• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Durex extra safe

Status
Zamknięty.

sii

Biegły Uwodziciel
mam proste pytanie i oczekuje prostej odpowiedzi - mam nadizeje :D chodzi o to ze nie wiem co jest z tymi durexami extra safe maja one srodek plemnikobojczy czy nie ? zalezy mi zeby prezertwatywa ktorej uzywam takowy posiadala jednak jedni psiza tak drudzy inaczej a stona durexa nie bardzo jest w stanie mi odpowiedziec na to pytanie. wiec jak to jest ? jedne zrodla podaja ze ma drugie ze nie :O ? a jezeli nie to prosze jeszcze o podanie nazyw jakiejs gumki ktora takowy srodek posiada i jest wedlug was najlepsza ; )

Koszałek Opałek

Biegły Uwodziciel
Cena: 6,99

- gładkie
- przezroczyste w kolorze koralowym
- kształt anatomiczny
- easy-on - łatwiejsze do nałożenia
- z dodatkową ilością środka nawilżającego
- elektronicznie testowane
- długość 205mm
- grubość 0,065mm
- szerokość 56mm
- paczka: 3szt.

http://www.gumki.pl

(nie ma nic napisanego o środku plemnikobójczym więc takowego nie ma)

kasiulla

Biegły Uwodziciel
A ja wiem, że durexy extra safe wcale nie mają środka plemnikobójczego.

Durex wycofał produkcję prezerwatyw ze środkiem plemnikobójczym. Extra Safe, które dotąd go miały, teraz są tylko grubsze z dodatkową ilością środka nawilżającego. Zastanawiające jest to, czemu nazwa została, a wyposażenie nie. Swoją drogą wprowadza to w błąd. Przyzwyczajenie do kupowania Extra Safe bez patrzenia na pudełko wprowadza w błąd klienta.
Właśnie mam przed nosem pudełko, które przytargał dziś mój facet, a ja jakąś intuicja na nie spojrzałam i zawzięcie przeczytałam informację na nim zawartą. Brak środka. Durex trochę mąci.

W ramach uświadomienia.
(cytuję koleżankę z innego forum)
Nie mają środka plemnikobójczego. Są EXTRA SAFE, bo są grubsze i lepiej nawilżone, co sprawia, że istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że prezes może 'pęc' :) Środek plemnikobójczy szczerze mowiąc 'gówno by dawał' :) bo i tak penisa nie ma kontaktu z pochwą... Tym zabezpieczeniem jest guma, a nie środek plemnikobójczy.

Edeq

Podrywacz
Re: durex extra safe

sii napisał:
prosze jeszcze o podanie nazyw jakiejs gumki ktora takowy srodek posiada i jest wedlug was najlepsza ; )
Ja używam/używałem UNIMIL NEW CARES SAFENESS (żółte opakowanie). Są one ze środkiem plemnikobójczym.

grze

Seks Praktykant
No fakt przyznaje sie bez bica do bledu.Ost raz kupowalem je w lutym i wtedy mialy srodek plemnikobojczy, pozniej juz naszla era tabletek i juz zaprzestalem ich kupowania.

kasiulla

Biegły Uwodziciel
Może kupujesz na stacji benzynowej..? Tam zawsze są drożesz- tyle że u mnie na stacji są po 10 zeta a nie 9 :?

A w aptece dureksy-eksrasejfy są po 7 zeta. Chyba dokładniej 7,29 zł czy coś w tym stylu..

sii

Biegły Uwodziciel
kasiulla hmm masz duzo racji ale czasem jest tak ze jak np masz przerwany kondomek to juz plyn sam moze powodowac zapoldonienie a jak jest plemikobojczy cosik na tym to je zgnoi tam ; ) ale to wiesz tylko w wypadkach kiedy ktos konczy poza dziefcynka ; ) niektorzy tak lubieja

ps. szczerze mowiac masz jeszcze trovhe racji bo jakbym konczyl poza ;) a potem bym wylookal ze mi gumka pekla to czy by miala czy nie srodek to bytrzeba bylo zaaplikowac delfen :F

aha czy ktos wie jak to jest ze plemiki sa mniejsze od scianek gumki i moga sie czasem przedostac nawet w nie uszkodzonej prezerwatywie - ja takie cos slyszalem i sie zastanawiam jak to jest..ale przewaznie to chronia przed aids wiec jest on znacznie mniejszy niz plemnik

esther

Seks Praktykant
plemnik jak i komorki wirusa hiv (hiv to nie aids, mylisz podstawowe pojecia) sa bialkami i sa wieksze niz czasteczki wody
czasteczki wody sa wieksze niz bruzdy w kondomach
nalej wody do prezerwatywy i zobacz czy przecieka

ot, cala filozofia...

kasiulla

Biegły Uwodziciel
sii a ty myślisz, że jak sperma wycieknie do twojej dziewczynki w przerwanej prezerwatywie to pan terminator płyn plemnikobójczy zgnoi wszystkie plemniki?

może uda mu się z pięcioma, ale pamiętaj, ile mu jeszcze pozostaje do walki, w czasie gdy inny już zapładnia jajeczko... :oops:

Traumatic

Cichy Podglądacz
Gumki bezpieczne, wytrzymale, easy - on ;) w sumie oceniam na 4+. Z racji bezpieczenstwa scianki sa nieco grubsze, wiec zastanawiam sie nad zmiana na Ultra Thin

Koszałek Opałek

Biegły Uwodziciel
Dżizys, guma jak guma - nie ma się czym zachwycać a powoli ten temat zaczyna przypominać, jakby zebrali się koneserzy wina lub restauracyjnych dań i wymieniali się swoimi doświadczeniami :} .

Status
Zamknięty.
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry