ogóle je czytasz? Żeby psuć sobie humor? Widać naprawdę lubisz się nurzać w swoich negatywnych emocjach. Nie wiem, czy mówiłaś o tym na terapii, ale na pewno byłoby to zasadne.
Co ludzie piszą w komentarzach? "Puszczalski szon" "dziwka" "normalna nastolatka nie jest ciekawa seksu" "sama chciała". Takich komentarzy jest pełno.
No i co z tego? Ciekawe, czy gdyby autorzy tych komentarzy spotkali ją na żywo, to też powiedzieliby jej prosto w twarz, że jest puszczalskim "szonem", "dziwką" itd. Czy to tylko na zasadzie "kozak w necie, pi*da w świecie", więc na żywo byliby cicho. Obstawiam, że to drugie.
Internet daje złudzenie anonimowości i część tzw. ludzi traktuje go jak ściek, do którego można wylać wszystkie swoje psychiczne brudy bez patrzenia ludziom w oczy. Internet bardzo sprzyja polaryzacji poglądów i chamieniu języka, również podczas tzw. debaty. Jakoś przed erą internetu nie notowano zjawiska takiego jak red pill ani ogólnie alt-right.
Byłam wyzywana jako nastolatka.
Ja byłem wyzywany w podstawówce i gimnazjum, m.in. od pedałów, cweli i innych miłych określeń - mimo bycia hetero, zresztą. Dziś większości wyzwisk z tamtego okresu już nie pamiętam, bo i po co. Pamiętam za to np., że w gimnazjum rówieśnicy lubili grać mną w piłkę. Mną, nie ze mną - czyli stojąc w kółku, popychali mnie na siebie z zawrotną prędkością. Tak jak jeszcze innego ucznia klasy. Poza tym standardem było podbieranie plecaka i wrzucanie go na górę półki z tyłu klasy, czy też wsadzanie do niego doniczek pełnych ziemi i ciężkich żelazek. O podbieraniu zeszytów nie wspominając. Ani o policzkowaniu czy zachodzeniu od tyłu na korytarzu i nagłym ściąganiu delikwentowi spodni (przeważnie z zawołaniem "fudżi, fudżi!").
Gnębienie w szkole to zjawisko ponadnarodowe - w każdym kraju jest coś takiego. To nie polska specyfika.
O chłopakach, mężczyznach rzadko kiedy ktoś pisze negatywnie.
Za to mężczyźni są mięsem armatnim, gdy jest wojna - a gdy jest pobór, to oni muszą służyć w armii. Oni też przechodzą obowiązkową kwalifikację wojskową.
Ośmiu na dziesięciu samobójców to mężczyźni.
W depresji mężczyźni są o wiele bardziej narażeni na osamotnienie i śmierć - męska depresja jest o wiele bardziej dotkliwa niż żeńska.
Kobiety z reguły otrzymują w sądach łagodniejsze wyroki za te same przestępstwa.
I sądy rodzinne prawie zawsze przyznają prawo do opieki nad dziećmi matce - choćby była to i najgorsza matka, mająca patologicznego konkubenta, jak np. ojczym Kamilka. Polki przechodzą też na emeryturę wcześniej niż Polacy.
Mężczyzna musi płacić alimenty nawet gdy dzieci są nie jego. Tylko matka wie, kto jest ojcem dziecka - ustalenie, kto jest matką dziecka, jest nieporównywalnie łatwiejsze i bardziej oczywiste niż ustalenie ojcostwa.
Do tego, kobietom jest łatwiej o seks - zarówno z powodu mniejszej wybredności mężczyzn w doborze partnerek niż wybredności kobiet w doborze partnerów, jak i z powodu nadwyżki mężczyzn w wieku rozrodczym.
Poza tym, oczekuje się, że to mężczyźni mają zabiegać o względy kobiet i brać na siebie całe ryzyko odrzucenia.
Chłopcy i mężczyźni zwykle wcale nie słyszą komplementów pod swoim adresem. A jeżeli już, to bardzo rzadko - i w drodze wyjątku. Częściej są za to ostro krytykowani, np. jeśli nie radzą sobie w szkole albo ogólnie mają problemy. Nie dość, że sami mają poczucie braku sukcesu, to jeszcze muszą wysłuchiwać, jacy są beznadziejni.
Testy sprawności również wymagają mniej od kobiet niż od mężczyzn.
Gdy mężczyzna nadaje się do pracy jako wychowawca przedszkolny, nieraz musi rezygnować z ubiegania się o pracę w obawie przed bezzasadnym posądzeniem o pedofilię.

