• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Zmiana charakteru relacji

Mężczyzna

NoOriginalName

Cichy Podglądacz
Jeśli był podobny temat to cóż, w parę godzin nie nadrobię całego forum.

Czy według Was jest możliwa zmiana charakteru relacji? W kontekście dwóch opcji: zmiana z fwb/ff na zdrowy (z naciskiem na zdrowy) związek i w drugą stronę - związek na ff/fwb bez uczuć.

Mam swoje doświadczenia z obecną partnerką, mam swoje zdanie, ale coś czuję że może się rozkręcić niezła dyskusja. Go on, wyciągam popcorn.

Kobieta

D'Arc

Erotoman
Te wszystkie ff/fwb to tylko wynik czystej kalkulacji. Komuś opłaca się taka relacja więc nie ma potrzeby jej wciągać na wyższy poziom. Więc gdyby warunki brzegowe się zmieniły (ktoś wygrał w lotto, schudł 20 kg, został wdowcem, z drugiej strony może sam stracił na atrakcyjności, np. zachorował na łysienie plackowate lub doznał amputacji kończyny z powodu zaawansowanej cukrzycy itp.) to zawsze jest szansa na zmianę.

Kobieta

Soulmate86

Podrywacz
W moim przypadku przejście ze związku na FwB nie miałaby racji bytu.
Prędzej w drugą stronę.

Czy ogólnie jest to możliwe? W obu przypadkach tak, ale czy się uda? To zależy od tak wielu czynników, że...

Mężczyzna

czuly_kochanek

Biegły Uwodziciel
W pewnym sensie przerobiłem obie opcje.
1. Poznałem dziewczynę, oboje byliśmy wyposzczeni, spotykaliśmy się jako FF, poźniej pół roku przerwy, spotkaliśmy się na kawę i od tamtego czasu byliśmy parą przez 2 lata.
2. W drugą stronę... byliśmy parą przez 1.5 roku (miałem wtedy około 21 lat), później na 8-10 lat urwał się kontakt, przypadkiem spotkaliśmy się na mieście i relacja zamieniła się w FwB na około pół roku.

Przy czym mam wątpliwość czy takie bezpośrednie przejścia pomiędzy etapami relacji są możliwe.

Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry