• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Dobór prezerwatyw

Mężczyzna

remsey12

Cichy Podglądacz
Cześć, mam zagwozdkę dotyczącą rozmiaru prezerwatyw.

Na swój pierwszy raz przyniosłem klasyczne Durex Regular Fit i był problem, bo nieco uciskały mi członka i nie byłem w stanie naciągnąć ich tak, jak powinno być. Wydawało mi się, że są za małe w szerokości, dlatego na następny razem kupiłem Skyn Large i był to strzał w 10. Dopasowane były idealnie do mojego penisa. I tak to używamy ich już któryś miesiąc.
Chodząc ostatnio po drogerii pomyślałem o kupnie innych, z wypustkami czy jakichkolwiek innych, żeby po prostu wypróbować i zacząłem się w tym momencie zastanawiać co z rozmiarem. Zerknąłem i okazało się, że Skyn Large ma szerokość 56mm. Spojrzałem na półkę, a tam każde prezerwatywy z szerokością 53mm. Z ciekawości sprawdziłem również wcześniej wspomniane Durex Regular Fit - szerokość 56mm.
Zgłupiałem, bo czemu szerokość jednych i drugich prezerwatyw jest taka sama, a te pierwsze były na mnie ewidentnie za małe?

W co teraz wierzyć? W cyferki, czy w efekty moich własnych doświadczeń? Obwód penisa zmierzyłem i mam większy niż 53mm.

Co teraz zrobić? Chciałbym poeksperymentować z dziewczyną w temacie prezerwatyw, ale sugerując się rozmiarami deklarowanymi przez producentów jestem zmuszony do korzystania z tych najzwyklejszych. Nie widziałem niestandardowych prezerwatyw w większym rozmiarze.