• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Czy warto inwestować w luksusowe gadżety erotyczne? 🤔

agusia

Nowicjusz
Cześć! 😊

Zastanawiam się nad zakupem droższego gadżetu erotycznego, ale nie jestem pewna, czy luksusowe marki rzeczywiście są warte swojej ceny. Na rynku można znaleźć mnóstwo opcji – od podstawowych modeli za kilkadziesiąt złotych, aż po urządzenia premium, które potrafią kosztować kilkaset złotych (np. LELO, Womanizer, Lovense).

I tu moje pytania:

• Czy rzeczywiście widać różnicę w jakości między tańszymi a droższymi produktami?
  • Jakie funkcje lub cechy (np. materiał, technologia, design) są największą przewagą luksusowych gadżetów?
  • Macie jakieś doświadczenia z droższymi modelami? Czy rzeczywiście są trwalsze i bardziej efektywne?
Nie ukrywam, że kusi mnie design i dodatki, które oferują te droższe opcje, ale czy warto dopłacać, jeśli można kupić coś tańszego, co spełnia swoją funkcję? 🙃

Dajcie znać, co myślicie – każda opinia się liczy! Może podzielicie się swoimi ulubionymi markami lub modelami, które zrobiły na Was największe wrażenie? Dzięki! 💕

Kobieta

kimka

Cichy Podglądacz
Zdecydowanie polecam gadżety z wyższej półki są warte swojej ceny.Mam sporo gadżetów ze sklepu N69 i jestem bardzo zadowolona :) Mój nr 1 to LELO sona Cruise to małe cudo daje mega intensywne orgazmy i jest wart każdej złotówki :)

Kobieta

Sparowani

Cichy Podglądacz
[Ona] Osobiście miałam porównanie pomiędzy takim podstawowym zestawem gadżetów np. z alledrogo za kilkadziesiąt zł, gdzie było dość proste nieduże dildo z wibracjami, zestaw do krępowania, biczyk, piórko, zatyczka, zaciski.... vs kilka innych gadżetów, które sama kupiłam/dostałam w prezencie.

Zestaw z alle wytrzymał krótko oczywiście zależnie od częstotliwości użytkowania, może jedyna lina zdała egzamin i korek analny metalowy nie ucierpiał. Dildo okazało się plastikowym powlekanym pseudo chromem i zaczęło gubić farbę bardzo szybko. Nieestetyczne, zniechęcające. Jakieś kajdanki, czy paski do krępowania okazały się klejone, klej puszczał. Osobiście nie mam alergii itp., ale sądzę, że dla osób, które je mają, takie detale mogą mieć istotne znaczenie.
Kulki gejszy lelo, kupione dawno, w oprawie z silikonu medycznego - bardzo ok. Ogólnie od czasu ich zakupu staram się kupować tego typu gadżety właśnie z silikonu medycznego. Są trwałe, łatwe w utrzymaniu czystości, kilka marek, za które nie płaciłam jak z najwyższej półki, ale powiedzmy od 200 zł wzwyż spokojnie zdaje egzamin nawet przy użytkowaniu częstym. Problemem mogą być np. ukryte pod silikonem włączniki itp. które z czasem się wyrabiają i w trakcie zabawy sprawiają psikusy. Tak mi się trafiło z gadżetem dorcel. Ostatnio testuję satisfyer love birds , na który w teorii jest 15 lat gwarancji i również nie jest bez wad. Na pewno warto też zwrócić uwagę na kształty, mają znaczenie :)