• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

7dni przerwy

Status
Zamknięty.

Xawia

Cichy Podglądacz
Czy koniecznie jest robienie 7dniowych przerw w przyjmowaniu pigułek antykoncepcyjnych?

Szarka

Erotoman
dla zdrowia jest ta 7 dniowa przerwa konieczna, jeżeli masz planowany wyjazd np wczasy i niechcesz mieć okresu, przestawić Ci dawkowanie może to WYŁĄCZNIE lekarz

Młody18

Biegły Uwodziciel
Pewien lekarz mówił mi, że nie ma problemu czasem brać dwa-trzy opakowania pod rząd, jeżeli nie chce się mieć na wyjeździe okresu. Jednak nie należy tego robić często w roku, góra raz może dwa.

Xawia

Cichy Podglądacz
:/ no nic w kazdym razie dziekuje za odpowiedź, porozmawiam jeszcze z lekarzem ale nastepna wizyte mam dopiero za miesiac i stad pytam.

gonia

Erotoman
mozna ot robic raz na pół roku nie jest to dobre dla zdrowia jak nam wiadomo okres jest potrzebny wszystko sie oczyszcza a wstrzymywanie okresu to nie jest najlepszy pomysł

Xawia

Cichy Podglądacz
sorry ze jeszcze zapytam, probowalam to wyszukać ale niestety nie trafilam na wiarygodny ślad w sieci-jesli ktos wie jakie sa mozliwe reperkusje na zdrowiu w przypadku utrzymywanej takiej ciaglosci przyjmowania pigulek?

Szarka

Erotoman
całkowite zaburzenia hormonalne, mogą spowodować przyszłościowo bezpłodnośc, dysfunkcje jajników czego przyczyną może być we wczesnym wieku osteoporoza i inne zaburzenia hormonalne

młoda

Podrywacz
W ulotce jest napisane, że można przyjąć dwa, góra trzy opakowania pod rząd.
Ja już kilka razy brałam pod rząd dwa opakowania, zdarzyło się nawet, że trzy i jedynym skutkiem ubocznym było plamienie, ale bardzo małe i nie za każdym razem przy bralu przerwy. No i okres później był obfitszy i trwał dłużej. Żadnego złego samopoczucia nie było. Jednak lekarze odradzają robienia takiego czegoś :/

Status
Zamknięty.
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry