• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Od kiedy tabletki antykoncepcyjne zaczynają działać?

Status
Zamknięty.

sas

Cichy Podglądacz
Jak to jest z tą skutecznością? na ulotce wyczytałem że są skuteczne już w czasie zażywania pierwszego opakowania... tymczasem ginekolog powiedział mojej dziewczynie żeby w tym czasie{przez okres zażywania pierwszego opakowania} stosować też prezerwatywy...no i sam juz nie wiem

madzia

Podrywacz
Jedni mówią że od wzięcia 1 tabletki inni, że od 2 opakowania... Mi dwóch lekarzy powiedziało że od wziecia 1 tabletki także podczas pierwszego opakowania nie stosowałam żadnych dodatkowych zabezpieczeń i jakoś nie widzę żebym miała 1,5 rocznego dzidziusia :)

Ale niektórzy przy braniu tabletek zawsze używają jeszcze prezerwatyw (chociaż dla mnie to jest dziwne)

Szarka

Erotoman
Mnie ginekolog powiadomil o skutecznosci pigulek, tak samo jak Madzie, no i w czasie zazywania 1 opakowania nie zabezpieczalismy sie dodatkowo.

sii

Biegły Uwodziciel
no bo jezeli pigulki dzialaja od razu to po co dodatkowe zabezpieczenie ? to sie mijja z celem tych pigulek to tak jakby stosowac 10 roznych sposob antykoncepcji i po co to komu ?

w wypadku gumek to inna sprawa bo dodatkowa pomagaja kremy i globulki lub jakies nawilzajace badziestwa - ale do pigulek ; ) ? chyba raczej nie ;f

z biologicznego punktu widzenia to chyba ( :D ) zawsze od pierwszej pigulki jest juz zabezpieczenie takie samo jak pozniej

Mała Mi

Cichy Podglądacz
Mnie ginekolog poinformowal z kolei tak: tabletki są skuteczne od pierwszego opakowania ale ich skuteczność jest osłabiona w pierwszym tygodniu, góra w drugim zażywania więc wtedy dla pewności należało by się dodatkowo zabezpieczyć.

p1tbull

Seks Praktykant
a jakich pigulek uzywacie??? 8)

moja dziweczyna uzywa jaichs diana-35 czy cos w tym stylu ale i tak woli jak mam gumke:D

sas

Cichy Podglądacz
tabletki nazywają sie rigevidon...ale chyba już znalazłem na stronce odpowiedż:

"... przyjmując pierwszą tabletkę w 5 dniu miesiączki, należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji lub wstrzemięźliwości przez cały pierwszy cykl. Cykl ten może być płodny (możliwość owulacji wskutek niedostatecznej, zbyt późnej - od 5 dnia - kontroli wydzielania hormonów płciowych)..."

z tego by wynikało że jak sie zaczyna brać w 1 dniu okresu to dodatki nie są konieczne
:D

Szarka

Erotoman
z powodu wysokiego poziomu testosteronu stosowalam Diane35 -teraz mam przerwe, przestalam stosowac pigulki, mam robione badania

Mała Mi

Cichy Podglądacz
biorę harmonet - są to moje pierwsze pigułki i wspólnie z lekarzem uznaliśmy że będą dla mnie najlepsze(po wczesniejszych badaniach rzecz jasna)

ted

Biegły Uwodziciel
Poza tym moze tez byc tak ze pigulki sa zle dobrane a wtedy jednak lepiej stosowac dodatkowe zabezpieczenie.

gonia

Erotoman
sii napisał:
no bo jezeli pigulki dzialaja od razu to po co dodatkowe zabezpieczenie ? to sie mijja z celem tych pigulek to tak jakby stosowac 10 roznych sposob antykoncepcji i po co to komu ?

w wypadku gumek to inna sprawa bo dodatkowa pomagaja kremy i globulki lub jakies nawilzajace badziestwa - ale do pigulek ; ) ? chyba raczej nie ;f

z biologicznego punktu widzenia to chyba ( :D ) zawsze od pierwszej pigulki jest juz zabezpieczenie takie samo jak pozniej
bo moze niektorzy maja taką ochote i nie uwazam tego za dziwne ja biore bigulki ponad rok czasu i z partnerem uzywamy gumek
no a co do działania to hmm podobno działąja od pierwszej tabletki ale wydaje mi sie ze dodatkowe zabezpieczenie w czasie gdy organizm przeciez musi sie przystosowac do nich

sii

Biegły Uwodziciel
wiesz rozumiem ze na pocztaku mozna sie obawiac i dla bezpieczenstwa mozna..ale caly czas ? po co ....przeciez to zadne dodatkowe zabezpieczenie

gonia

Erotoman
proszki biore bo dzieki nim mam regularny okres krotszy no i mniej bolesny moge nim kontrolowac ale przeciez kazdy robi to co lubi wiec nie wem czemu cie to tak rusza

sii

Biegły Uwodziciel
no bo to dziwne jest - mowisz tak jakbys brala je zeby ci bylo przyjemniej a zabezpieczasz sie inaczej :f tak jakby to nie moglo miec zandnych skurkow ubocznych

Mirela

Seks Praktykant
jezeli para nie czuje sie pewnie przez pierwszy okres brania pigułek to przeciez nie ma w tym niczego złego ani dziwnego ze chca sie zabezpieczyc dodatkowo, tak dla pewności....a pozniej jak juz sie przekonaja to mozna odstawic prezerwatywy itp :) lepsze podwójne zabezpieczenie niz jego całkowity brak, no nie? :wink:

Status
Zamknięty.