Kobieta może nosić męski strój bez ryzyka społecznej stygmatyzacji, a mężczyzna nie może nosić damskiego stroju bez społecznego postrzegania go jako zboka.
Zresztą, gdy mężczyzna nosi kolorowe ubrania, to też nieraz jest wyzywany od pedałów i cweli, niezależnie od jego rzeczywistej orientacji seksualnej.
Gdy dochodzi do zbliżenia między mężczyzną z kobietą, mężczyzna też ma trudniej, by dać partnerce rozkosz - a kobieta? Dobrze, że w ogóle jest. Już samo to, że pozwala mężczyźnie się dotykać, ma wystarczyć partnerowi, by docenić to, co ma.
Gdy kobieta się masturbuje w miejscu publicznym, to jest z tego względu uznawana za seksowną i pociągającą - a gdy to samo robi mężczyzna, to od razu jest zwijany przez policję, spisywany i karany.
Siusiająca w miejscu publicznym kobieta też jest odbierana inaczej niż jako facet "obszczywający mur", który w społecznym odbiorze jest po prostu świnią.
Belle Delphine nie ma żadnego męskiego odpowiednika - widać żeńska uroda jest w stanie zdziałać nieporównywalnie więcej na korzyść urodziwej osoby niż męska.

Uwzględniłaś to wszystko, gdy porównujesz sytuację mężczyzn i kobiet?
Jak widzisz, mężczyźni wcale nie mają w życiu lekko. Nie masz im czego zazdrościć. Ogólnie: kobiety nie mają czego zazdrościć mężczyznom. Niech się cieszą, że nie urodziły się mężczyznami.

Jakby co: w żadnym razie nie twierdzę, że powyższe rzeczy są winą feministek czy coś. Nic z tych rzeczy. Często jest tak, że to mężczyźni mężczyznom zgotowali ten los. Choć nie w stu procentach - nieraz kobiety nie rozumieją i nie chcą rozumieć sytuacji mężczyzn i im nie pomagają, nie wspierają ich.

Mężczyzna

Monsz

Podrywacz
Szczerze? Nie wiem. Na pewno kobiety powinny staranniej dobierać partnerow. Raczej szukać takich, którym można zaufac. Nie byle pierwszego lepszego Ziutka, ktory przez następne 2 lata bedzie chwalił się swoimi podbojami seksualnymi i obrabiał dupe. I moze gdzieś dalej, poza swoją najbliższą okolicą, otoczeniem.

Co do dziewczyny ze zdjęcia... Dlaczego ten ktoś miał w ogóle jej rozebrane zdjęcie? Tu również kłania się zaufanie.

Mężczyzna

Hakuzery

Cichy Podglądacz
Polki nigdy nie były "łatwe", na tle kobiet z innych krajów, a wręcz przeciwnie. Czy widzicie Polki w Grecji, czy Hiszpanii, które tam jeżdżą się pieprzyć z kim popadnie? Może się zdarzają, ale Niemki, Angielki, czy skandynawki, łażą stadami.

Kobieta

niezrozumiana

Erotoman
Szczerze? Nie wiem. Na pewno kobiety powinny staranniej dobierać partnerow. Raczej szukać takich, którym można zaufac. Nie byle pierwszego lepszego Ziutka, ktory przez następne 2 lata bedzie chwalił się swoimi podbojami seksualnymi i obrabiał dupe. I moze gdzieś dalej, poza swoją najbliższą okolicą, otoczeniem.

Co do dziewczyny ze zdjęcia... Dlaczego ten ktoś miał w ogóle jej rozebrane zdjęcie? Tu również kłania się zaufanie.
Dziękuję za odpowiedź.