• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Seksizm na niekorzyść mężczyzn w środowisku erotycznym

Mężczyzna

Mr. HideandSeek

Nowicjusz
Od kilku lat jestem bywalcem na niektórych portalach erotycznych. Dryfuję tam jako lurker, obserwując różne profile, wpisy i fora. Zauważyłem pewne dość niepokojące podejście w stosunku do samotnych mężczyzn, głównie od kont par. No i... Przypomniałem sobie o pewnej parze od "szynek w siatce" (Kto ma konto na zbiorniku, ten będzie wiedzieć). Szerzyła ona nienawiść i niechęć do singli, nazywając ich wszystkich onanistami i chwaląc się również banowaniem ich już po samej wizycie na profil. To zachowanie pary można porównać do wzorca zachowań osób z większą aktywnością ciała migdałowatego podczas debaty z osobą z zupełnie odmiennymi poglądami politycznymi. Jednakże, powyższy przypadek to skrajny przykład mizoandrii w online.

Coraz bardziej popularnym schematem seksizmu na erotycznych portalach ze strony ludzi jest wymóg wynagrodzenia pieniężnego za spotkanie dla mężczyzn, podczas gdy singielki i pary nie mają tego paywalla przy kontakcie.

Co ciekawe, nawet w oficjalnych klubach swingerskich możecie zauważyć podwyższone ceny za wstęp dla samotnych mężczyzn. Z jednej strony eliminuje przesyt mężczyzn na imprezie, z drugiej pojawia się konflikt etyczny polegającym na głównym temacie postu, czyli seksizmie.

Nieoczywistym przykładem subtelnego mym zdaniem seksizmu zauważonym przeze mnie, jest pasywna aktywność w zaczepkach, polegająca na oczekiwaniu na pierwszy krok od singla. Na przykład, para lub kobieta biseksualna, oficjalnie szuka mężczyzn, kobiety i pary, ale aktywnie zaczepia samotne panie i pary. I tutaj także podam przykład, który odczułem na swojej skórze - Pamiętam jak kiedyś zakupiłem z ciekawości VIP'a na Zbiorniku i często zaglądałem w zakładkę "Kto mnie oglądał", to w pewnym momencie zauważyłem, że jeden profil odwiedził mnie i wszedł na moje jedno zdjęcie bez dodania lajka, serduszka i komentarza. Postanowiłem odwiedzić profil w odpowiedzi na działanie i przez kilka dni odbijaliśmy piłeczkę, wchodząc na swoje profile do momentu, kiedy przestałem reagować na wejścia. Po kilku dniach, ów profil zaglądnął do mnie a ja postanowiłem również odwiedzić i tym razem zauważyłem komunikat o zablokowanym dostępie do profilu. Po oględzinach po innych profilach zauważyłem, że tamten profil, który się na mnie obraził, często komentował zdjęcia kobiet i par. Nie ukrywam, zaskoczyłem się.

Jakie macie własne doświadczenia z tym związane?

Mężczyzna

Warszawiak82

Podrywacz
Temat stary jak świat. Dodaj do tego w Studio Sante poniedziałkowe wieczory "Ladies night", gdzie panowie nie mają wstępu. A gdzie przepraszam "Mens night" ;).

Wracając do zbiornika, to problem jest złożony. Częściowo wynika z relacji popytu i podaży. Zwyczajnie, singli jest tam chyba z 80-90%, każda para może sobie przebierać i bez żadnej szkody dla siebie obrażać się i blokować dowolną ilość singli - zawsze znajdą się kolejni.

Z drugiej strony taka postawa wobec singli, wynika często z tego jaki przeciętnie reprezentują oni poziom. Nie czytają opisu ani kryteriów jaki dana para ma określony, wysyłają wiadomości hurtowo do dziesiątek profili, aż bo chamskie reakcje na odmowę spotkania. Jest też zalew wiadomości od tzw. "niebieskich ludzików", gdzie dostajesz wiadomość od takiego świeżo utworzonego profilu, który już teraz chce się spotkać, a za dwa dni profil już zlikwidowany.

A na koniec, takie zachowanie par niekiedy wynika z poziomu i mentalności konkretnych ludzi i uwierz mi, że my jako para na zbiorniku również spotykaliśmy się z chamskim zachowaniem par wobec nas. Zdarzało nam się zostać zablokowanym przez pare, tylko dlategom że na zaroszenie odpowiedzieliśmy że szukamy kogoś młodszego, bo byli starsi od kryteriów które mieliśmy podane w naszym opisie. Zablokowanie za samo wejście na czyjś profil tez się zdarzyło. Tak samo jak kilometry rozmów, które nagle kończyły się na niczym, albo postawieniem niespełnialnego dla nas "wyślijcie zdjęcia z twarzą", a gdy odmawialiśmy nawyzywanie od ściemniaczy. Zrobiła tak raz para z którą byliśmy już po rozmowie telefonicznej, więc zweryfikowaliśmy się wzajemnie, że jesteśmy realni i istniejemy.

Niepojawienia się na spotkaniu zapoznawczym to już nawet mnie liczę, to jest chleb powszedni zbiornika.

Ostatnia edycja:
Mężczyzna

MadZed79

Nowicjusz
Podobnie na jednej brytolskiej stronie, gdzie co jakiś czas przemierzam te profile zboczylachów :ROFLMAO: , co tam są za wymagania, ja pierdolę... Facet ma być wysportowany, ładnie pachnieć, wysoki i w ogóle Adonis, sami sobie dopiszcie co tam jeszcze, a jak się popatrzy na fotkę profilową takiej kobiety z wymaganiami, to... No nie, nie ma takiej ilości alkoholu (którego i tak nie piję), żebym poszedł do łóżka z taką.
Ogólnie dla mnie strony jak Datezone, czy Zbiornik to już zaczął być niemalże ściek dla takich, co mają za dużo gotówki. A dyskryminacja facetów, a do tego singli to już jest po prostu masakra.