• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Luteina

Status
Zamknięty.

Młody18

Biegły Uwodziciel
Hej, mam pewnie głupie pytanie, ale kupiłem sobie niby nowy super specyfik Centrum z Luteiną i otóż chciałbym się zapytać, co to jest ta luteina, bo nigdzie nie mogę znaleźć?? Na co to jest?? Podobno stosuje się w jakiś schorzeniach oczu czy coś, ale nie dam głowy. A może to jakiś damski specyfik i powinenem się przerzucić na zwykłe Centrum??

p1tbull

Seks Praktykant
Cos slabo szukasz ja ta informacje znaazlem w nie cala minute :D

"Luteina jest karotenoidem, który w postaci naturalnej występuje w warzywach i owocach posiadających barwę ciemnozieloną lub żółtą, takich jak: dynia, groch, kapusta, papryka, pomarańcze, kiwi i winogrona. Pomaga ona zachować dobry wzrok i zdolna jest do absorbowania szkodliwej, błękitnej części widma promieniowania słonecznego, które może uszkodzić siatkówkę oka. Zgodnie z wynikami badań, uwzględnienie luteiny w diecie pozwala na zmniejszenie ryzyka wystąpienia zaćmy oraz degeneracji plamki żółtej (AMD), będącej główną przyczyną utraty wzroku przez osoby w podeszłym wieku, żyjące w krajach zachodnich."

Młody18

Biegły Uwodziciel
Dziękuję serdecznie. Widać rzeczywiście słabo szukałem, bo wyświetliły mi się strony z jakimś lekami, a nie było napisane co to jest luteina.
W każdym bądź razie dziękuję Ci serdecznie.

Status
Zamknięty.
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry