• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Komisja poborowa

Status
Zamknięty.

Snaker

Seks Praktykant
Ja mam takie pytanie. Niedługo [jeszcze nie wiem kiedy] ale czeka mnie spotkanie przed komisją poborową. Wie ktoś może co DOKŁADNIE robią na takiej komisji? :p
i jak długo to trwa...
I też czy robią badania wzroku (nie zwracając uwagi na starsze dokumenty od okulisty - po prostu badają niezależnie jeszcze raz?).
Pozdrawiam

grze

Seks Praktykant
komisje mialem 6 lat temu. Ale watpie zeby cos sie zmienilo. Waza i mierza cie, sprawdzenie wzroku tj czytanie z tablicy, sprawdzenie czy masz 2 jadra (u nas tylko pytali) spr. czy nie masz przepukliny. O reszte sie juz mnie pytali. Czas okolo 10-15 min zalezy czy im sie spieszy czy nie :wink:

Buasheii

Nowicjusz
Ja miałem całkiem niedawno... Kazali rozebrac sie do majtek mierzyli i wazyli, sprawdzali wzrok i robili "wywiad" jakie masz choroby itp. w sumie nic wiecej ;)

delta32

Cichy Podglądacz
A jak ja miałem, to okulistka wojskowa zapytała czy mama mnie kocha :lol: . Jak powiedziałem, że tak, wpisała mi -5 dioptrii. Zadowolony poszedłem abarot na komisję a te skurczybyki chcieli mnie posadzić na ... stacji radarów gdzieś na Śląsku (panie, telewizor to pan przecież w domu oglądasz). Poza tym wtedy padało sakramentalne "... proszę zdjąć spodnie, schylić się i rozchylić dłońmi pośladki ... " serio, serio :? Szczerze mówiąć do dziś nie wiem czego ten konował tam szukał :lol: :lol: :lol: . Może faktycznie jąder :shock:

stafik

Cichy Podglądacz
Potwierdzam słowa przedpiśców. :) Ja miałem komisję tej wiosny minionej i nie ma powodu do obaw.

Najpierw wywiad kilkuminutowy o dane personalne, czy mam prawo jazdy, gdzie chodziłem do szkoły, na jaką uczelnię wybieram się dalej etc. Później lekarz, a to jest rozebranie się do bielizny i przed trójką lekarzy obrócenie się w tył, w przód, skłon, pokazanie stóp. Mnie na szczęście nie dręczyli niewygodnym pytaniem, czy mam dwa jądra, acz innych, z tego co słyszałem to obdarowali takowym.
Następnie do pana majora pokoju weszedłem, on poprzeglądał chwilę mój wywiad, coś tam napisał, trochę pogadał i tyle. Później czekałem na wypis książeczki, potwierdzenie odbioru i do domu.

Tak to u mnie wyglądało. Pewnie w innych miejscach jest więcej ludzi do obsługi, bo u mnie dla ostatnich osób to ciągnęło się aż od rana do popołudnia. Ja wyszedłem po 3,5 godziny około. W każdym razie polecam jak najbardziej zabrać ze sobą książkę.

Młody18

Biegły Uwodziciel
Jeżeli masz jakiesz przewlekłe choroby lub coś w tym stylu, to najlepiej abyś miał aktualne zaświadczenia o nich. Także jak masz jeszcze trochę czasu, to przejdź się do lekarza po zaświadczenia.

Zapytaj jeszcze kolegów jakie dokumenty u was na komisji chcą. U mnie chcieli świadectwo ukończenia podstawówki, gimnazjum i liceum.

Snaker

Seks Praktykant
no tak.. ja tam bardziej do wojska nie chcę iśc. Mam -5,5 dioptrii i sądze że do tych "przepisowych" 6 bym dociągnął. Mam nadzieję tylko ze tam "dodatkowo" tymi ich okularami nie sprawdzają czy lekarz okulista "nie oszukał" i nie zawyżył dioptrii. O to tylko chodzi [wiem, wiem.. cfany jestem ;-]
Co się zaś tyczy rozbierania to widzę że niektóry zglądali "gdzie nie trzeba" a u innych tylko na słowie się skończyło ;-D hehe
jakos trzeba będzie to przeżyć.

Buasheii

Nowicjusz
zagladali za dawnych czasów teraz tego nie robią ;) u mnie nie sprawdzali jakós specjalnie, mój znajomy ma prawdziwe -5 dioptrii ale poszedł do okulisty i poprosił ładnie wypisał mu na -6 oni sprawdzili tylko na tablicy(tzn. czytaj od góry A E B :p ) i tyle ;)

Snaker

Seks Praktykant
no o to mi chodziło :D bo prawdziwe -5 mam bez problemu [chociaz wolałbym lepiej widzieć, ale na potrzeby koimisji.. sami wiecie] i to już rok temu zatwierdzone. Wiec teraz się chyba wybiorę i podpiszę na 6...

kasiabf

Cichy Podglądacz
mojemu lubemu kazali rok temu rozchylac posladki (podobno sprawdzaja tak owsiki i to czy nie jest gejem?!) i podciagac penisa do gory i kaszlnac (sprawdzanie przepukliny?)

Młody18

Biegły Uwodziciel
Ja rok temu też byłem i jakoś się od mojego tyłka daleko trzymali :p Kazali mi się tylko położyć i pouciskali mi brzuch (chyba badanie na przepuklinę) i lekarz zajrzał mi jeszcze w gatki czy wszystko ok :roll:

kasiabf

Cichy Podglądacz
to tez nie do konca dobrze....ja rozumiem ze TRZEBA sprawdzic czy wszystko jest w normie....ale raz w zyciu wystarczy....bo jak ktos ma jedno jajko to ma je jedno w wieku 14lat i 18 tez :)

Snaker

Seks Praktykant
ale czy jednak te badania nie mogły by być unormowane... :D a nie jedni mają sprawdzane gatki.. inni nie. :D zależy od kaprysu sprawdzających?
A teraz z woja zwalnia chyba tylko brak obu jąder...
A co po zaglądaniu w tyłek oni są w stanie określić predyspozycje sexualne? :O

paputek

Cichy Podglądacz
heh, a jak nie sciagaja gaci i spytaja cie czy nie ma jadra jednego to mozesz powiedziec co chcesz, ze nie masz i co, zwolnia cie ? wtedy dopiero sciagna majty a jak sie okaze ze klamiesz to wysla cie na sapera. xd

Status
Zamknięty.
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry