• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Krytyka, agresja, hejt

Mężczyzna

Marcin 43

Instruktor seksu
W kontekście ostatniego konfliktu na forum chciałbym spojrzeć na naszą komunikację tutaj z pewnego metapoziomu.
Stwierdzam, że jedną rzeczą jest treść naszych wypowiedzi tutaj, a drugą ich forma.
To forum dyskusyjne, więc konflikty zdarzały się tu, zdarzają i będą zdarzać, ale czy można nad nimi jakoś zapanować?

Czy sami byliście uczestnikami konfliktów? Raczej jako atakujący czy jako broniący się? Jak sobie radziliście?
Co dla was jest dopuszczalne, a co nie?

Ja to widzę tak.
Myślę, że na atak na siebie można zareagować milczeniem, poczuciem humoru tj. wyśmianiem oponenta, kontratakiem, który może prowadzić do eskalacji agresji lub unikiem poprzez zmianę tematu/ zagadaniem do kogoś innego.
Jakieś inne opcje?
Pewnie większość z was rozważa te opcje. Eskalacja to tylko jedna z nich. Nie zawsze trzeba ją stosować.
Ja wiem, że czasem trudno nie podjąć dyskusji, bo wszystko dzieje się na forum i nasze reakcje są oceniane przez innych jak walki gladiatorów w Koloseum. Dostaniemy like lub nie. Nikt nie chce wypaść gorzej, bo boi się, że ucierpi wizerunek jaki się buduje.
Ale czy naprawdę trzeba walczyć? Jak i w sumie po co?

Mężczyzna

PanCiacho

Instruktor seksu
Myślę, że na atak na siebie można zareagować milczeniem, poczuciem humoru tj. wyśmianiem oponenta, kontratakiem, który może prowadzić do eskalacji agresji lub unikiem poprzez zmianę tematu/ zagadaniem do kogoś innego.
Na Forum jest o tyle łatwiej że można "uciec" w życiu realnym to się nie zdarza
Dostaniemy like lub nie. Nikt nie chce wypaść gorzej, bo boi się, że ucierpi wizerunek jaki się buduje.
Tylko po co o nie walczyć? Czy One coś dają?

Mężczyzna

Marcin 43

Instruktor seksu
Na Forum jest o tyle łatwiej że można "uciec" w życiu realnym to się nie zdarza
To znaczy? Czujesz, że w realu musisz walczyć do końca?
Tylko po co o nie walczyć? Czy One coś dają?
A nie sprawiało Ci przyjemności nigdy kiedy dostawałeś like, albo jeszcze lepiej- kiedy było ich kilka? Nie czułeś, że masz ludzi za sobą, którzy myślą podobnie?

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Dostaniemy like lub nie. Nikt nie chce wypaść gorzej, bo boi się, że ucierpi wizerunek jaki się buduje.
Ale czy naprawdę trzeba walczyć? Jak i w sumie po co?
Mam zupełnie wywalone, czy dostanę lajki, czy coś innego.
Opiniami innych się nie przejmuję.
Na polskich, małych trollików jest opcja "ignoruj".

Ja mam rację. Jakbym jej nie miał, to przecież bym nie przetrwał.

Mężczyzna

Swiezak

Erotoman
Jeb..... poprawność polityczna i opinię innych.
Ważne, żeby żyć w zgodzie z własnymi przekonaniami i zasadami i nigdy się nie sprzedawać

A opcja ignoruj jest dla mięczaków 😉
Czy miękiszonów, czy jak tam ich inaczej zwał.

Najgorszy typ ludzi, to Ci którzy kłamią i pokazują się w innym świetle tylko dlatego żeby wyjść za lubianych i akceptowanych.

Kobieta

Kataryna X

Podrywacz
Czy sami byliście uczestnikami konfliktów? Raczej jako atakujący czy jako broniący się? Jak sobie radziliście?
Co dla was jest dopuszczalne, a co nie?
Tak, zawsze musze się bronić , wcześniej wdawałam się w pyskówki co nie wychodziło mi na dobre a teraz po prostu opcja ignoruj i tyle.
Niedopuszczalne to rasizm jak i wszelkie przejawy dyskryminacji mniejszości , wycieczki osobiste , propagowanie systemów totalitarnych jak to jeden z użytkowników w ostatnim czasie który miał celtycki krzyż w avatarze.

Mężczyzna

stroiczek

Dominujący
Tak, zawsze musze się bronić , wcześniej wdawałam się w pyskówki co nie wychodziło mi na dobre a teraz po prostu opcja ignoruj i tyle.
Niedopuszczalne to rasizm jak i wszelkie przejawy dyskryminacji mniejszości , wycieczki osobiste , propagowanie systemów totalitarnych jak to jeden z użytkowników w ostatnim czasie który miał celtycki krzyż w avatarze.
Argumenty ad personam pojawią się wtedy, gdy innych argumentów jest brak.

Kobieta

małami09

Podrywacz
Nikt nie chce wypaść gorzej, bo boi się, że ucierpi wizerunek jaki się buduje.
Na wizerunku zależy ludziom, którzy nie znają swojej wartości, czasami to tkwi bardzo głęboko, więc szukają tego u innych. Czy pozytywna czy negatywna ocena innych cokolwiek zmieni? Jeśli tak, to lichy fundament pewności siebie.
A nie sprawiało Ci przyjemności nigdy kiedy dostawałeś like, albo jeszcze lepiej- kiedy było ich kilka? Nie czułeś, że masz ludzi za sobą, którzy myślą podobnie?
A co zmieniają lajki? Czy ich obecność lub brak zmieni Twoje zdanie? Ba, co jeśli dostaniesz lajki, a zmienisz zdanie? Jeśli lajki cokolwiek zmieniają, to znów, liche fundamenty

Mężczyzna

luzik27

Biegły Uwodziciel
W sumie to forum nie żyje trochę z konfliktów, zaczepek itd? Im bardziej kontrowersyjny temat tym lepiej żyje wątek. Im więcej osób ma różne opinie na dany temat tym więcej jest postów itd...

Mężczyzna

EdmundDantes

Seks Praktykant
Najwięcej lajków miałem w postach w których apelowałem, że trzeba łysych pokryć papą a czarnych asfaltem🙈