• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Opinie o pigułkach Novynette

Status
Zamknięty.

fruktoza

Cichy Podglądacz
Czy któraś z pań ma doświadczenia z pigułkami Novynette

Dostałam jedno pełne opakowanie 'gratis' podczas wizyty kontrolnej u ginekologa, bo wspomniałam, że chciałabym zacząć brać tabletki anty (wcześniej nie stosowałam żadnej antykoncepcji hormonalnej, mam nieskończone 18 lat).
Z tym że pani doktor spytała tylko, czy kiedykolwiek poważnie chorowałam, czy mam regularne cykle i takie tam standardowe pytania, potem cytologia i USG pochwy. Dodała jeszcze jak je przyjmować [21:7:21] no i że jak będą dobrze tolerowane, to mogę zadzwonić po receptę na kolejne opakowanie.
Zastanawiam mnie tylko, czy badania krwi w takim wypadku naprawdę nie są konieczne...? Bo zawsze myślałam, że wypadałoby je zrobić przed zażyciem tabletek...

Co myślicie - brać/nie brać?

madzia

Podrywacz
widzisz... lekarze teraz używają metody prób i błędów... ja biorę tabletki od 3 lat... ani razu żaden ginekolog mi nie robił badań... Brałam Harmonet później Novynette a teraz Regulon... dziwne tylko ze nie dała Ci tabletek z mniejszą dawką hormonów... Ja po żadnych tabletkach które brałam nie miałam skutków ubocznych... inne dziewczyny mogą mieć po każdych i ciężko im dobrać te właściwe...

ruth

Seks Praktykant
Jak byłam ostatnio u ginekologa w sprawie tabletek to kazała mi zrobic usg piersi i badanie krwii.

madzia

Podrywacz
mają małą ale są z mniejszą. Nie wiem może to tylko jakaś głupia moda na te ciut nowsze... nei znaczy lepsze... I co kupiłaś? bierzesz? Nic Ci nie dolega?

fruktoza

Cichy Podglądacz
Mam narazie to opakowanie, które dostałam za darmo przy okazji wizyty, ale zacznę brać dopiero od sierpnia, bo do tego czasu będę w Mediolanie i tym samym kontakt z moim mężczyzną będzie tylko na odległość... :(

Wolałam po prostu zorientować się zawczasu.

Status
Zamknięty.

Stripchat
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry