• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Podczas zwodu chowają mi się jądra ?

Mężczyzna

dario_a_z

Dominujący
Ale to jest prawidłowo, jak wykonuje się jakiś zwód, np. na boisku to lepiej schować, zakryć jądra, żeby w nie nie dostać.

Mężczyzna

Daro Dario

Nowicjusz
gosc sie zapytal o konkret a wy poprzez literowke ,,,,,gowno wiecie , mnie tez kurcza sie jadra przy ZAWODZIE erekcji a szczegolnie kiedy mam wytrysk. doswiadczeni to jestescie

Kobieta

Krystyna.X

Biegły Uwodziciel
mnie tez kurcza sie jadra
Tylko że autor(ka) wyraźnie zaznaczył, że się chowają, co wskazywałoby raczej na wnętrostwo jąder lub jednego. Są trzy rodzaje:
Wrodzone:
Występuje, gdy jądra nie zstąpiły do moszny w okresie okołourodzeniowym.
Nabyte:
Jądro zstąpiło do moszny, ale później cofnęło się do kanału pachwinowego.
Jądro wędrujące (wnętrostwo rzekome):
Jądro można sprowadzić do moszny podczas badania, ale ma tendencję do powrotu do kanału pachwinowego.

Z twojego opisu wygląda to na jadro(a) wędrujące.
Czy to normalne, że jądro się chowa? Jeśli gonada okresowo znajduje się w obrębie worka mosznowego, ale niekiedy cofa się do kanału pachwinowego, to mamy do czynienia z tzw. jądrem wędrującym. Stan ten wynika ze zjawiska podciągania jądra do kanału pachwinowego przez silnie wykształcony mięsień dźwigacz jądra.
Kiedy jądra się chowają? U zdrowego, prawidłowo rozwijającego się mężczyzny oba jądra znajdują się na ogół w mosznie (sytuacje typu zima, stres i uderzenie lub za ciasne spodnie powodują, że jądra chowają się w kanale pachwinowym, co nie sprzyja ani spermatogenezie ani komfortowi chodzenia).
Wciąganie jądra zazwyczaj nie wymaga leczenia . Można delikatnie ręcznie wsunąć jądro z powrotem do moszny.
Sytuację najlepiej skonsultować z lekarzem urologiem lub andrologiem.