• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Naturalna metoda antykocepcji

Status
Zamknięty.

Nina

Cichy Podglądacz
Witam serdecznie.
Z partnerem stosujemy naturalne metody antykoncepcji (kalendarzyk i objawowo- termiczną) jak rónież miewam bóle na dole brzucha podczas dni płodnych.Pytanie moje brzmi. Jesli wszystkie naturalne metody stosowane przez nas wskazuja ze jestem w okresie dni niepołodnych czy tak faktycznie jest? należy jeszcze podkreslic że na 1,5 tygodnia zmieniłam klimat a on jak wiadomo może być przyczyną zakłucenia cyklu.
Z góry dziękuję za pomoc.

rose

Biegły Uwodziciel
nie musi tak faktycznie być.. wystarczy przeziębienie..stres..zmiana klimatu i owulacja może sie przesunąć w czasie.. radziłabym pomyśleć np o prezerwatywie.. chyba, że wolicie comiesięczny skok adrenalinki.. albo możecie sobie pozwolić na dzidzie :) pozdrawiam

shizofrenik

Seks Praktykant
Nie polecam takiego szoku...
siedząc w poczekalni u pani ginekolog miałem ciśnienie 190 na 120 pielęgniarka musiała mi podac leki nasercowe bo myślałem że zawału dostane.... a nie chodziło o seks tylko o dotknięcie.... ehh mówie wam seks to wielka odpowiedzialnosć za siebie i drugiego człowieka... czasami trzeciego :p

Inżynier

Biegły Uwodziciel
Nino. Jak możesz ufać "naturalnym metodom antykoncepcyjnym"? Przecież najprawdopodobniej, prędej czy później wpadniesz. Nie lepiej pomyśleć - jak napisała Rose - o prezerwatywie? Trochę Cię postraszyliśmy, lecz to lepiej dla Ciebie.

kasiulla

Biegły Uwodziciel
Najlepiej udaj sie do poradni gdzie dowiesz się wszystkkiego o NPR. Mogę Tobie polecić linka na inne forum własie o NPR gdzie dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy, ale to potem, bo zaraz mykam ;)
W każdym razie dobrze stosowane NPR daje porówynywalną skutecznosć do prezerwatywy. Ale naprawdę dobrze i sumiennie stosowane.

Więc, jeśli to nie razi twoich przekonań religijnych, polecamy inne metody antykoncepcji- dużo łatwiejsze w zastosowaniu.

Nina

Cichy Podglądacz
Wiecie co, nie zgadzam sie z wami - bez urazy. Z partenerem stosujemy te metody od ponad 7 miesiecy i jak narazie nie wpadlismy :) Nie lubimy isc na proscizne, poza tym czlowiek nie jest zwierzatkiem i potrafi sie pochamowac. Zgadzam sie ,ze zastosowanie tej metody wymaga wnikliwych obserwacji ale jak narazie wychodzi nam to bardzo dobrze i nie narzekamy. Bym nawet powiedzial ze bardziej sie kochamy:)A skutecznosc tej metody jest prawie rowna tabletka atykocepcyjnych- oczywiscie wymaga sporej wiedzy i praktyki. Mam nadzieje ze nikogo nie obrazilam swoim zdaniem:)Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam

rose

Biegły Uwodziciel
Nina napisał:
A skutecznosc tej metody jest prawie rowna tabletka atykocepcyjnych
bez przesady... spójrz sobie na wskaźnik Pearla
..różnica jest i to nie taka mała.. przy NPR potrzebna jest nie tylko wnikliwa obserwacja ale przede wszystkim regulerne cykle u kobiety.. no i modlitwa o to aby owulacja sie nie przesunęła.. :)

Nina

Cichy Podglądacz
Oczywiscie ze owulacja moze sie przesunac, ale i wtedy objawy w metodach stosowanych przez nas rowniez ulegaja zmianie.
Dziekuje za ten adres napewno sie przyda.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry