• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Introwertycy a związek?

Jesteś?

• Total voters
    3
Mężczyzna

Techniczny95

Podrywacz
Naszła mnie myśl, jak to jest, jeśli ktoś jest czystej krwi introwertykiem, jak tacy ludzie się poznają czy wchodzą w związki? Sam jestem takowym przypadkiem, stąd taki temat. Wiadomo, jeśli ktoś jest ekstrawertykiem, otacza się ludźmi, na znacznie większą szansę, że trafi na osobę, która wywoła "TO COŚ". Jednak jeśli introwertyk poszukuje...albo raczej w jego typie jest introwertyczka/introwertyk. To jest niemiały problem, skoro introwertyk stroni od ludzi, źle się czuje w tłumie, to jak tacy ludzie się dobierają?

A może ktoś ma doświadczenia, którymi mógłby się podzielić?

Kobieta

missprostitute

Podrywacz
Naszła mnie myśl, jak to jest, jeśli ktoś jest czystej krwi introwertykiem, jak tacy ludzie się poznają czy wchodzą w związki? Sam jestem takowym przypadkiem, stąd taki temat. Wiadomo, jeśli ktoś jest ekstrawertykiem, otacza się ludźmi, na znacznie większą szansę, że trafi na osobę, która wywoła "TO COŚ". Jednak jeśli introwertyk poszukuje...albo raczej w jego typie jest introwertyczka/introwertyk. To jest niemiały problem, skoro introwertyk stroni od ludzi, źle się czuje w tłumie, to jak tacy ludzie się dobierają?

A może ktoś ma doświadczenia, którymi mógłby się podzielić?
Ale fajny temat! Imo tacy ludzie poznają się najczęściej przez internet. Ja jestem jednocześnie intro i ekstrawertyczką (pozdrawiam braci i siostry z adhd) i większość moich związków była z introwertykami. Ma to swój urok, zwłaszcza wspólne piwniczenie na początku relacji, taki człowiek zwykle szybko daje duże poczucie bezpieczeństwa, ale ewidentne pewne sprawy bywają problematyczne, gdy jest się jedyną stroną „sprawczą” w kontaktach społecznych w związku.

Mężczyzna

Ja_75

Seks Praktykant
Chyba jestem przykładem tego, o czym piszesz. Zdecydowanie bliżej mi do introwertyka, chociaż nie jestem pewien, czy można człowieka tak łatwo przypisać do jednej szufladki. Nie mam potrzeby otaczania się ludźmi, nie przepadam za tłumem i zdecydowanie łatwiej rozmawia mi się z jedną osobą niż z dziesięcioma naraz. Paradoksalnie poznanie kogoś nigdy nie było dla mnie największym problemem. Większym problemem jest chyba to, co dzieje się później. Potrafię się zaangażować w rozmowę, jeśli człowiek mnie zainteresuje, ale potrzebuję poczuć, że rozmawiam z kimś, a nie tylko wymieniam uprzejmości. Może dlatego internet jest dla takich ludzi całkiem dobrym miejscem. Można najpierw poznać sposób myślenia drugiej osoby, zanim trzeba będzie przebić się przez cały ten społeczny hałas. Z drugiej strony dobrze zauważyłaś tę „stronę sprawczą”. Sam się zastanawiam, ile relacji introwertyk może stracić tylko dlatego, że obie strony czekają, aż ta druga zrobi pierwszy krok.