• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

"Naturyzm jest tak nienaturalny, że..." Jaka jest wasza opinia na temat naturyzmu?

Mężczyzna

Banisteriopsis2

Dominujący
Ktosia: oczywiście, że trollem, facetem i prowokatorem nazwałem użytkownika o nicku FionaTworkirulez, a nie Ciebie. To się rozumie samo przez się.

ktosia

Nowicjusz
Banisteriopsis przepraszam Cię za mój wpis nie wiem czemu mój mózg zrozumiał jako atak na mnie . Dzisiaj jeszcze raz przeczytałam twój komentarz. Jeszcze raz Cię przepraszam i

B

Basia

Guest
dobra już się nie całujcie
albo nie tak na moich oczach bo zazdrosna się robię ;)

X

xwin1990

Guest
Dla mnie naturyzm z samej nazwy już jest naturalny. Chociaż jak rozmawiałem parę razy z żoną o tym żeby nad morzem odwiedzić plażę naturystów to co roku słyszę to samo: pojedziemy w przyszłym roku :) i tak koło się zamyka. Idzie lato i obstawiam że znowu usłyszę tą samą odpowiedź.... heh.

ktosia

Nowicjusz
To zrób żonie niespodziankę i nie mów gdzie jedziecie :D Ona będzie zaskoczona a jednocześnie wydaje mi się zadowolona :D A ty nie usłyszysz znanej odpowiedzi ;D

X

xwin1990

Guest
o tym w sumie nie pomyślałem... :) kilka lat kombinowania i taka prosta odpowiedź. Dzięki Ktosia :)

Cornelia123

Cichy Podglądacz
Hej wszystkim. Jestem na tym forum od wczoraj więc z góry przepraszam jeśli coś wkleję nie tak...
Niedługo jedziemy z mężem na wakacje i też wybieramy się na plaże nudystów, z tym że mąż uwielbia się opalać nago, a ja tylko topless, ale jak tam pierwszy raz pojechaliśmy to też nie wiedziałam na jaką plaże jedziemy ��

Cornelia123

Cichy Podglądacz
@Mortimer jak tam w większości stare Niemki były :D :D :D to i nikt nie był podniecony, a mój już napewno nie bo go znam i nawet jak mu coś tam trochę drgnęło to prędzej od zimnej wody w morzu :) a tak serio to były też fajne laski, ale facetów to chyba bardziej kręci to co zakryte, kobieta to nie kotlet na talerzu :)

B

Basia

Guest
na plaży naturystów w większości jednak dla ludzi nagość jest tak naturalna że nie działa tak seksualnie.

A

Anika

Guest
Pierwszy post ewidentnie trolololo, ale dyskusja z wymianą poglądów toczy się dalej, więc może warto przenieść ją ze śmietnika? :) Albo przenieść merytoryczne posty do starszego bliźniaczego watku a ten wątek zamknąć. Wydaje mi się, że o naturyzmie chyba już było gdzieś w dziale "Seks", choć 100% pewności nie mam.

B

Basia

Guest
bliźniaczego wątku brak (samej dyskusji o naturyzmie), wyciąć też ciężko więc tylko wyciągnięte ze śmietnika

Mężczyzna

Uselink

Podrywacz
Bardzo mnie kręci i chciałbym w tym roku jeszcze doświadczyć tego na pewnej zacisznej plaży w moich rejonach, od kilku lat obleganej przez golasy.

Mężczyzna

Himeros

Cichy Podglądacz
Pomijając kwestię czy autor/ka to troll...

Nie ukrywam, że i ja mam problemy ze zrozumieniem pierwszego posta... I może jestem jakiś "inny" ale ja go odebrałem jako swoistą "tęsknotę" za normalnością wynikającą z naturyzmu, bo cyt. "Psychiczne zasady nazywane są normalnością i wartościami, dobre zasady nazywane są chorobami psychicznymi i antywartościami." - myślę, że autor/ka za "dobre zasady" uznaje właśnie naturalność nagości... :unsure:

Co do samego podmiotu:
byliśmy z żoną kilka lat temu na plaży naturystycznej na południu Europy. To był raz jedyny i do dzisiaj tęskni nam się obojgu za tą swobodą, którą daje takie plażowanie. Jestem przekonany, że jeszcze kiedyś podobne kurorty odwiedzimy :)