• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Kto częściej zdradza?

Kobieta

Noctelle

Cichy Podglądacz
Chciałabym poruszyć pewien kontrowersyjny temat. Nadrabiałam ostatnio parę postów na forum, a w jednym z nich ktoś przedstawiał statystyki, że kobiety częściej zdradzają, w związku z tym mam parę pytań i myśli. 😊

Dlaczego w ogóle panuje stereotyp, że to mężczyźni częściej zdradzają? Dlaczego kobiety tak się martwią, gdy mężowie często jeżdżą w delegacje? Dlaczego zamiast ufać tak bardzo panikujemy?

Czemu jednak to kobiety częściej zdradzają? Czego nam brakuje? Skoro nasza emocjonalność potrzebuje stabilizacji i poczucia bezpieczeństwa, to czemu jesteśmy tak chwiejne i latamy z kwiatka na kwiatek?

Poproszę o reakcje, chętnie Was poczytam. 😊

Mężczyzna

eksperymentator

Seks Praktykant
Włożę tu jeszcze dildo w damskie mrowisko. Wśród moich znajomych a mam ich bardzo liczne grono tylko jeden facet zdradzał od czasu do czasu swoją żonę tj kilka razy skorzystał z usług pani za pieniądze, bez żadnych uczuć i to było kilka jednorazowych skoków. Natomiast wśród kobiet to mamy cztery rozwody bo pani się odwidziało i zakochała się poraz drugi, i jedna która prawie doprowadziła do tego samego z tą różnicą że chłop miękki i przebaczył. Jedna koleżanka biorąc ślub już miała kochanka. Jak to się ma do tych niedobrych mężczyzn? Pięć do jednego. W dodatku to kobiety częściej się zakochują w kochanku na zabój i są gotowe wszystko dla niego poświęcić a męża zniszczyć, oszkalować i wydoić finansowo. Tak było we wszystkich przypadkach, które znam.

Kobieta

blondi_

Cichy Podglądacz
Wydaje mi się, że płeć nie ma tutaj znaczenia. Zdradzać mogą zarówno kobiety, jak i mężczyźni. A ten stereotyp, że mężczyźni robią to częściej, wziął się moim zdaniem z przekonania, że kobiety są bardziej uczuciowe, mocniej się przywiązują itp i przez to są mniej skłonne do zdrady. Ale to ściema. Każdy jest inny, a pewne zachowania nie mają płci.

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

dario_a_z

Erotoman
Tak jak przedmówczyni, płeć nie ma znaczenia.
Myślę jednak, że podłoże zdrad jest inne. Mężczyźni pewnie robią to w ramach udowadniania sobie swojej męskości, polowania itd.
Kobiety w ramach tego, że czują się niedowartościowane, niedoceniane itd.

Nie można bazować na stereotypach. "Standardowo" przyjmuje się, że sprawcą przemocy domowej czy zdradzającym jest mężczyzna. Dzieje się to po części dlatego, że kobieta, której facet zrobił awanturę zazwyczaj robi z tego aferę i opowiada pasiapsiółom. A facet, który dostanie z liścia od żony nie powie tego nikomu...

Kobieta

Soulmate86

Podrywacz
Pierwsze słyszę by były badania, w których to kobiety zdradzają częściej :)

Przyjęło sie, że kobiety zdradzają bo w zwiakzu brakuje im zainteresowania partnera. Czułości, bliskości itp.
Czy to prawda? Hmm po części może i tak, patrząc na kobiety w moim otoczeniu to się faktycznie sprawdza, ale nie powiedziałabym, że zawsze o to chodzi.
W tych czasach kobiety nie boją się mówić o seksie: tym czego chcą, czego im brakuje, czego ich partner im nie daje, więc o sam seks na pewno też w zdradach u kobiet chodzi.

I odwrotnie. O ile faceci lubią w seksie nowości, choćby te wiążące się ze zmianą partnerki za ich plecami :D to również w związku może im brakować zainteresowania, które okaże im inna kobieta.

Tak czy siak zdrada to zło. I nie będę nigdy jej usprawiedliwiać. U żadnej płci.
Zdrada niczego nie rozwiązuje, w niczym nie pomaga, niczego nie buduje. Koniec.

Mężczyzna

Hakuzery

Cichy Podglądacz
Wydaje mi się, że płeć nie ma tutaj znaczenia. Zdradzać mogą zarówno kobiety, jak i mężczyźni. A ten stereotyp, że mężczyźni robią to częściej, wziął się moim zdaniem z przekonania, że kobiety są bardziej uczuciowe, mocniej się przywiązują itp i przez to są mniej skłonne do zdrady. Ale to ściema. Każdy jest inny, a pewne zachowania nie mają płci.
Zdradzać mogą i jedne i drudzy, ale płeć ma znaczenie. I ma tu pewnie znaczenie biologia i strategia gatunkowa rozmnażania. Kolega ginekolog kiedyś o tym mówił, ale do końca nie pamiętam, więc bez szczegółów. Jakby co, mogę się dopytać. Z drugiej strony panowie mogą nie uznawać i nie zgłaszać zabawy z tirówką jako zdradę.
Mnie się zdarza, ale bez wynagrodzenia, i tylko w sytuacjach i okolicznościach spontanicznych i jednorazowych. 3 zaliczenia.

