• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Sterylizacja

Jesteś za, czy przeciw sterylizacji?

• za

Votes: 0 0,0%
  • nie mam zdania

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    12
Status
Zamknięty.

Szarka

Erotoman
w niektórych przypadkach jestem jak najbardziej za ... przykład rodziny z podwórka, brak ciepłej wody, brak łazienki i toalety, jednen pokój + kuchnia, 8 dzieci kolejne w drodze ... szpital , w którym kobieta rodzi rok w rok wiedzą jaka sytuacja w domu ( nadużywanie alkoholu ) .... uważam, że dla mniejszego zła należy wtedy wykonać sterylizację ....

kasiulla

Biegły Uwodziciel
a w przypadkach nie-ekstremalnych? Jako metoda antykoncepcyjna dla ludzi? Taka pośród tabletek, prezerwatyw...?

Ja jestem stanowczo na nie. Chyba że w takich extremalnych sytuacjach.
Nie rozumiem młodych chłopaków (np. po 25 lat), którzy chcieliby sie poddać sterylizacji! Dla mnie to niedopuszczalne- czy on już wtedy wie, czego zapragnie jak będzie miał lat 38? A zapragnie być ojcem... I nie będzie zdolny do poczucia ojcostwa drogą naturalną...

Znam właśnie podobny przypadek...

Yossarian

Biegły Uwodziciel
No wlasnie tak to jest, że mało który nastolatek myśli poważnie o dzieciakach, ma inne rzeczy (czyt. przyjemności :) ) w głowie. A potem jak dorośnie, naprawdę dojrzeje do pewnych spraw to może być klops.
Jak to mówią w Idolu: "jestem na NIE" :p

sii

Biegły Uwodziciel
ale sterylizacje mozna odwrocic jezeli jest podwiazaanie kanalika plemnikowodu to moze go potem ponowne udroznic ...ale ja watpie zeby sie tak naprawde chcial ktos sterylizowac :|

kasiulla

Biegły Uwodziciel
można odwrócić ale to sie udaje w ok. 20% przypadków i kosztuje setki tysiecy funtów... (pisałam już)

SETH

Podrywacz
A ja nie mam zdania. W sumie to tak troszkę nawet skłaniam się na tak, ale tylko wtedy, kiedy facet już ma gromadkę dzieci za sobą (i to nawet wychowanych) i wie, że już żadnego nowego bobasa nie będzie chciał.

Poza tym taka sterylizacja może być niebezpieczna. Nie w konteście zdrowotnym, ale psychicznym. Bowiem facet pomyśli sobie, że jak już nie może zapładniać, to co to za problem spróbować z sąsiadką z góry, a potem z dołu, bo w sumie niczym to nie grozi...

ted

Biegły Uwodziciel
No coz sterylizacji nei mozna uznac za metode antykoncepcji zaminnej z prezerwatywami czy tabletkami. Sterylizacje stosuje sie najczesciej w przypadkach gdy np dochodzi do sytuacji gdy dzieci danej pary rodza sie z wadami genetycznymi, badz wlasnie gdy rodziny juz nie stac na kolejne dziecko.

kasiulla

Biegły Uwodziciel
w niektórych krajach- gdzie sterylizacja jest legalna- stosuje się ją jako najzwyklejszą metodą antykoncepcji. I, o dziwo, nie jest to metoda niezawodna! Czasami nawet zdarzają się ciąże pomimo sterylizacji.

A ja nie mam zdania. W sumie to tak troszkę nawet skłaniam się na tak, ale tylko wtedy, kiedy facet już ma gromadkę dzieci za sobą (i to nawet wychowanych) i wie, że już żadnego nowego bobasa nie będzie chciał.
A skąd taki facet może wiedzieć, że już nie będzie chciał?
Mój znajomy (Anglik), po odchowaniu bodajże czwórki dzieci, zapragnął sterylizacji. Po jakimś czasie, jednak, rozwiódł się z żoną. Teraz ma narzeczoną, Polkę- młodziutką, która pragnie mieć dzieci- jak to młoda kobieta. On także chciałby.. I co teraz? I gdzie niby można powiedzieć, że dorosły facet po odchowaniu dzieci może nie chcieć już na 100% bobaska:>?

sii

Biegły Uwodziciel
zawsze jest jeszcze mozliwosc adpocji :> zreszta to juz jest ich problem robia co chca bo tak powinno byc......a ze potem placza bo chcieliby inaczej ...no to cush zrobic ; /

Szarka

Erotoman
jako metoda antykoncepcji mówię nie, jako rozwiązanie problemów - przykład podałam wyżej, jak najbardziej tak.

Koszałek Opałek

Biegły Uwodziciel
Jestem za sterylizacją, a raczej powinno być, że nie mam nic przeciwko, bo za to jest trochę zbyt mocne słowo, co zresztą powoduje tendencyjność ankiety. Człowiek powinien mieć w pewnych rzeczach wolny wybór i cokolwiek postanowi powinno być uszanowane przez resztę społeczeństwa. A co zrobi ze sobą nie powinno być tymbardziej kwestionowane przez kogokolwiek.

ted

Biegły Uwodziciel
Sterylizacja jest potrzebna i jestem za jednak przed podjeciem takiej decyzji nalezy sie zastanowic i to bardzo bo kazda decyzja niesie dwoje konsekwencje.

rose

Biegły Uwodziciel
sii daruj sobie :? ja zgadzam sie z Sethem.. a co do sterylizacji.. człowiek powinien mieć wolny, świadomy wybór.. i jesli ktos chce sobie taKi zabieg zafundować- innym ludziom nic do tego.. a jesli kiedys będzie tego żałował?? cóż..trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów..

kasiulla

Biegły Uwodziciel
Inżynier- zgadzam się!! Ale ja bym napisała- przed 50 ;)
Bo w sumie niektórzy mówią, że prawdziwe życie faceta zaczyna sie po 40tce ;P

Yossarian

Biegły Uwodziciel
Ja bym chciał pracować bardzo w Ministerstwie Sprawiedliwości w przyszłości, trzeba coś zrobić z naszym prawem stanowczo, jak się patrzy na większość procesów i wyroki jakie otrzymują ci wszyscy zobczeńcy to krew człowieka zalewa :x

Status
Zamknięty.