• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Olejek lub żel do zabawy

rafal

Cichy Podglądacz
Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na tym forum, mam takie pytanie, planujemy razem z dziewczyną trochę zabawy na takim prześcieradle lateksowym, a moje pytanie brzmi, jaki olejek albo żel polecacie aby można było smarować całe ciało i żeby później przy seksie oralnym nie było nie przyjemności lub nie smaku w ustach, chodzi o to aby nasze ciała były całe mokre, śliskie, co polecacie.

kamil34

Cichy Podglądacz
Cześć, żele durexa się do tego nadają i idealnie sprawdzają ponieważ są słodkie i mają ładny zapach ;) w dodatku są rozgrzewające, chłodzące... fajny efekt dają na ciele.

Justyna

Podrywacz
A ja polecam po prostu zwykłą oliwkę do ciała, można kupić takie bezzapachowe i bezsmakowe, więc ciało będzie nawilżone i śliskie, ale nie będzie żadnego posmaku w ustach. No i jeszcze jedna zaleta - takie oliwki są bardzo tanie : )

rafal

Cichy Podglądacz
Wielkie dzięk za poradę, a jak taką oliwkę weźmie się do ust to nie będą się później usta kleić lub coś w tym stylu?

SexGadzet.pl

Cichy Podglądacz
Jak planujecie brać tą oliwkę do ust, to polecam jakąś oliwkę smakową - truskawka, czekolada itp. Przy okazji będzie miała efekt afrodyzjaka, i zapach będzie przyjemniejszy. Świetne są też świece do masażu. Zapala się taką na jakiś czas (zależy od świecy) i po chwili można się masować roztopioną substancją aromatyczną... Temperatura tego specyfiku jest bezpieczna, więc nie ma mowy o poparzeniu. A wiąże się to z całym podkręcającym ceremoniałem...

Hanka

Cichy Podglądacz
A ja polecam zwykły żel do USG, jest wydajny i nie wysycha tak szybko jak żele dureksa. Kiedyś miałam taki fajny olejek - dostałam go w prezencie więc nie wiem gdzie go szukać nazwyał się kamasutra i był waniliowy a do tego można go było zlizywać z partnera i był bardzo przyjemny również w smaku ;)

tobi

Cichy Podglądacz
Zwykła oliwka dla dzieci ma jeden plus- raczej żadne z Was nie dostanie po niej uczulenia. A podrażniony penis to nic fajnego, zapewniam Cię.

AreczekSz

Cichy Podglądacz
Jeśli chodzi o oliwki, takie zwykłe dla dzieci, to rzeczywiście jest to najprostsze i najbezpieczniejsze wyjście - na pewno się na nie nikt nie uczuli, mają dosyć przyjemny zapach i naprawdę dają świetny poślizg. Dodatkowo nie są drogie, więc nie ma żadnych dylematów, że trzeba oszczędzać ;) Ale niestety nie każdy lubi takie oliwki - ja osobiście wole żele, które są atrakcyjniejsze, jest zupełnie inne wrażenie, dodatkowo mogą rozgrzewać itp. Dodatkowo oliwka wcale jakaś w smaku wspaniała nie jest. Zamiast niej moja dziewczyna woli używać smakowych żeli albo i choćby kremu do ciasta lub miodu (tak, domowe pyszne sposoby też są godne uwagi ;))

tobi

Cichy Podglądacz
Niestety, te domowe sposoby mimo że smakowo faktycznie biją pozostałe na głowę to jednak są zbyt problematyczne w kwestii sprzątania. Mnie bardzo denerwuje lepiąca się od miodu lub brudna od czekolady pościel. Wolę bardziej higieniczne metody;)

AreczekSz

Cichy Podglądacz
Nie no, oczywiście :] Ale nikt nie mówił, że będzie łatwo! :D
Też jeśli chodzi o niedomowe sposoby, to jeśli używa się zabawek erotycznych to warto się zainteresować, jak działają na nie żele. Najlepiej jest kupować żele na bazie wody albo silikonu, bo są one uniwersalne i nie wejdą w reakcję z powierzchnią akcesoriów erotycznych - nie zniszczą się, będą przyjemne w użytkowaniu i otrzymamy taki efekt, jakiego chcemy.

Eroelite

Cichy Podglądacz
Jasne że tak,nie będzie problemu aby kupić dobry żel,na bazie wody jest moim zdaniem najlepszy,akurat tym się zajmujemy więc możemy pomóc i doradzić podczas wyboru.

Cupidolov

Nowicjusz
Wszystko zależy o jaki typ zabaw chodzi,bo jeżeli o nawilżenie pochwy czy penisa to polecam żele smakowe np z Durexa,są niezawodne i na pewno Was nie rozczarują. Z kolei do masażu erotycznego zdecydowanie lepiej sprawdzi się gęstszy olejek zapachowy,który rozgrzeje ciało i podnieci zarówno Ciebie jak i partnerkę.

Drayos

Cichy Podglądacz
Na pewno nie polecam durex'a ponieważ w sumie tylko smakuje i pachnie, bardzo szybko schnie i po ok 20-30 min masz wszystko w takich resztkach startej gumki do scierania... a dodatkowo nie polecam na zele durex nic ubierac bo będziecie mieli watę cukrową :p

MsPrevail

Cichy Podglądacz
Witam. Czy zna ktoś z was jakiś żel do masażu erotycznego o zapachu/smaku pomarańczy godny polecenia? Oboje z mężem uwielbiamy pomarańcze ;)

UkryteMarzenia

Cichy Podglądacz
Jeżeli ma to służyć do masażu,to polecam postawić na olejek,będzie bardziej aromatyczny,rozgrzewający i stworzy Wam nastrój,odpowiedni klimat. Warto poszukać ich w internetowych sex shopach.

Kokotka

Cichy Podglądacz
Moim zdaniem świece to bardziej jeżeli chodzi o sam klimat oraz zapach,z kolei olejek jest rozgrzewający,nawilża i wygładza,pozostawiając też przyjemny zapach na całym ciele. Do masażu lepiej sprawdzą się olejki i to zdecydowanie.

aspekt

Cichy Podglądacz
DUREX rozgrzewający. Nadaje się do każdego rodzaju sex'u (potwierdzam :D)! Daje delikatne uczucie ciepła. Najlepiej stosować go na początku. Jak ciała są już rozgrzane, to wspomniane odczucie raczej zanika :)