• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Jaki żel intymny wybrać?

Dorman

Nowicjusz
Be lover - świetny, szczeólnie do sexu analnego, niesamowity poślizg, jeszcze nie miałem w sumie tak dobrego żelu, żona nie chce używać już innego.Dobrze działa z gumką.
Libi gel - coś dla niej , jest to żel który wzmacnia wrażenia intymne. Coś takiego jak durex o ale o wiele lepszy bo nie dość,że jest wydajniejszy i w większym opakowaniu to jeszcze sprawia,że ona ma o wiele mocniejsze odczucia.
Nie polecam natomiast czerwonego durexa Piecze. Szczególnie ją.

gripsiak

Nowicjusz
Co do durexa to kwestia gustu. Nam żele intymne rozgrzewające odpowiadają. Trzeba się do tego przyzwyczaić ;) Co do libi gel to zastanawialiśmy się nad czymś takim. Kupię jednak gdzieś stacjonarnie w jakiejś aptece?

Mejts

Nowicjusz
Ja od siebie polece tego durexa, ze wzgledu na bardzo przyjemny zapach.
DHRGLBBBM

Do seksu analnego sie nadaje :)

Dorman

Nowicjusz
Raczej nie. My kupowaliśmy ostatnio przez internet (robiliśmy większe zamówienie i z ciekawości wrzuciliśmy sobie do koszyka libi gel szczególnie,że lubimy nowości). I okazało się,że z tego zamówienia zel okazał się najlepszą rzeczą :p

Aviator1

Seks Praktykant
Do sexu analnego zdecydowanie be lover. Ostatnio przetestowaliśmy. Mam porównanie z durexem i unimilem. Durex i unimil dają radę ale be lover zdecydowanie lepszy poślizg. NO i wydaje mi się,że jest wydajniejszy bo trzeba go o wilee mniej. A i udało mi się ostatnio kupić stacjonarnie w Wawie ( sklep intymność na dworcu głownym w podziemiu)

A

Anika

Guest
Z takich typowo kobiecych dobry jest Vagisil lub Intimel, mają dobrą konsystencję i nie wysychają błyskawicznie jak niektóre. Rozgrzewające żele są bardzo fajne, ale konieczna jest próba uczuleniowa, nie każdemu jednak pasują i można się czasem mocno zdziwić i głośno zapiszczeć ;)

Aviator1

Seks Praktykant
No moja kobieta nie przepadała za rozgrzewającymi. Mi to różnicy nie robiło. W sumie fajne uczucie jednak ona powiedział,że ją piecze i nie chciała czegoś takiego wiecej stosować. Tak więć aktualnie tak jak wspominałem jedynie be lover doanala albo jak mamy ochote na jakiś mocniejszy seks. Albo libi gel.

Nick

Cichy Podglądacz
Z silikonowych, które dają lepsze rezultaty i nie wchłaniają się tak szybko jak te na bazie wody to"PINK" - można kupić w saszetkach na próbę. Nie wolno takich żeli stosować na zabawkach silikonowych.
Jeśli chodzi o żele na bazie wody, które są także bardzo dobrym wyborem to może "INTIMECO AQUA GEL". Zapach jest lekko miętowy więc bardzo przyjemny. Wchłaniają się w cialo, nie trzeba po nich sprzątać. Są jednak mniej trwałe i trzeba więcej lub częściej nawilżać.

Kontes

Cichy Podglądacz
Rozgrzewające żele trzeba napisze słowo "lubić", np bardzo palący jest żel z aloesem, osobiście odradzam. Dla mnie najlepsze są te smakowe, sama firma to często kwestia przekonania lub przyzwyczajenia. Chwalony jest także Intim Gel dla kobiet o zapachu róży.