Kobieta

niezrozumiana

Biegły Uwodziciel
Zdradzać mogą i jedne i drudzy, ale płeć ma znaczenie. I ma tu pewnie znaczenie biologia i strategia gatunkowa rozmnażania. Kolega ginekolog kiedyś o tym mówił, ale do końca nie pamiętam, więc bez szczegółów. Jakby co, mogę się dopytać. Z drugiej strony panowie mogą nie uznawać i nie zgłaszać zabawy z tirówką jako zdradę.
Mnie się zdarza, ale bez wynagrodzenia, i tylko w sytuacjach i okolicznościach spontanicznych i jednorazowych. 3 zaliczenia.
Mam nadzieje ze złapiesz hiva za to kurestwo które robisz swojej partnerce.

Kobieta

niezrozumiana

Biegły Uwodziciel
On przynajmniej ma partnerkę, Ty dalej sama, wylewająca jad na sexforum...
Nie wylewam jadu tylko wkurzają mnie pewne zachowania. Co to wogóle za tekst ze ktoś ma partnerkę? To jest wyznacznikiem szczęścia? O rany, jak ja wam strasznie współczuję takiego myślenia. Straszne to jest, ciemnota.

Mężczyzna

Hakuzery

Cichy Podglądacz
Nie no masz rację. Życzenie komuś hiv jest pewnie wyznacznikiem szczęścia...
Ja już ją wcześniej zauważyłem. To Humanistka Postępowa w najwyższego szczebla. ;)
- HIV za skok w bok.
- Zgwałcenie przez migranta, to akt sprawiedliwości historycznej.
- Anna Karenina, to męczennica walki o prawa kobiet.

Mężczyzna

dario_a_z

Erotoman
Trudno nie zauważyć. Komentuje wiele wątków nie mając nic do wniesienia, jedynie obrażanie innych i wyrażanie swojego niezadowolenia, co obcy jej ludzie robią z własnym życiem. Niestety frustracja jest aż nadto widoczna, brak swojego życia?

Kobieta

niezrozumiana

Biegły Uwodziciel
Trudno nie zauważyć. Komentuje wiele wątków nie mając nic do wniesienia, jedynie obrażanie innych i wyrażanie swojego niezadowolenia, co obcy jej ludzie robią z własnym życiem. Niestety frustracja jest aż nadto widoczna, brak swojego życia?
Obrażam ludzi którzy obrażają innych. Co w tym złego? Weź już się zamknij i wracaj do żony. Pewnie sam zdradzasz i uważasz to za normalne. Dla ludzi z jakąś tam moralnością jest to kurestwo. Żegnam. Masz ignora. Nie widzę co piszesz. I nie jestem frustratką.

Mężczyzna

dario_a_z

Erotoman
A jak ktoś jest złodziejem, to go okradniesz? Albo mordercą? Zamordujesz?
Ideologia zupełnie od czapy "inni obrażają INNYCH, to ja ich też obrażę". Czytasz sama siebie?

"Weź się zamknij" to możesz powiedzieć do walizki a nie innego człowieka.
Zdradzam i to nieraz już pisałem. Jak nie czytałaś moich postów to teraz Cię chyba krew zaleje - zdradzałem wielokrotnie, zarówno tak po prostu jak i za pieniądze. I wesz z kim? Z kobietami i shemale. Tak. Ludzie, co wyglądają jak kobieta ale mają kutasa. Wykroczy to zapewne poza Twoje rozumowanie świata, ale to dobrze. I nie, nie uważam tego za normalne, wiem co robię. Ale po prostu to lubię, tak jak Ty jedzenie.
Twój "ignor" obszedł mnie jak wczorajszy kurs cen cebuli w Mozambiku.

Kobieta

niezrozumiana

Biegły Uwodziciel
@dario_a_z Specjalnie odblokowałam żeby przeczytać co napisałeś. Kre..nie patentowy, ktoś mnie obraża a ja mam milczeć? Czy Ty się kurwa dobrze czujesz? NIE JESTEM KOZŁEM OFIARNYM. I moja logika jest normalna bo jeżeli ktoś mnie obraża mam a nawet mam święty obowiązek odpowiedzieć mu tym samym. Nie wytykaj mi tego tylko ludziom którzy pierwsi obrazaja. Bo to oni są winni a nie ja. Oni zaczynają więc nie mam powodu do poczucia winy jeśli oddaje im to samo. Ja tylko odpowiadam. Normalny to ty nie jesteś 😵💫.Jak ty popierasz ignorowanie takiej patologii to dużo o Tobie mówi.
Aha, zdradzasz. Super. Czyli ku..a ku.wie łba nie urwie. Dlatego się tak wkurzyłeś że życzę chorób wenerycznych takim osobom. Tak, życzę. Bo to źli ludzie i wyrządzają drugiej osobie okropną krzywdę. Ludzie bez kręgosłupa moralnego i zasad którzy krzywdzą nie zasługują na dobre życie. Jeszcze co innego jak ktoś się przyzna po krótkim czasie. I szczerze żałuję. Ciebie to nawet nie rusza. Czy Ci się to podoba czy nie. Źli ludzie nie zasługują na szacunek a Ty taki jesteś. A teraz wracaj do ignora i nie pisz nic bo nawet tego nie zobaczę. Nie masz żadnych zasad, oby twoja Pani się dowiedziala i wykopała cie na zbity pysk. Do widzenia.

Ostatnia edycja:
Kobieta

niezrozumiana

Biegły Uwodziciel
No tak, jak mnie obrażają mam milczeć i nic nie pisać. Jezu, jaki chory człowiek. Szok. Żegnam i proszę nie pisać o mnie ani w moim kierunku. I samemu przeczytać co się pisze.