• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Aegoseksualizm

Kobieta

Karotka

Podrywacz
Czy jest tutaj ktoś o takiej orientacji? Jest to spektrum aseksualizmu. Charakteryzuje się tym że:

Osoby aegoseksualne:​

• Mogą odczuwać pociąg seksualny lub mieć fantazje seksualne,
  • Ale nie chcą lub nie potrafią wyobrazić sobie siebie jako uczestnika tego aktu,
  • Mogą czuć ekscytację seksualną np. przy oglądaniu erotyki, ale z dystansem emocjonalnym lub tożsamościowym,
  • Seksualność może być oderwana od ich "ja" – działa jak obserwator, a nie uczestnik.

Mężczyzna

czuly_kochanek

Podrywacz
W moim odczuciu to kolejna naklejka pozwalająca się zaszufladkować ludziom, którzy nie chcą być odbierani jako obawiający się seksu. Wujek Google od razu poprawia wyszukiwaną frazę na "aseksualność", natomiast gdy się go zmusi to znajduje pojedyncze artykuły na Reddit. Dodatkowo nawet w rzekomo postępowej LGBTQIA+ Polska Wiki nie znalazłem takiej orientacji.

Nie mogąc znaleźć lepszych źródeł, korzystając z LLM, dowiedziałem się, że... "Nie jest uwzględniany w podręcznikach medyczno-psychologicznych, ale zyskuje na znaczeniu w społecznościach internetowych." A więc IMO za 10 lat będziemy mieli 200 "płci" i 10.000.000.000 orientacji, tak aby każdy mógł być wyjątkowy, oryginalny i nie czuć się niezaszufladkowanym.

Mężczyzna

maxis

Biegły Uwodziciel
Czy jest tutaj ktoś o takiej orientacji? Jest to spektrum aseksualizmu. Charakteryzuje się tym że:

Osoby aegoseksualne:​

• Mogą odczuwać pociąg seksualny lub mieć fantazje seksualne,
  • Ale nie chcą lub nie potrafią wyobrazić sobie siebie jako uczestnika tego aktu,
  • Mogą czuć ekscytację seksualną np. przy oglądaniu erotyki, ale z dystansem emocjonalnym lub tożsamościowym,
  • Seksualność może być oderwana od ich "ja" – działa jak obserwator, a nie uczestnik.
A to Ty taka jesteś? Po Twoich licznych i różnych postach na forum, by się zgadzało. Absolutnie nic do tego nie mam i nawet nie wiedziałem, że takie osoby są, człowiek się uczy całe życie.

Mężczyzna

maxis

Biegły Uwodziciel
Pewnie stała domena pisarzy erotycznych 😄
Aż by się chcę zacytować czy przytoczyć wypowiedź jednego z komików, co do przykładu pisarzy erotycznych. Program typu casting na pokaz mody: kobiety w strojach kąpielowych na wybiegu, a w jury to sami faceci homoseksualiści i nagle jeden z nich "Ty, ale masz bimbały" a ona "To chodź sprawdź" no i idzie taki a przecież się nie zna.

Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry