Chciałabym znac wasze zdanie na temat forum i moj bo wiecie spotkalam sie z paroma zdaniami np. ze powinnam poddac sie do dymisji (oczywiscie tego nie zrobie GOD nie miałby z kim wina pod samem pic) ale chodzi o to że pewne osoby maja zastrzezenia co do forum i mojego moderowania:
czy ja robie z forum taki oboz?
czy taki "rygor"z tymi banami jest nam potrzebny?? To troszke bezsensu bo po to jest dział off topic zeby pisac luzne tematy A co do wiekszej ilosci moderatorow nie wiem po co by byli w sumie ja nie mam az tak duzo "srzatania" bo od tego jestem a nie od wprowadzania jakiejs dyscypliny nie trzeba tego tu robic jestesmy w wiekszosci "dorosłymi" ludzmi i wiemy co piszemy kazdy ma swoje zdanie i ma prawo je napisac...
jak dla mnie wprowadzanie takich dziwnych zasad jest nam zbedne no ale zobaczymy co wy powiecie na ten temat jeszcze nie gadałam z GODem o tym chciałam poznac wasze zdani rowniez
Tak wiec czy to wszystko jest nam potrzebne prosze pisac swoje uwagi na ten temat w ogole co uwazacie moze chcecie cos zmienic moze system koszałka by sie wam spodobał?
I jeszcze małe sprostowanie
No i wyraszam sobie tego typow tekstow
Coz zauwazyłam ze GOD juz wyraził swoje zdanie co do panowania zasad koszałka ale zobaczymy co wy na to powiecie :
Pozdrawiam i chciałabym napisac ze ten post nie jest w jakis zadenobrazliwi dla kogokolwiek chce po prostu poznac wasze zdanie...
biorac pod uwage emotki wezme to jako zart :>Jak tak dalej pójdzie to trzeba się bedzie podac do dymisji :lol:
Dyscyplina dyscypliną, ale nie można też doprowadzić do przesady w drugą stronę, czyli do obozu koncentracyjnego.
czy ja robie z forum taki oboz?
Forum powinno mieć zespół moderujący i pewien system, o który by się opierało przy jego zarządzaniu. Dla przykładu: powołanych jest kilku moderatorów oraz administrator. Moderatorzy wraz z administratorem wymieniają się poglądami na specjalnie założonym, niewidocznym dla zwykłych użytkowników dziale forum, w którym zgłaszają uwagi na temat użytkowników a administrator "doczepia" do danego użytkownika rangę załóżmy "Ostrzeżenie: 1" jeżeli za dużo offtopickuje, po uzyskaniu 3 ostrzeżeń banik na tydzień, potem znów 3 ostrzeżenia i jeżeli dalej offtopuje to banik na dwa tygodnie a potem no mercy ban na wieki wieków amen lub do odwołania.
czy taki "rygor"z tymi banami jest nam potrzebny?? To troszke bezsensu bo po to jest dział off topic zeby pisac luzne tematy A co do wiekszej ilosci moderatorow nie wiem po co by byli w sumie ja nie mam az tak duzo "srzatania" bo od tego jestem a nie od wprowadzania jakiejs dyscypliny nie trzeba tego tu robic jestesmy w wiekszosci "dorosłymi" ludzmi i wiemy co piszemy kazdy ma swoje zdanie i ma prawo je napisac...
Dodatkowo można utworzyć kategorię forum, w której nie można pisać, ale można zobaczyć wyrzucone offtopicki (poszczególne posty zostaną przenoszone do "Kosza" i tam można się im przyjrzeć przez 24 godziny [włączona opcja automatycznego kasowania danej kategorii co 24 godziny]) itp.
jak dla mnie wprowadzanie takich dziwnych zasad jest nam zbedne no ale zobaczymy co wy powiecie na ten temat jeszcze nie gadałam z GODem o tym chciałam poznac wasze zdani rowniez
nie chce mi sie znowu isc wieszac chce poznac wasze zdanie czy tak jest jezeli tak to trudno yje sie dalej ja wiem ze kasiulla mnie juz nie kocha ale ktos wiecej hehe?Ej... zauważyliście to samo co ja? chyba coraz więcej osób zaczyna dyskutować z pania moderator... ba! posunę się dalej... chyba od paru osób czuć nutkę antypatii dla naszej forumowej pani... ale tylko nutkę
moze chcecie koszałka na moderatora, jezeli ja mam jakies zdanie to jestem na NIE nie chciałabym tu obozu koncetracyjnego :lol:Koszałek Opałek napisał:W sumie gdybym ja tutaj się zabrał do moderowania to by na początku było czuć żelazną rękę i laboratoryjny porządek ale potem ludzie by się przyzwyczaili i sami zaczęliby po sobie sprzątać, ba, w sumie nie musieliby sprzątać bo dobrze by wiedzieli czego nie robić (tak jak na forum, które moderuję z paroma innymi osobami bardzo rzetelnie).
Tak wiec czy to wszystko jest nam potrzebne prosze pisac swoje uwagi na ten temat w ogole co uwazacie moze chcecie cos zmienic moze system koszałka by sie wam spodobał?
I jeszcze małe sprostowanie
Nie poczułam władzy bo gdyby tak bylo Twoich postow by dawno juz nie byłoGonia przypadkiem nie poczułaś "władzy" po uzyskaniu tego moderatora? Bo mnie się wydaje, że tak
No i wyraszam sobie tego typow tekstow
jezeli ktos ma mnie zamiar obrazac to poprosze na PW takie teksty ewentualnie jesli ktos uwaza ze sie czpeiam to nech sie mnie poczepia a nie wyzywa....Jak jakaś małpa
Coz zauwazyłam ze GOD juz wyraził swoje zdanie co do panowania zasad koszałka ale zobaczymy co wy na to powiecie :
Pozdrawiam i chciałabym napisac ze ten post nie jest w jakis zadenobrazliwi dla kogokolwiek chce po prostu poznac wasze zdanie...