Jako że mamy profil na zbiorniku i nie zliczę z iloma parami rozmawialiśmy lub przeglądaliśmy ich profile to powiem - tak, są ale raczej bardzo niewiele.
Z drugiej strony, ludzie zamieszczają w profilach takie zdjęcia, jakby się zupełnie tym nie przejmowali, że ktoś ich może rozpoznać. My mamy ledwie kilka zdjęć i to tak wykadrowanych, że nie da się nas w żaden sposób zidentyfikować.
A inni? Pominę już profile zamieszczające zdjęcia z twarzą. Ale niemal wszystkie profile mają zdjęcia ocenzurowane w taki sposób, że jakbym tego kogoś znał osobiście, np. z pracy / rodziny / swojej okolicy, to bym bez problemu tego kogoś rozpoznał. Zamazana tylko twarz lub jej fragment, ale widać fryzurę, figurę, tatuaże, znamiona, bardzo często wnętrze mieszkania.
Zdarzyło mi się zidentyfikować konkretne mieszkanie jednej pary, bo w jednym filmiku (na marginesie o tematyce cuckold) przez chwilę było widać widok z okna, który wydał mi się dziwnie znajomy. Okazało się, że to kilka bloków obok mnie, a dalej analizując kadr ustaliłem piętro i pion.
Zatem, czy są ludzie którzy bez ogródek o tym mówią? Raczej baaardzo niewiele, bo żyjemy w społeczeństwie w którym w ogóle o życiu seksualnym wśród znajomych czy rodziny mówi się niewiele, nawet w o wiele mnie kontrowersyjnych obszarach jak seks grupowy. Jakbym miał szczerze powiedzieć, co wiem o seksie swoich poszczególnych znajomych, to prawdę mówiąc jedynie tyle że go uprawiają. Jakbym miał określić którzy z nich tylko seks klasyczny, którzy coś więcej, którzy w jakiś sposób eksperymentują, np. seks w miejscu publicznym....to szczerze mówiąc nie wiem

.
Wydaje mi się zatem, że w naszym społeczeństwie seks jest tematem tabu. Ale z tego co słyszałem i to z bardzo bezpośrednich źródeł, np. w Czechach jest zupełnie inaczej. Słyszałem od znajomego, który przez pewien czas pracował w czeskim oddziale swojej firmy i szybko dowiedział się o jednej z pracujących tam dziewczyn, że ona pracuje na seks kamerkach i można jej seks filmiki znaleźć w necie. I rzeczywiście tak było, dziewczyna normalnie pod swoim imieniem i nazwiskiem była na różnych portalach i zupełnie się z tym nie kryła i nikt nie robił tam z tego jakiś sensacji, ani ona nie czuła skrępowania, że