• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Masturbacja kobiet

Mężczyzna

Barczys

Cichy Podglądacz
Zastanawiam się, czy w dzisiejszych czasach masturbacja u kobiet nadal jest tematem tabu. Czy to coś, o czym można otwarcie rozmawiać, czy wciąż budzi kontrowersje?

Mężczyzna

luzik27

Podrywacz
Zleży od środowiska 🤷‍♂️ Prawie na pewno częściej trafi się na rozmowy o tym, że facet się masturbował niż kobieta, więc pewnie do jakiegoś stopnia nadal są tabu.
Sam mam wśród znajomych, koleżanki, które rozmawiają o tym bez żadnych skrupułów, a nawet bym powiedział, że czerpią satysfakcję z tego jak faceci potrafią się czerwienić xD Znam ich praktyki, zabawki i jest to normalny temat w pewnej grupie ;)
Ale tak samo mam koleżanki, które sobie doskonale zdaję sprawę, że jakbym rzucił ten temat to albo byłby burak, albo nawet by mnie zwymyślały xD

rozzz

Seks Praktykant
Masturbacja kobiet to temat, który wciąż bywa pomijany w otwartych rozmowach, choć sytuacja powoli się zmienia. Wiele kobiet nadal czuje się skrępowanych, mówiąc o swoich potrzebach seksualnych, zwłaszcza jeśli chodzi o samodzielne sprawianie sobie przyjemności. Jednak coraz więcej źródeł edukacyjnych podkreśla, że masturbacja jest naturalnym elementem życia seksualnego i może przynosić liczne korzyści, takie jak redukcja stresu, poprawa nastroju czy lepsze poznanie własnego ciała. Jeśli chcesz zgłębić ten temat i dowiedzieć się więcej o podejściu do masturbacji wśród Polek, polecam zajrzeć na stronę https://zdrowa-ona.pl/ – znajdziesz tam wiele wartościowych informacji.

Kobieta

Saanvi

Dominujący
Jak słusznie zauważył @luzik27, wszystko zależy od środowiska, w jakim się obracamy.
W moim nie ma problemu aby rozmawiać o masturbacji, polecać sobie zabawki itp. Nawet w rodzinie. Tak zostałam wychowana i w sumie nie spotkałam na swojej drodze wielu ludzi, którzy mieliby problem z tego typu otwartą rozmową, nawet w kawiarni, gdzieś przy ludziach. Nic co ludzkie nie jest nam obce.