• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Masażer prostaty

Mężczyzna

S0nia

Nowicjusz
To nie jest tak, że kupisz pierwszy z brzegu i będzie efekt WOW. Wypróbowałem kilka zanim trafiłem na idealny dla mnie. Każdy z nas ma trochę inna budowę więc nie ma uniwersalnego.

Mężczyzna

robson95

Cichy Podglądacz
Pewnie masz rację, że nie każdy każdemu podpasuje ale no ja akurat miałem jakie szczęście, że jestem zadowolony z pierwszego wyboru ale może to czysty przypadek albo szczęście, że tak trafiłem ;)

Mężczyzna

Marcindzk

Cichy Podglądacz
Jakie efekty uzyskaliście dzięki stosowaniu masażerów prostaty? Czy były one zgodne z waszymi oczekiwaniami ?

Mężczyzna

S0nia

Nowicjusz
Jak już trafiłem na ten dopasowany pode mnie to realne doznania przewyższyły oczekiwania. Podchodziłem do tego dość sceptycznie ale rzeczywiście przyjemność jest na całkiem innym poziomie. Zaznaczę jeszcze, że używam go do zabaw solo a podejrzewam, że jakby do tego dołączyła moja druga połówka to byłoby jeszcze przyjemniej.

Mężczyzna

ŁukMat98

Cichy Podglądacz
Z tego, co zauważyłem, również po znajomych, bardzo trudno dobrać coś pod siebie. Sam konkretnie masażerów nie używałem, tylko nieco innych zabawek. Ze znajomych, jeśli dobrze liczę, 5 miało. Tylko jeden aktywnie korzysta ze swojego modelu. Reszta użyła dwa/trzy razy i odłożyła do szuflady. Raz na parę miesięcy sobie przypomną, że to mają i użyją, ale bez entuzjazmu. Co do efektów, poza doznaniami, mówi się też, że masaż prostaty pomaga jej się oczyścić, co działa dobrze dla zdrowia, ale nie ma na to zbytnio wielu dowodów naukowych, jednak po takiej aktywności, zazwyczaj wytrysk ma trochę większą objętość.

Mężczyzna

Marcindzk

Cichy Podglądacz
Z tego, co zauważyłem, również po znajomych, bardzo trudno dobrać coś pod siebie. Sam konkretnie masażerów nie używałem, tylko nieco innych zabawek. Ze znajomych, jeśli dobrze liczę, 5 miało. Tylko jeden aktywnie korzysta ze swojego modelu. Reszta użyła dwa/trzy razy i odłożyła do szuflady. Raz na parę miesięcy sobie przypomną, że to mają i użyją, ale bez entuzjazmu. Co do efektów, poza doznaniami, mówi się też, że masaż prostaty pomaga jej się oczyścić, co działa dobrze dla zdrowia, ale nie ma na to zbytnio wielu dowodów naukowych, jednak po takiej aktywności, zazwyczaj wytrysk ma trochę większą objętość.
Szczerze to mam takie wrażenie co do większości gadżetów, że jest to tylko po to żeby ktoś zarobił. Żaden gadżet nie zastąpi tak dobrze ruchanka czy lodzika i tak samo żaden gadżet nie nakręci tak dobrze faceta jak gorąca laska.

Mężczyzna

Roger430

Erotoman
Jak ktoś potrzebuje masażu prostaty z prawdziwego zdarzenia, to mogę polecić pewną panią, która jest profesjonalistką w tej dziedzinie.

Mężczyzna

ŁukMat98

Cichy Podglądacz
Tak, zdecydowanie. Większość gadżetów to tylko gadżety, akcesoria, dodatek. Nie zastąpi drugiej osoby. Tak samo masturbatory. Wiele z nich ma w środku masę wypustek i innych elementów, które dają aż zbyt dużo doznań i są mało realne. Nie znam nikogo, kto by regularnie używał zabawek dla zabawy. Jeden znajomy używa, bo ma problemy z prostatą i mu pomaga, ale tak, dla zabawy to nikt. Każdy użyje kilka razy, jest zajawka przez miesiąc, dwa, czasem pół roku, a potem to mija i zabawki lądują w szufladzie.

Jednak nikt nie mówi, że z zabawek, gadżetów, akcesoriów trzeba korzystać samemu. Można też ich używać z drugą osobą :)