• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Masturbacja a wiek

W jakim wieku masturbacja dawała Ci najwięcej przyjemności?

• 20-29

Votes: 4 57,1%
  • 30-39

Votes: 2 28,6%
  • 40-49

Votes: 1 14,3%
  • 50-59

Votes: 0 0,0%
  • 60+

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    7
Mężczyzna

jacek1987

Biegły Uwodziciel
Czy Wasza masturbacja "smakuje" tak samo czy to się zmienia z wiekiem? Czy przyjemność jest ta sama czy inna jak ma się 20, 30, 40 i więcej lat?

Dla mnie masturbacja w wieku 20 lat to był szybki sprint do celu. Owszem, było przyjemnie, ale teraz, gdy zbliżam się do 40-ki, moje doznania są o wiele lepsze. Opanowałem różne techniki i nauczyłem się nie spieszyć.

Zastanawiam się natomiast, czy to jest tylko kwestia techniki i zmiany nastawienia, czy może rzeczywiście przyjemność rośnie z upływem lat? A może dla innych maleje? I jak to jest w późniejszym wieku?

Zapraszam do dzielenia się doświadczeniami.

Mężczyzna

Mar50

Nowicjusz
Czy Wasza masturbacja "smakuje" tak samo czy to się zmienia z wiekiem? Czy przyjemność jest ta sama czy inna jak ma się 20, 30, 40 i więcej lat?

Dla mnie masturbacja w wieku 20 lat to był szybki sprint do celu. Owszem, było przyjemnie, ale teraz, gdy zbliżam się do 40-ki, moje doznania są o wiele lepsze. Opanowałem różne techniki i nauczyłem się nie spieszyć.

Zastanawiam się natomiast, czy to jest tylko kwestia techniki i zmiany nastawienia, czy może rzeczywiście przyjemność rośnie z upływem lat? A może dla innych maleje? I jak to jest w późniejszym wieku?

Zapraszam do dzielenia się doświadczeniami.
Jeśli chodzi o mnie to przyjemne uczucie poznałem w wieku 11 lat jeszcze wtedy nie było wytrysku ale orgazmy miałem.
Bardzo lubiłem i nadal lubię eksperymentować ze swoim penisem,robiłem to na różne sposoby.
Jak miałem. 15-25 lat hormony buzowały pieściłem się 2-3 razy dziennie.
Potem poznałem moją żonę i wspólne gasiliśmy ten ogień.
Teraz jestem po 50 nadal się masturbuję i w dalszym ciągu sprawia mi ogromną przyjemność, aczkolwiek dłużej dochodzę do finału ale to też ma swoje zalety no bo po co się spieszyć jak jest przyjemnie
Wszystkim którzy to lubią życzę mocnych i wspaniałych orgazmów solo czy też z partnerem.